Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μαζεύετε τα μάλλινα; Τα σπιτικά μυστικά εκτός του αλουμινόχαρτου για να μην κινδυνεύσουν από τον σκόρο

Θα σας σώσουν!

31 Μαρτίου 2023 12:49
Μαζεύετε τα μάλλινα; Τα σπιτικά μυστικά εκτός του αλουμινόχαρτου για να μην κινδυνεύσουν από τον σκόρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καμία νοικοκυρά δεν αγαπάει τους σκώρους όσο φιλόζωη και αν είναι! Για να μην χρειαστεί, λοιπόν, να έρθετε αντιμέτωποι με σκώρους στη ντουλάπα σας, δείτε ποια πράγματα «μισούν» οι σκόροι και φροντίστε να τα αποκτήσετε άμεσα.

Ο σκόρος των υφασμάτων «μισεί» τον ήλιο και το φως αλλά αγαπάει την υγρασία και τα σκοτεινά μέρη. Γι'αυτό φροντίστε να αερίζετε τακτικά τους αποθηκευτικούς χώρους του σπιτιού σας και βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένοι από υγρασία. Μπορείτε αν θέλετε να μονώσετε τα συρτάρια και τους πάτους την ντουλάπας σας (έστω και πρόχειρα) με λίγη λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα σώσετε το μάλλινο που μπήκε στο πλυντήριο.

Ξύλινες και πλαστικές κρεμάστρες

Οι ξύλινες κρεμάστρες απωθούν τον σκώρο και είναι η καλύτερη επιλογή για το κρέμασμα των ρούχων αλλά και για την αποθήκευσή τους. Επειδή είναι λίγο πιο ακριβές από τις πλαστικές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μερικές πλαστικές ώστε να μην είναι όλες ξύλινες.

Μαζεύετε τα μάλλινα; Τα σπιτικά μυστικά εκτός του αλουμινόχαρτου για να μην κινδυνεύσουν από τον σκόρο

Αιθέρια έλαια

Κάποιες μυρωδιές είναι απωθητικές για τους σκώρους και σας τις αποκαλύπτουμε! Η λεβάντα, το θυμάρι και η μέντα είναι 3 μυρωδιές που οι σκώροι δεν αγαπάνε ιδιαίτερα και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε είτε σε αιθέρια έλαια ή ακόμα και σε αποξηραμένα άνθη που θα κλείσετε μέσα σε μικρά πουγγιά. Το σανταλόξυλο είναι ακόμα μια μυρωδιά που απωθεί τον σκώρο. Ρίξτε μερικές σταγόνες σε λίγο βαμβάκι και τοποθετήστε το σε διάφορα σημεία της ντουλάπας σας.

Μπαχαρικά

Βάλτε λίγο γαρίφαλο μέσα σε κάθε τσέπη παντελονιού, παλτού και γενικά σε διάφορα ρούχα. Το γαρίφαλο μυρίζει όμορφα και θα δώσει ένα διακριτικό άρωμα στα ρούχα σας ενώ ταυτόχρονα θα απωθήσει τον σκώρο.

Θερμοκρασία

Ένας ακόμα εχθρός του σκώρου είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σκώροι γονιμοποιούνται στη ζέστη.

Σαπούνι

Λίγο σαπούνι μέσα σε ένα κομματάκι γάζας θα διώξει τους σκώρους μακριά και θα προστατέψει τα ρούχα σας. Επιπλέον, θα τους δώσει μια υπέροχη μυρωδιά που θα τα ανανεώσει και τους προσθέσει φρεσκάδα!

Τύλιξε ένα ρολό υγείας με αλουμινόχαρτο - Μόλις δείτε τι έφτιαξε θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό

Λύσεις για τα καθημερινά μας προβλήματα υπάρχουν πολλές και οι περισσότερες εξ αυτών βρίσκονται μέσα στο σπίτι μας. Σε τι μπορεί όμως να μας χρησιμεύσει λίγο αλουμινόχαρτο πέραν από την κλασσική του χρήση; Οι χρήσεις του είναι πάμπολλες και μερικές από αυτές δεν τις γνωρίζαμε καν, δείτε τι θα συμβεί σε περίπτωση που τυλίξετε με αλουμινόχαρτο τις μπαταρίες σας.

Αυτός ο άντρας λοιπόν, βρήκε ένα πανέξυπνο κόλπο για να διατηρήσεις τη φόρμα ενός ρολού χαρτιού περιτυλίγματος. Επειδή σφίγγοντας το με ένα λαστιχάκι το πιο πιθανό είναι να τσαλακωθεί η λύση βρίσκεται σε ένα ρολό από χαρτί υγείας και λίγο αλουμινόχαρτο.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

Τύλιξε με αλουμινόχαρτο τα πόδια ενός τραπεζιού - Μόλις μάθετε το λόγο θα ενθουσιαστείτε

Ως γνωστόν οι χρήσεις του αλουμινόχαρτου είναι πάμπολλες και κάθε μέρα ανακαλύπτουμε κι από μια καινούρια. Τι μπορεί να κάνει όμως λίγο αλουμινόχαρτο τυλιγμένο στα πόδια ενός τραπεζιού; Αυτή δεν είναι η μόνη νέα ανακάλυψη που κάναμε σχετικά με το αλουμινόχαρτο, δείτε εδώ μερικές ακόμη χρήσεις του που μέχρι πρότινος αγνοούσαμε.

Έστω λοιπόν ότι αποφασίζεις να βάψεις ένα δωμάτιο ή ένα έπιπλο αλλά δεν θέλεις να λερώσεις τα πόμολα ή τους μεντεσέδες ή ακόμη και τα πόδια μιας καρέκλας ή ενός τραπεζιού. Τύλιξε τα όλα με αλουμινόχαρτο, που φοριέται και αφαιρείται εξίσου εύκολα. Στην επόμενη μικρή ή μεγάλη ανακαίνιση που θα θελήσεις να κάνεις μην μπεις στον κόπο να αγοράσεις ειδικά προστατευτικά, η λύση βρίσκεται στο συρτάρι της κουζίνας σου.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share