Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Απολύμανση πλυντηρίου: Το σπιτικό μείγμα με ξύδι και άλλα 3 υλικά για δραστικό καθάρισμα στο λεπτό

Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους

30 Μαρτίου 2023 10:03
Απολύμανση πλυντηρίου: Το σπιτικό μείγμα με ξύδι και άλλα 3 υλικά για δραστικό καθάρισμα στο λεπτό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να κάνετε απολύμανση στο πλυντήριο ρούχων σας, αλλά σκέφτεστε ότι είναι μια χρονοβόρα διαδικασία; Κανένα πρόβλημα! Το μόνο που χρειάζεστε είναι δύο καθημερινά υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας και μπορούν να εξολοθρεύσουν τα μικρόβια σε χρόνο dt.

Το πλυντήριο είναι μια συσκευή που χρησιμοποιούμε για να πλένουμε και να καθαρίζουμε τα ρούχα μας. Όλα καλά ως εδώ. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο των ειδικών για να μην...μπαίνουν τα ρούχα στο πλυντήριο.

Αν και τα ρούχα μας βγαίνουν καθαρά από το απορρυπαντικό και το μαλακτικό, συχνά ξεχνάμε να καθαρίσουμε το ίδιο το πλυντήριο.

Γιατί είναι μια συσκευή που χρειάζεται και αυτή πλύσιμο και καθάρισμα, όπως όλα τα αντικείμενα.

Μια φορά στις δύο εβδομάδες ή τουλάχιστον τον μήνα είναι καλό να καθαρίζουμε το πλυντήριο ρούχων.

Ψάξαμε και βρήκαμε έναν πολύ απλό αλλά αποτελεσματικό τρόπο για να κάνουμε το πλυντήριο μας να λάβει και να μοσχοβολά.

Τι θα χρειαστείς:

  • Λευκό ξύδι ή χλωρίνη
  • Μαγειρική σόδα
  • Οδοντόβουρτσα
  • Πανί από μικροϊνες

Απολύμανση πλυντηρίου: Το καθαριστικό κόλπο με ξύδι και άλλα 3 υλικά για δραστικό καθάρισμα στο λεπτό

1. Γέμισε τον κάδο του πλυντηρίου χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και αργή πλύση.

2. Άνοιξε το καπάκι και όσο γεμίζει ο κάδος, πρόσθεσε ένα τέταρτο λευκό ξύδι. Θα απολυμάνει το εσωτερικό του πλυντηρίου.

3. Κλείσε το καπάκι και άσε να δουλέψει για ένα λεπτό. Στη συνέχεια άνοιξε πάλι το καπάκι και άφησε το νερό με το ξύδι να μουλιάσει για μία ώρα.

4. Παράλληλα, καθάρισε γωνίες και σχισμές του πλυντηρίου με πανί ή οδοντόβουρτσα.

5. Μετά από μία ώρα κλείσε το καπάκι και άρχισε την πλύση. Μπορείς παράλληλα να καθαρίσεις τα πλάγια του πλυντηρίου και τα κουμπιά με διάλυμα από ξύδι.

6. Κάνε άλλη μία πλύση, αυτή τη φορά με μαγειρική σόδα και ζεστό νερό για να εξουδετερώσει το ξύδι και να καθαρίσει τυχόν υπολείμματα.

7. Μόλις στραγγίσει, σκούπισε τον κάδο με πανί που έχει διάλυμα ξυδιού. Άσε το καπάκι ανοιχτό για να στεγνώσει και να μην δημιουργήσει μούχλα.

Σκληρές πετσέτες: Το κόλπο στο πλυντήριο για αφράτο και μυρωδάτο αποτέλεσμα που διαρκεί

Την πετσέτα τη χρησιμοποιείς πάντα μετά το μπάνιο σου, επομένως είναι λογικό να σκεφτείς πως όσο πιο συχνά τη χρησιμοποιείς, τόσο πιο συχνά πρέπει και να την πλένεις. Η φροντίδα τους φαίνεται να είναι πολύ απλή υπόθεση, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι.

Οι πετσέτες σου χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και συχνό πλύσιμο καθώς μαζεύουν αρκετά βακτήρια. Ποιος είναι όμως ο σωστός τρόπος για να τις πλύνεις; Υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις, στο πλύσιμό τους, τα οποία θα σου προσφέρουν και καλύτερα αποτελέσματα. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα κάνετε τις πετσέτες σας να μην μυρίζουν μούχλα.

Πλύνε τις πετσέτες πριν από την χρήση

Το πρώτο βήμα για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των πετσετών σου ξεκινά κιόλας από την αγορά τους. Φρόντισε να πλένεις τις πετσέτες σου πριν τις χρησιμοποιήσεις, καθώς αυτό θα ανοίξει τις ίνες. «Εάν οι ίνες δεν είναι ανοιχτές, δεν θα είναι τόσο απορροφητικές», λέει ομάδα ειδικών στα λευκά είδη. Οι καινούργιες πετσέτες είναι συχνά επικαλυμμένες με μαλακτικά υφασμάτων, ώστε να είναι ωραίες και βελούδινες γι’ αυτούς που θα τις αγοράσουν, αλλά αυτά τα μαλακτικά εμποδίζουν τις πετσέτες να απορροφούν νερό. Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό; Πρόσθεσε μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι στον κύκλο ξεβγάλματος κατά την αρχική πλύση. Επίσης προσπάθησε να μη χρησιμοποιείς μαλακτικό ρούχων κατά το πλύσιμο και το στέγνωμα πετσετών μπάνιου για να διασφαλίσεις ότι θα παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο απορροφητικές.

Ο καλύτερος τρόπος για να πλύνεις τις πετσέτες σου

Το πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τις πετσέτες σου εξαρτάται από τις προσωπικές σου προτιμήσεις, ωστόσο οι ειδικοί αναφέρουν πως αυτό πρέπει να γίνεται κάθε τρεις ή τέσσερις χρήσεις. Οι περισσότερες πετσέτες απαιτούν ζεστό νερό σε κανονικό κύκλο, αλλά για να είσαι σίγουρη για το σωστό πλύσιμο διάβασε την ετικέτα της. Εάν η ετικέτα για παράδειγμα επισημαίνει πως πρέπει να διαχωρίσεις τα σκούρα χρώματα από τα λευκά καλό θα είναι να το κάνεις. Κάθε πετσέτα διαφέρει ανάλογα με τις ίνες. Αν θέλεις λοιπόν να αποφύγεις να γεμίσεις χνούδι όλα σου τα ρούχα πλύνε τις πετσέτες ξεχωριστά από τα ρούχα.

Ο ιδανικός τρόπος για να τις στεγνώσεις

Βγάλε τις πετσέτες από το πλυντήριο, τίναξε τις λιγάκι και βάλε τις στο στεγνωτήριο σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις στεγνώσουν, βγάλε τις αμέσως και δίπλωσε τις. Για να αποφύγεις μια μυρωδιά μούχλας, βεβαιώσου ότι οι πετσέτες σου είναι εντελώς στεγνές πριν τις διπλώσεις και τις αποθηκεύσεις. Αν πάλι τις στεγνώσεις απλώνοντας τις στο σύρμα, να ξέρεις πως η μέθοδος αυτή κάνει τις ίνες πολύ δύσκαμπτες και σκληρές. Για να αποφύγεις τις ζαρωμένες πετσέτες, βγάλε τις από το στεγνωτήριο μόλις στεγνώσουν 100 %.

«Σένιος» απορροφητήρας: Το έξυπνο κόλπο για εξαφανίσετε τα λίπη από τα φίλτρα σε χρόνο μηδέν

Θυμάστε ποια ήταν η τελευταία φορά που κοιτάξατε πάνω από την κουζίνα σας για να ελέγξετε το φίλτρο του απορροφητήρα; Αν δεν το έχετε κάνει για καιρό, σας προειδοποιούμε: δεν θα είναι καθόλου όμορφο το όμορφο θέαμα! Το φίλτρο του απορροφητήρα σας δουλεύει πριν από εσάς για εσάς απομακρύνοντας από την κουζίνα σας τις οσμές του φαγητού και συγκεντρώνοντας πάνω του όλα τα λίπη.

Με την ευκαιρία, δείτε πώς να περιορίσετε τον θόρυβο του απορροφητήρα...

Τα λίπη όμως μπορεί να εμποδίσουν σημαντικά την καλή λειτουργία του, μειώνοντας σημαντικά την απόδοσή του.

Όλα όσα πρέπει να κάνετε για τον καθαρισμό του απορροφητήρα σας

Κατ’αρχάς, κλείστε τον γενικό διακόπτη του ρεύματος για να αφαιρέσετε το προστατευτικό πλέγμα. Στην συνέχεια, μπορείτε να αφαιρέστε το φίλτρο του απορροφητήρα. Αν το φίλτρο είναι από άνθρακα ή υαλοβάμβακα, φροντίστε να τα αντικαθιστάτε κάθε 4 και 2 μήνες αντίστοιχα, ανάλογα πάντα με τη χρήση που του κάνετε.

Αν, ωστόσο, το φίλτρο του απορροφητήρα σας είναι μεταλλικό, δεν έχετε παρά να γεμίσετε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό.

  1. Λίγο πριν βράσει, ρίξτε στο νερό 1/2 φλ. μαγειρική σόδα σιγά-σιγά γιατί η σόδα θα κάνει το νερό να αφρίσει απότομα.
  2. Στη συνέχεια, με την κατσαρόλα ακόμα πάνω στο αναμμένο μάτι.
  3. Βουτήξτε το μισό φίλτρο μέσα στο νερό αφήστε το για λίγη ώρα εκεί μέχρι να δείτε τα λίπη να διαλύονται και να «έρχονται» στην επιφάνεια του νερού.

Έπειτα, αναποδογυρίστε το φίλτρο του απορροφητήρα και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με την άλλη πλευρά του.

«Σένιος» απορροφητήρας: Το έξυπνο κόλπο για εξαφανίσετε τα λίπη από τα φίλτρα σε χρόνο μηδέν

Προσοχή! Επειδή το φίλτρο θα καίει, μην ξεχάσετε να το κρατάτε με γάντι κουζίνας ή μια πετσέτα. Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία, αφήστε το φίλτρο όρθιο να στεγνώσει προτού το τοποθετήσετε πίσω στη θέση του.

Σε περίπτωση που δεν καθάρισαν πλήρως τα φίλτρα, επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία με καθαρό νερό χωρίς μαγειρική σόδα.

Χρήσιμο Tip: Επειδή στο εξωτερικό μέρος του απορροφητήρα συσσωρεύονται επίσης πολλά λίπη, καθαρίστε τα με ένα πανάκι μικροϊνών, νερό και λίγο απορρυπαντικό πιάτων.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share