Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Καθάρισε το κλιματιστικό σου στο πι και φι - Τα 3 βήματα για να εξολοθρεύσετε τα μικρόβια

Σωτήρια σπιτική λύση

26 Μαΐου 2023 13:37
Καθάρισε το κλιματιστικό σου στο πι και φι - Τα 3 βήματα για να εξολοθρεύσετε τα μικρόβια
Από Ανθή Κουρεντζή

Η μαγειρική σόδα έχει αμέτρητες χρήσεις. Έτσι μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε ακόμα και για τον καθαρισμό του κλιματιστικού μας στο σπίτι. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για να απαλλαγείτε οριστικά από τα ενοχλητικά έντομα.

Τα 3 βήματα για να καθαρίσεις το κλιματιστικό σου με μαγειρική σόδα

Μπορεί να θεωρείται δεδομένο αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν το σφάλμα να προσπαθήσουν να βγάλουν τα φίλτρα έχοντας ανοιχτό το κλιματιστικό τους.

1ο ΒΗΜΑ

Αρχικά θα πρέπει να βγάλεις το καπάκι από το κλιματιστικό και στην συνέχεια να αφαιρέσεις προσεκτικά τα φίλτρα. Ανάλογα με τον τύπο του κλιματιστικού μπορεί να χρειαστεί να ξεβιδώσεις το καπάκι, οπότε αν δεις ότι ενώ τραβάς δεν βγαίνει κοίταξε καλύτερα μήπως υπάρχουν βίδες.

Καθάρισε το κλιματιστικό σου στο πι και φι - Τα 3 βήματα για να εξολοθρεύσετε τα μικρόβια

Αφού τα αφαιρέσεις, πάρε την ηλεκτρική σου σκούπα και πέρασε και τις δύο πλευρές των φίλτρων για να τραβήξεις όλη την σκόνη και την βρωμιά που έχει συσσωρευτεί επάνω τους.

2ο ΒΗΜΑ

Συνήθως, ακόμη κι αν χρησιμοποιήσεις την ηλεκτρική σκούπα δεν μπορείς να τα καθαρίσεις τόσο αποτελεσματικά. Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις τα φίλτρα σου να μουλιάσουν μέσα σε ένα διάλυμα το οποίο θα αποτελείτε από ίση ποσότητα λευκού ξυδιού και νερού. Το ξύδι θα καταστρέψει όλα τα βακτήρια αρκεί να το αφήσεις να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα.

3ο ΒΗΜΑ

Το τελευταίο βήμα που έχεις να κάνεις είναι να τα ξεπλύνεις πολύ καλά βάζοντας λίγη πίεση, αλλά όχι και υπερβολική για να μην προκαλέσεις κάποιο πρόβλημα. Στην συνέχεια, καλό θα ήταν να τα αφήσεις να στεγνώσουν έξω από τον ήλιο, ενώ για να φύγουν τυχόν μυρωδιές θα μπορούσες να τα ψεκάσεις όσο είναι ακόμη βρεγμένα με μερικές κουταλιές μαγειρική σόδα.

Ο κήπος του τεμπέλη: Αυτά είναι τα 20 κορυφαία ανθεκτικά φυτά για όλες τις εποχές - Δεν θέλουν καμία περιποίηση

Μπορεί ο κήπος του τεμπέλη να σας ακούγεται περίεργος, ωστόσο σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια, καθώς με αυτά τα 20 κορυφαία ανθεκτικά φυτά για όλες τις εποχές, δεν θα θέλουν καμία περιποίηση.

Το μπαλκόνι ή η αυλή μας είναι ο χώρος που επιλέγουμε να χαλαρώσουμε, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο, επιστρέφοντας σπίτι από μία κουραστική ημέρα και τα φυτά θα ομορφύνουν τους χώρους αυτούς. Με την ευκαιρία, αυτά είναι τα 5 εντομοαπωθητικά φυτά.

Αν ο ελεύθερος χρόνος σας είναι ελάχιστος, μπορείς να επιλέξεις κάποια φυτά, τα οποία να είναι ανθεκτικά και να μην χρειάζονται πολύ φροντίδα.

Δείτε το βίντεο

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share