Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

«Τσακάλι» ο Σπύρος Σούλης: Άλατα τέλος! Το μυστικό για να τα εξαφανίσετε από την κουζίνα και το μπάνιο σας

Δώστε βάση!

13 Μαΐου 2023 18:33
«Τσακάλι» ο Σπύρος Σούλης: Άλατα τέλος! Το μυστικό για να τα εξαφανίσετε από την κουζίνα και το μπάνιο σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα άλατα είτε στην κουζίνα είτε στο μπάνιο είναι ένα θέμα που απασχολεί τους περισσότερους, καθώς δεν μπορείτε να μπει με τίποτα «φραγή» στους λεκέδες, όσες φορές και αν καθαρίσουμε. Παρ' όλα αυτά, ο Σπύρος Σούλης έχει ένα μοναδικό κόλπο που πρέπει να ακολουθήσεις.

Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι νερό, υγρό απορρυπαντικό πιάτων και λίγη σόδα. Με την ευκαιρία, δείτε 4 άγνωστα κόλπα από τον Σπύρο Σούλη για σπίτι χωρίς σκόνη.

Ξεκινήστε ζεσταίνοντας το νερό σε ένα κατσαρολάκι. Πρέπει να είναι χλιαρό. Ανακατέψτε μέσα σε αυτό το απορρυπαντικό και τη σόδα και περάστε με το μείγμα τις inox επιφάνειές σας (ψυγείο, φούρνο, φούρνο μικροκυμάτων, βρύσες και νεροχύτες).

«Τσακάλι» ο Σπύρος Σούλης: Άλατα τέλος! Το μυστικό για να τα εξαφανίσετε από την κουζίνα και το μπάνιο σας

Μετά περάστε τις επιφάνειες με ένα μαλακό πανί στο οποίο έχετε βάλει έλαχιστο baby oil. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε τις συσκευές σας να λάμπουν και να γυαλίζουν για πολύ περισσότερο.

Ένας άλλος τρόπος να καθαρίσετε τις inox επιφάνειές σας εντελώς φυσικά είναι να αναμείξετε ίση ποσότητα νερού και λευκού ξιδιού σ’ ένα μπολ. Περάστε τις επιφάνειες με το μείγμα και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά. Έπειτα βάλτε ελάχιστο baby oil και κάντε τις συσκευές σας να λάμπουν.

Μπάνιο: 2+1 λάθη που συνηθίζεις να κάνεις και αποδεικνύονται βλαβερά

Κάποια rituals έχουν γίνει δεύτερη φύση μας, σε σημείο που δεν πάει ο νους μας πως υπάρχει περιθώριο λάθους.

Το μπάνιο είναι ένα από αυτά. Ανοίγεις το ντους, ρυθμίζεις τη θερμοκρασία, στέκεσαι κάτω από το νερό, βάζεις αφρόλουτρο/ σαπούνι, παίρνεις το σφουγγάρι, πλένεις το σώμα σου, βγαίνεις από το ντους…σωστά; Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να εξαφανίσετε τα άλατα από το τζάμι της ντουζιέρας.

Κι ενώ τα πράγματα δείχνουν/ ακούγονται πολύ απλά, στην πραγματικότητα, τα λάθη είναι πολύ περισσότερα! Από τη λάθος θερμοκρασία στο ντους έως το πλύσιμο του προσώπου μέσα στο μπάνιο! Μην αγχώνεσαι όπως πάντα, είμαστε εδώ μ’ όλες τις λύσεις.

  • Πολύ ζεστό νερό

Μπορεί ειδικά τώρα το χειμώνα, ένα μπάνιο με πολύ ζεστό νερό να είναι αυτό που σε χαλαρώνει, αλλά η επιδερμίδα σου δεν περνάει το ίδιο καλά. Το ζεστό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα μιας και αφαιρεί τα φυσικά έλαια που διασφαλίζουν με τη σειρά τους την απαραίτητη υγρασία. Αποτέλεσμα; Το δέρμα να γίνεται πιο ξηρό, σκασμένο ή να ερεθίζεται εύκολα. Η λύση είναι απλή (στα λόγια τουλάχιστον): Κάνε μπάνιο με χλιαρό νερό. Η επιδερμίδα σου θα σ’ ευγνωμονεί!

Μπάνιο: 2+1 λάθη που συνηθίζεις να κάνεις και αποδεικνύονται βλαβερά

  • Δεν αλλάζεις σφουγγάρι

Αν αναρωτιέσαι ακόμη ποια ήταν η τελευταία φορά που άλλαξες σφουγγάρι στο μπάνιο σου, μάλλον αυτή είναι η ιδανικότερη αφορμή να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς ένα καινούργιο! Κι αυτό γιατί το ζεστό περιβάλλον (υδρατμοί κλπ) και η υγρασία που υπάρχει μέσα στο μπάνιο ευνοούν την ανάπτυξη βακτηρίων. Αν λοιπόν χρησιμοποιείς φυσικό σφουγγάρι, θα πρέπει να έχεις στο νου σου να το αλλάζεις κάθε 3-4 εβδομάδες. Plus: Μετά από κάθε μπάνιο φρόντιζε να το κρεμάς/ αποθηκεύεις σ’ ένα μέρος χωρίς υγρασία εφόσον είναι εντελώς στεγνό.

  • Συνδυάζεις το μπάνιο με τον καθαρισμό του προσώπου σου

Μπορεί να σκέφτεσαι πως μ’ αυτό τον τρόπο γλιτώνεις χρόνο καθημερινά, όμως, το να συνδυάσεις τον καθαρισμό του προσώπου σου με το μπάνιο, μπορεί να αποβεί μοιραίο για την επιδερμίδα του προσώπου σου. Κι αυτό γιατί, όπως είπαμε παραπάνω, το ζεστό νερό στο μπάνιο αφυδατώνει την επιδερμίδα, επηρεάζοντας τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος, απομακρύνοντας όλα τα φυσικά έλαια που συμβάλλουν στην ενυδάτωσή του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα εκτός από κοκκινίλες και ερεθισμούς, να εμφανίζει έντονη ξηρότητα. Αντί αυτού, καλό είναι να πλένεις το πρόσωπό σου εκτός μπάνιου, με χλιαρό προς κρύο νερό και πάντα με τα κατάλληλα προϊόντα!

«Λάμψη» στη λεκάνη: 3 εύκολοι τρόποι για να εξαφανίσετε το πουρί χωρίς κανένα τρίψιμο

Καθαριότητα: Είναι η μισή αρχοντιά αλλά μερικές φορές όσο σχολαστικοί και αν είστε δεν μπορείτε να ξεφύγετε από κάποιες καταστάσεις. Για παράδειγμα δεν μπορείτε να ξεφύγετε από το ενοχλητικό πουρί που πιάνει η λεκάνη της τουαλέτας.

Πολύ συχνό πρόβλημα σε όλα τα μπάνια, όσο καθαρά και αν τα διατηρούμε, είναι ενοχλητικό και επίμονο. Το πουρί στον πάτο της λεκάνης είτε το πουρί στο χείλος της λεκάνης είναι αρκετά συχνό πρόβλημα με δύσκολη αντιμετώπιση.

Μέχρι χθες, διότι σήμερα με 3 απλά προϊόντα, που δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία μπορείτε να το εξαφανίσετε. Χωρίς κόπο και οικονομικά.

Οι 3 εύκολοι τρόποι

Πουρί στη λεκάνη

Μαγειρική σόδα

Ένα από τα πιο απλά συστατικά που μπορούν να απομακρύνουν εύκολα το πουρί από τη λεκάνη της τουαλέτας είναι η σόδα. Ρίξτε αρκετή μαγειρική σόδα στη λεκάνη σας, κλείστε το καπάκι και αφήστε την εκεί να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ. Η μαγειρική σόδα περιέχει οξύ που «σπάει» το πουρί και το εξαφανίζει. Το πρωί τραβήξτε το καζανάκι και αν δεν έχει φύγει όλο το πουρί επαναλάβετε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά.

Ξίδι

Το «θαυματουργό» ξίδι καθαρίζει τη λεκάνη της τουαλέτας σας από το πουρί. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε αρκετό ξίδι στη λεκάνη και να το αφήσετε να δράσει μια ολόκληρη νύχτα. Το επόμενο πρωί ξεπλύνετε καλά και σκουπίστε με τη βούρτσα που έχετε για να καθαρίζετε τη λεκάνη της τουαλέτας.

Αναψυκτικό

Αν δεν έχετε ούτε ξίδι ούτε μαγειρική σόδα στο σπίτι σας μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας με ένα κουτάκι αναψυκτικού τύπου cola. Ρίξτε το στη λεκάνη, κλείστε το καπάκι και αφήστε το να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ.

Το πρωί πάρτε ένα βουρτσάκι που θα έχετε για να καθαρίζετε μόνο την τουαλέτα και βουρτσίστε το σημείο που υπήρχε πουρί. Θα το δείτε αμέσως να εξαφανίζεται και την τουαλέτα σας να λάμπει. Αντιμετωπίστε δραστικά το πουρί στον πάτο της λεκάνης και το πουρί στο χείλος της λεκάνης με φυσικό τρόπο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share