Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μυρίζουν υγρασία τα ρούχα σας; 4 tips για να μοσχοβολάνε χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1 ευρώ!

Δοκιμάστε αυτά τα tips και θα μας θυμηθείτε!

24 Ιανουαρίου 2023 10:35
Μυρίζουν υγρασία τα ρούχα σας; 4 tips για να μοσχοβολάνε χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1 ευρώ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μυρίζουν άσχημα τα ρούχα σας ακόμα και αμέσως μετα το πλύσιμο; Το να βάζετε απλώς περισσότερη ποσότητα απορρυπαντικού δεν είναι η λύση. Για την ακρίβεια, μάλλον θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς θα εγκλωβίσει την άσχημη μυρωδιά στα ρούχα και μυρίζει ακόμα πιο έντονα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Η πατέντα του αιώνα: Έτσι θα σιδερώσεις τα ρούχα σου... χωρίς σίδερο!

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσετε τη μυρωδιά της υγρασίας στα ρούχα με χρησιμοποιώντας μάλιστα και προϊόντα που ήδη έχετε στο σπίτι.

Τέσσερα tips για να εξαφανίσετε τη μυρωδιά της υγρασίας από τα ρούχα

Τέσσερα tips για να εξαφανίσετε τη μυρωδιά της υγρασίας από τα ρούχα

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα απορροφά τις άσχημες μυρωδιές και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε τόσο κατά τη διάρκεια του πλυσίματος των ρούχων, όσο και μετά. Για το πλύσιμο, αρκεί να βάλετε ένα φλιτζάνι μαζι με τα ρούχα στον κάδο του πλυντήρίου.

Εάν τα ρούχα σας είναι ήδη πλυμένα, δοκιμαστε να τα πασπαλίσετε με μαγειρική σόδα, αφήστε την να δράσει για περίπου 15 με 20 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε την με μία βούρτσα.

Λεμόνι

Σε μία λεκάνη ανακατέψτε χυμό λεμονιού με νερό και μουλιάστε τα ρούχα σας για τουλάχιστον μισή ώρα. Ξεπλύνετε και αφήστε τα να στεγνώσουν σε ανοιχτό χώρο.

Απλώστε τα ρούχα κατευθείαν μετά την πλύση

Το να αφήνετε τα βρεγμένα ρούχα για ώρα στον κάδο του πλυντηρίου ή στιβαγμένα στην λεκάνη, μπορεί να επιδεινώσει την μυρωδιά υγρασία. Απλώστε τα κατευθείαν και ιδανικά τις πρωινές ώρες που έχει ήλιο και λιγότερη υγρασία.

Αποφύγετε να απλώνετε τα ρούχα μέσα στο σπίτι

Μπορεί τον χειμώνα να μοιάζει ακατόρθωτο, προσπαθήστε όμως να το αποφύγετε όσο γίνετια. Αφενός ο χώρος θα αποκτήσει περισσότερη υγρασία, αφετέρου οι δυσάρεστες οσμές δεν θα "απελευθερωθούν" από τα ρούχα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share