Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Δώστε ζωή στις πετσέτες σας με λιγότερο από 3 ευρώ: Το κουζινικό υλικό στο πλυντήριο ρούχων που θα εξαφανίσει την μούχλα στο πι και φι

Θα σας λύσει τα χέρια!

28 Μαΐου 2023 20:26
Δώστε ζωή στις πετσέτες σας με λιγότερο από 3 ευρώ: Το κουζινικό υλικό στο πλυντήριο ρούχων που θα εξαφανίσει την μούχλα στο πι και φι
Από Ανθή Κουρεντζή

Για πετσέτες που μυρίζουν μούχλα χρειάζεστε ένα «μαγικό» υλικό που ίσως ήδη έχετε στην κουζίνα σας. Δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε ΑΥΤΟ το υλικό για αφράτες πετσέτες που μοσχοβολάνε. Με την ευκαιρία, δείτε το σπιτικό κόλπο για να διώξετε την δυσοσμία από τα ρούχα.

Τι θα χρειαστείτε Το μόνο πράγμα που χρειάζεστε είναι αποσταγμένο λευκό ξίδι που αν δεν έχετε μπορείτε να αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ με λιγότερο από 3 ευρώ.

Δώστε ζωή στις πετσέτες σας με λιγότερο από 3 ευρώ: Το κουζινικό υλικό στο πλυντήριο ρούχων που θα εξαφανίσει την μούχλα στο πι και φι

Πώς θα δώσετε ζωή στις πετσέτεςσας

Βάλτε στο πλυντήριο ρούχων τις πετσέτες σας και προσθέστε 1 φλ. αποσταγμένο λευκό ξίδι. Χωρίς να προσθέσετε καθόλου απορρυπαντικό ρυθμίστε το πλυντήριο στην πιο υψηλή θερμοκρασία και αφήστε το να κάνει τη δουλειά του. Μόλις ολοκληρωθεί το πλύσιμο βάλτε τις πετσέτες σας στο στεγνωτήριο (αν έχετε) ή απλώστε τις να στεγνώσουν φυσικά.

Έξτρα tip

Αν οι πετσέτες σας μυρίζουν ακόμα μούχλα, τότε απλά τοποθετήστε τις και πάλι στο πλυντήριο μαζί με 1 φλ. μαγειρικής σόδας και χωρίς απορρυπαντικό. Αυτό το τρικ θα διώξει οριστικά κάθε δυσάρεστη μυρωδιά από τις πετσέτες σας.

Το κόλπο με τον χυμό λεμονιού στο πλυντήριο για λευκά ρούχα πιο αστραφτερά από ποτέ

Εσείς γνωρίζατε πως ο χυμός λεμονιού, μπορεί να λειτουργήσει ως υποκατάστατο της χλωρίνης; Πρόκειται για ένα παλιό φυσικό κόλπο των γιαγιάδων που κρατάει τα λευκά ρούχα λαμπερά και καθαρά. Αν πάλι έχετε θέμα με όλο το πλυντήριο, αυτό είναι το κόλπο των ειδικών για απολύμανση σε 10 μόλις λεπτά!

Μπορεί να σε βοηθήσει και να φρεσκάρεις τα λευκά ρούχα, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις χλωρίνη ή κάποιο άλλο χημικό λευκαντικό για υφάσματα.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις ¼ – ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού μαζί με το απορρυπαντικό ρούχων στην πλύση των λευκών. Εναλλακτικά, μπορείς να ρίξεις χυμό λεμονιού σε μία λεκάνη με ζεστό νερό και να αφήσεις τα ρούχα να μουλιάσουν μέσα για μισή ώρα τουλάχιστον.

Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε το κιτρίνισμα των λευκών και τα ασπρόρουχα θα αποκτήσουν και ένα ευχάριστο άρωμα λεμονιού.

Προσοχή όμως, καθώς ο χυμός λεμονιού μπορεί να ξεθωριάσει τα χρώματα, καλό είναι αυτό το τρικ να το χρησιμοποιείς μόνο για λευκά υφάσματα.

Το κόλπο με μια βρεγμένη πετσέτα και με κοντίσιονερ στο πλυντήριο ρούχων

Βρέχει μια πετσέτα με κοντίσιονερ και την βάζει στο πλυντήριο…Το αποτέλεσμα; Θα σας ενθουσιάσει! Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι το μαλακτικό μαλλιών δεν είναι μόνο για τα μαλλιά μας. Όμως υπάρχουν και κάποια είδη ρουχισμού που απαγορεύεται να μπουν στο πλυντήριο.

Στην πραγματικότητα μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη στο σπίτι μας και να απλοποιήσει την καθημερινή ρουτίνα μας!

Το κοντίσιονερ μπορεί να γίνει υποκατάστατο της κρέμας ξυρίσματος! Θα κρατήσει το δέρμα σας ενυδατωμένο και απαλό.

Τα παιδιά τρέμουν την στιγμή που θα προσπαθήσουμε να ξεμπερδέψουμε τα μαλλιά τους. μαλλιά τους. Για να κάνετε το ξεμπέρδεμα παιχνιδάκι,αναμίξτε μια μικρή ποσότητα μαλακτικού σε ένα μπουκάλι σπρέι με νερό! Ψεκάστε και χτενίστε απαλά βούρτσισμα χωρίς δάκρυα!

Κουρτίνες, καναπέδες και καρέκλες είναι μερικά από τα δυσκολότερα υφάσματα,που μας δυσκολεύουν να τα κρατήσουμε φρέσκα..Αντί να ξοδεύετε χρήματα για τα προϊόντα καθαρισμού, ανάμειξτε ίση ποσότητα νερού και κοντίσιονερ σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.Φροντίστε να το δοκιμάσετε πρώτα σε ένα λιγότερο ορατό σημείο για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα αφήσει σημάδια.

Το κόλπο με τον χυμό λεμονιού στο πλυντήριο για λευκά ρούχα πιο αστραφτερά από ποτέ

Ένα φραγμένο σιφόνι είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα!Την επόμενη φορά, προσπαθήστε να ψεκάσετε με conditioner την αποχέτευση και ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Το μαλακτικό θα πρέπει να λιπάνει την βρωμιά και να βοηθήσει στην απομάκρυνση της.

Το κοντίσιονερ λειτουργεί σαν ενυδατική κρέμα για να μαλακώσετε τα πετσάκια πριν το μανικιούρ.

Απλώστε μια μικρή ποσότητα στα στεγνά δερμάτινα παπούτσια,τις ζώνες και τις τσάντες σας και θα γίνουν σαν καινούργια,καθώς το κοντίσοονερ θα τα γυαλίσει και θα θρέψει το δέρμα.

Το ξηρό δέρμα μας ταλαιπωρεί, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες. Προσθέτοντας conditioner στο αφρόλουτρο σας, θα κρατήσετε το δέρμα σας απαλό και ενυδατωμένο.

Για να ξεκολλήσετε ένα τραυμαπλάστ ή μια αυτοκόλλητη γάζα χωρίς πόνο, πριν το τραβήξετε, απλώστε κοντίσιονερ στα άκρα. Αυτό θα σπάσει την κόλλα και θα το αφαιρέσετε πολύ εύκολα!

To κοντίσιονερ μπορεί να εφαρμοστεί σε πινέλα μακιγιάζ για να κρατήσει τις τρίχες μαλακές και εύκαμπτες.

Το κοντίσιονερ μπορεί να αποτελέσει υποκατάστατο του γράσου και να κάνει τις πόρτες να πάψουν να τρίζουν.

Αντί να δαπανάτε χρήματα για μαλακτικό, δοκιμάστε να βρέξετε μια πετσέτα με κοντίσιονερ και να την προσθέσετε στο πλυντήριο σας!

Το κοντίσονερ έχει ακόμη μια καταπληκτική χρήση! Αντί να πετάξετε τα άδεια μπουκάλια, χρησιμοποιήστε τα σε όλο το σπίτι. Είναι ένας καλός τρόπος για να πλημμυρίσει το σπίτι φρέσκο ​​άρωμα και να εξοικονομήσετε χρήματα!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share