Κυριακή, 02 Απριλίου 2023

Μόλις σε 10 λεπτά: Το κόλπο των ειδικών για απολύμανση του πλυντηρίου ρούχων στο πι και φι

Η καθαριότητα έχει τις δικές της «οδηγίες χρήσης»

4 Φεβρουαρίου 2023 12:20
Μόλις σε 10 λεπτά: Το κόλπο των ειδικών για απολύμανση του πλυντηρίου ρούχων στο πι και φι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μήπως έχετε καιρό να απολυμάνετε το πλυντήριο ρούχων σας? Μήπως δεν το έχετε κάνει ποτέ? Τότε ας δούμε μαζί έναν πολύ εύκολο τρόπο των ειδικών που χρειάζεται μόλις 10 λεπτά.

Αρχικά όμως ας ξεκαθαρίσουμε γιατί χρειάζεται απολύμανση ένα πλυντήριο ρούχων. Εξάλλου, είναι πλυντήριο και το μόνο που κάνει είναι να…πλένει. Με την ευκαιρία, δείτε γιατί δεν πρέπει να πλένετε ποτέ μαζί πετσέτες με ρούχα.

Ωστόσο, υπάρχουν διάφορα σημεία εντός του πλυντηρίου όπου συσσωρεύονται βρομιές με την πάροδο του χρόνου και τις πολλές πλύσεις ρούχων. Μάλιστα, οι βρομιές αυτές συνοδεύονται και από δυσοσμία, η οποία αρκετές φορές είναι έντονη.

Εκτός όμως από την περίπτωση αυτή, υπάρχει και η περίπτωση, όπου μαζεύονται νερά με την σαπουνάδα στα λάστιχα του πλυντηρίου και δημιουργείται μούχλα! Το δικό σας πλυντήριο εμπίπτει σε κάποια από αυτές τις περιπτώσεις? Αρκεί να ανοίξετε την πόρτα του και εσείς οι ίδιοι θα δώσετε την απάντηση…

Στην περίπτωση που δεν μυρίζει και τόσο ωραία, ξεκινάμε, φορώντας γάντια και φτιάχνουμε ένα μείγμα χλωρίνης και νερού με αναλογία 1 προς 10. Δηλαδή το ένα δέκατο χλωρίνη. Το μείγμα το βάζουμε σε ένα δοχείο ψεκασμού και ψεκάζουμε τα λάστιχα του πλυντηρίου. Αν δεν μπορείτε με τον ψεκασμό να φτάσετε σε όλα τα σημεία του λάστιχου, τότε βουτάτε ένα πανάκι στο μείγμα και περνάτε το λάστιχο με το χέρι.

 απολύμανση του πλυντηρίου ρούχων

Ο ψεκασμός πρέπει να επαναληφθεί μέχρι το πανάκι να είναι πεντακάθαρο. Ενημερωτικά, αν δεν προτιμάτε την χλωρίνη και δεν είναι και μεγάλο το πρόβλημα (απουσία γλίτσας κλπ), μπορείτε να φτιάξετε το μείγμα με λευκό ξύδι αντί χλωρίνης.

Τώρα, από την στιγμή που θα δείτε ότι υπάρχει βρομιά στα λάστιχα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η βρομιά αυτή έχει επεκταθεί και σε άλλα σημεία εντός του πλυντηρίου. Συνεπώς, βάζουμε 1 φλ με χλωρίνη στην υποδοχή του πλυντηρίου που βάζουμε το απορρυπαντικό και βάζουμε το πλυντήριο σε λειτουργία. Επιλέγουμε ένα γρήγορο πρόγραμμα με καυτό νερό. Σε περίπτωση που παρατηρούμε ότι δεν έχει καθαριστεί τελείως η γλίτσα δοκιμάζουμε και με μία δεύτερη πλύση.

Τέλος, μην ξεχνάτε να αφήνετε την πόρτα του πλυντηρίου τελείως ανοικτή μετά από κάθε πλύση, για να επιβραδύνεται την δημιουργία βρωμιάς εντός του πλυντηρίου.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share