Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κάντε τα φυτά στο μπαλκόνι σας να δείχνουν πιο πλούσια με 5 απλά κόλπα

Θα σας λύσει τα χέρια!

31 Μαρτίου 2023 18:02
Κάντε τα φυτά στο μπαλκόνι σας να δείχνουν πιο πλούσια με 5 απλά κόλπα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχει κάτι πιο όμορφο, πιο εύκολο, πιο οικολογικό και πιο χρωματιστό από ένα βάζο με φρεσκοκομμένα λουλούδια που διακοσμεί το εσωτερικό του σπιτιού σας; Σας έχουμε ήδη πει τα μυστικά για το πώς τα φρεσκοκομμένο λουλούδια σας θα διαρκέσουν εβδομάδες. Τώρα θα σας πούμε και τον τρόπο για να τα κάνετε να φαίνονται πιο ακριβά! Με την ευκαιρία, δείτε την συμβουλή του Σπύρου Σούλη για να δημιουργήσετε καλή ενέργεια στο σπίτι.

  • Γυμνώστε τους βλαστούς

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να υποβαθμίσετε την εμφάνιση των λουλουδιών σας από το να αφήσετε τα φύλλα τους να σαπίζουν μέσα στο νερό. Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο αφαιρέστε το φύλλωμα που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού και οποιοδήποτε άλλο φύλλο έχει κιτρινίσει. Βοηθήστε, επίσης, τους βλαστούς να μείνουν ενυδατωμένοι κόβοντάς τους σε γωνία 45o στο κάτω μέρος τους.

  • Χρησιμοποιήστε ένα λαστιχάκι

Μόλις τελειώσετε με τα παραπάνω τυλίξτε τους βλαστούς με ένα λαστιχάκι για να μένουν τα λουλούδια στη θέση τους. Αν είναι διαφανές δεν θα φαίνεται μέσα από το νερό. Προσέξτε, ωστόσο, να μην το βάλετε πολύ σφιχτά για να μην σπάσουν οι βλαστοί και να έχουν χώρο να αναπνέουν.

Κάντε τα φυτά στο μπαλκόνι σας να δείχνουν πιο πλούσια με 5 απλά κόλπα

  • Επεκτείνετε τους βλαστούς με καλαμάκια

Αν το βάζο σας είναι πολύ ψηλό ή το μπουκέτο σας κάπως… κοντό, δώστε ύψος στα λουλούδια σας τοποθετώντας τους βλαστούς σε πλαστικά καλαμάκια. Αν τα καλαμάκια σας είναι διαφανή δεν θα επηρεάσουν την εμφάνιση της σύνθεσής σας – αντιθέτως, θα της δώσουν μια πιο οργανωμένη δομή.

  • Χρησιμοποιήστε δύο βάζα με την τεχνική της ενσωμάτωσης

Αν το βάζο σας είναι πολύ μεγάλο ή φαρδύ για τα λουλούδια σας δοκιμάστε αυτή την τεχνική: βάλτε τα λουλούδια σε ένα μικρότερο δοχείο και βάλτε το δοχείο μέσα στο βάζο. Γεμίστε το κενό μεταξύ των δύο βάζων με κάτι διακοσμητικό, όπως διακοσμητικές μπίλιες ή ποτ πουρί.

  • Δημιουργήστε πλέγμα

Αν ακόμα δεν είστε ευχαριστημένοι με τη σύνθεσή σας πάτε ένα βήμα πίσω και ξαναδουλέψτε το βάζο σας. Προμηθευτείτε μια ταινία λουλουδιών, φτιάξτε ένα DIY πλέγμα στο άνοιγμα του βάζου σας και βάλτε στα κενά τα λουλούδια σας. Έπειτα δοκιμάστε διάφορες διατάξεις μέχρι να μείνετε ικανοποιημένοι από τη σύνθεσή σας.

Ούτε ένα, ούτε δύο: 4 δραστικά καθαριστικά κόλπα με μαγειρική σόδα και λεμόνι που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους

Η καθαριότητα του σπιτιού μπορεί να μετατραπεί σε μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, όπου τα απορρυπαντικά του εμπορίου ή κάποια χημικά σκευάσματα δεν βοηθούν και αποδεικνύονται εντελώς αναποτελεσματικά. Πλέον, μπορείς να απαλλαγείς από τη δύσκολη κατάσταση χρησιμοποιώντας απλά υλικά, που έχεις ήδη στο σπίτι σου. Ο λόγος γίνεται για τη μαγειρική σόδα και το λεμόνι. Με την ευκαιρία, δείτε το σπιτικό μείγμα που θα απολυμάνει αποτελεσματικά το πλυντήριό σας.

Το μείγμα που προκύπτει από μαγειρική σόδα με λεμόνι έχει αποδειχθεί ωφέλιμο σε πολλές περιπτώσεις. Εκτός από πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία, ο συνδυασμός της μαγειρικής σόδας με λεμόνι μπορεί να συμβάλλει στο αποτελεσματικό καθάρισμα του σπιτιού και των ρούχων μας. Με την μαγειρική σόδα και το λεμόνι πλέον μπορείς να καθαρίσεις αποτελεσματικά τα ρούχα σου και να απομακρύνεις τις δυσάρεστες μυρωδιές από τα δύσκολα σημεία στο σπίτι.

Σε αυτό το άρθρο, ψάξαμε για εσένα και συγκεντρώσαμε όλες τις χρήσεις του μείγματος σόδας με λεμόνι, σε περιπτώσεις που δεν φανταζόσουν ότι μπορείς να το αξιοποιήσεις.

  • Σόδα με Λεμόνι για την μυρωδιά του ιδρώτα που επιμένει

Πολλές φορές παρατηρείται πως η μυρωδιά του ιδρώτα παραμένει σε ένα μπλουζάκι, ακόμη και αν το έχεις πλύνει ήδη αρκετές φορές. Ο ιδρώτας είναι μια δύσκολη μυρωδιά που δεν απομακρύνεται εύκολα από τα ρούχα μας. Για αυτό και εμείς, σου έχουμε την λύση!

Για να αφαιρέσεις την δύσκολη μυρωδιά του ιδρώτα από τα ρούχα μπορείς να χρησιμοποιήσεις σόδα με λεμόνι. Σε μια λεκάνη στύψε ένα λεμόνι και πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Θα παρατηρήσεις ότι το μείγμα αρχίζει να αφρίζει. Σε αυτό το μείγμα θα πρέπει να βυθίσεις το ρούχο σου και να το αφήσεις να μουλιάσει.

Μετά από λίγο, μπορείς να αφαιρέσεις το ρούχο να το στύψεις και να το βυθίσεις ξανά στο μείγμα, επαναλαμβάνοντας την διαδικασία. Τώρα, είναι έτοιμο να το βγάλεις και να το αφήσεις να στεγνώσει. Αφού στεγνώσει τελείως, ξέβγαλέ το με κρύο νερό και βάλτο να πλυθεί στο πλυντήριο μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα σου.

  • Σόδα με Λεμόνι για τα λευκά και ευαίσθητα ρούχα

Τα λευκά και ευαίσθητα ρούχα χρειάζονται ειδική μεταχείριση για να καθαρίζονται αποτελεσματικά και να μην αλλοιώνονται. Για να το πετύχεις αυτό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις σόδα με λεμόνι για να πλύνεις αποτελεσματικά τα λευκά και ευαίσθητα ρούχα σου. Το μείγμα που δημιουργείται από σόδα με λεμόνι μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια απαλή χλωρίνη. Για να δημιουργηθεί σωστά το μείγμα σου θα πρέπει να αναμείξεις ίσα μέρη μαγειρικής σόδας με χυμό λεμονιού.

Όταν είναι έτοιμο το μείγμα σου, βύθισε και άφησε τα ρούχα σου να μουλιάσουν. Έπειτα, μπορείς να ξεπλύνεις τα ρούχα σου και να τα αφήσεις να στεγνώσουν. Το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει, καθώς τα ρούχα σου θα είναι όσο καθαρά και όσο λευκά τα αγόρασες!

Ούτε ένα, ούτε δύο: 4 δραστικά καθαριστικά κόλπα με μαγειρική σόδα και λεμόνι που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους

  • Σόδα με Λεμόνι για να διώξεις τις οσμές του νιπτήρα στο μπάνιο

Ο νιπτήρας στο μπάνιο είναι συνδεδεμένος με το σιφώνι, το οποίο αποτελεί σταυροδρόμι για όλες τις κεντρικές σωλήνες που καταλήγουν στην αποχέτευση. Έτσι, μερικές φορές μπορεί να δημιουργεί εστία οσμών που προκαλούν δυσφορία. Τώρα μπορείς να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά αυτές τις οσμές, χωρίς τη χρήση χημικών, με απλά υλικά που έχεις στο σπίτι.

Για να καταπολεμήσεις τις οσμές του νιπτήρα θα χρειαστείς μισό χυμό λεμονιού και μια κουταλιά μαγειρικής σόδας. Ανάμειξε τα δύο υλικά και ρίξε το μείγμα σου στο νιπτήρα. Με αυτή την απλή κίνηση, μπορείς να εξαλείψεις κάθε δυσάρεστη οσμή που αναδύεται από το νιπτήρα σου, γρήγορα και απλά.

  • Σόδα με Λεμόνι για να απαλλαγείς από τις οσμές στο ψυγείο

Το ψυγείο συχνά αποκτά δυσάρεστες μυρωδιές εξαιτίας των τροφίμων. Οι μυρωδιές αυτές προκύπτουν όταν ξεχνάμε κάποιο φρούτο ή λαχανικό για πολλές μέρες ή βάζουμε στην συντήρηση ψάρια και παρασκευές με σκόρδο. Έτσι, αντιμετωπίζουμε δυσάρεστες μυρωδιές που παραμένουν στο ψυγείο, ακόμη και αν έχουμε αφαιρέσει τις αιτίες που τις προκαλούν.

Επειδή δεν γίνεται να αερίσουμε το ψυγείο μας, θα πρέπει να τοποθετήσουμε σε αυτό υλικά που απορροφούν τις οσμές. Τέτοια υλικά αποτελούν η σόδα και το λεμόνι. Τοποθέτησε ένα μικρό ποτήρι με μαγειρική σόδα και λίγες φλούδες λεμονιού σε ένα από τα ράφια του ψυγείου σου. Τα υλικά αυτά είναι ικανά να αιχμαλωτίσουν τις δυσάρεστες μυρωδιές και να τις εξαφανίσουν.

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share