Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δεν το γνώριζαν ούτε οι ειδικοί: Αυτός είναι ο λόγος που απαγορεύεται να πλένονται οι πετσέτες μαζί με τα ρούχα

Δεν είχαμε ιδέα!

31 Ιανουαρίου 2023 20:15
Δεν το γνώριζαν ούτε οι ειδικοί: Αυτός είναι ο λόγος που απαγορεύεται να πλένονται οι πετσέτες μαζί με τα ρούχα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα λάθος, αρκετά συχνό το οποίο δεν γνωρίζουν ούτε οι ειδικοί είναι όταν δεν υπάρχουν πολλά ρούχα για πλύσιμο να βάζετε στην ίδια πλύση τις πετσέτες του μπάνιου ή της κουζίνας με άλλα ρούχα.

Και αυτό είναι όχι μόνο λάθος, αλλά ακόμη και επικίνδυνο για την υγεία. Με την ευκαιρία, δείτε πώς θα μοσχοβολάνε πάντα τα ρούχα σας μετά το πλύσιμο.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι πετσέτες – και δη αυτές της κουζίνας – έχουν πολλά βακτήρια. Αν λοιπόν τις βάλετε με τα ρούχα που φοράτε, τα βακτήρια θα μεταφερθούν σε αυτά. Και θα παραμείνουν ακόμη και μετά το πλύσιμο.

ρούχα και πετσέτες πλύσιμο

Εξάλλου, όπως εξηγούν οι πετσέτες και ειδικά της κουζίνας, θα πρέπει να πλένονται πάντα ξεχωριστά και πάντα σε υψηλές θερμοκρασίες, προκειμένου να σκοτωθούν τα βακτήρια και να απολυμανθούν καλά.

Επιμόνοι λιπαροί λεκέδες: Εξαφανίστε σημάδια από ελαιόλαδο, σάλτσα ντομάτα και μαγιονέζα σε 10' με αυτό το φυσικό κόλπο

Δεν πάει ο νους σας ποιο είναι το υλικό που μπορεί να εξαφανίσει τα σημάδια που αφήνουν στα ρούχα σας οι λιπαροί λεκέδες. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα καθαρίσετε τα πλακάκια της κουζίνας.

Τι κοινό έχουν η σάλτσα ντομάτας, η μαγιονέζα και το ελαιόλαδο; Ναι, το ξέρουμε ότι είναι απολαυστικά—αυτή είναι η προφανής απάντηση. Το κρυφό κοινό μυστικό τους είναι ότι όταν πέσουν στα ρούχα σας δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για τραγωδία. Κι αυτό γιατί η αφαίρεσή τους είναι συνήθως δύσκολη και απαιτεί άμεση δράση. Και μπορεί να γνωρίζετε ήδη διάφορους τρόπους για να αντιμετωπίσετε τον καθέναν από αυτούς τους λεκέδες ξεχωριστά, αλλά εμείς σήμερα θα σας αποκαλύψουμε το πιο απρόσμενο υλικό που αντιμετωπίζει όλους τους λιπαρούς «εχθρούς» των ρούχων σας δίνοντάς τους ένα πολύ καλό... μάθημα—κυριολεκτικά.

Ποιο είναι αυτό το μοναδικό και πανίσχυρο υλικό που βάζει τους λιπαρούς λεκέδες σε τάξη; Η κιμωλία! Αν λοιπόν στο αγαπημένο σας ρούχο έσταξε λίγο λαδάκι ή σάλτσα παραπάνω, δεν έχετε παρά να τρίψετε λίγη λευκή κιμωλία πάνω στο πληγέν σημείο και να την αφήσετε να δράσει για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε την κιμωλία με ένα πανάκι και, τέλος, πλύντε το λερωμένο ρούχο στο πλυντήριο ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στην ετικέτα του.

Και μην αρκεστείτε να χρησιμοποιήσετε την κιμωλία για να λάμψετε τους λιπαρούς λεκέδες από φαγητό μόνο: η δύναμή της είναι τέτοια που εξουδετερώνει και τους λεκέδες από γράσο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share