Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023

Κίνδυνος στην τουαλέτα: Γιατί δεν πρέπει να την καλύπτουμε με χαρτί υγείας

Δεν πάει το μυαλό σας!

27 Μαρτίου 2023 08:27
Κίνδυνος στην τουαλέτα: Γιατί δεν πρέπει να την καλύπτουμε με χαρτί υγείας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε τεράστια ποσότητα χαρτί υγείας προκειμένου να καλύπτουμε το καπάκι της λεκάνης στις δημόσιες τουαλέτες, πιστεύοντας πως έτσι δεν θα έρθουν σε επαφή με τα μικρόβια που καραδοκούν. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα απολυμάνετε πανεύκολα τη λεκάνη της τουαλέτας με 1 μόνο υλικό.

Μόνο που φαίνεται πως τελικά διατρέχουμε περισσότερους κινδύνους να πάθουμε αυτό που φοβόμαστε! Αυτό εξηγεί ο Αμερικανός καθηγητής μικροβιολογίας και παθολογίας Philip Tierno, πως γενικά το κάθισμα της τουαλέτας είναι καθαρότερο από τους περισσότερους νεροχύτες κουζίνας. Κι αυτό γιατί τα καπάκια είναι ειδικά σχεδιασμένα να απωθούν τα βακτήρια, ενώ το χαρτί υγείας όχι.

Η τραχιά επιφάνεια του ρολού υγείας, λέει, σε συνδυασμό με την απορροφητικότητά του το κάνουν ιδανικό για αποικίες μικροβίων. Την ίδια ώρα, κάθε φορά που τραβάμε το καζανάκι, βακτήρια ακαθαρσιών απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα. Και το χαρτί υγείας που είναι δίπλα στη λεκάνη είναι ένα από τα σημεία που δέχονται τους μικροβιακούς αυτούς «ψεκασμούς», καταλήγοντας σε ένα χαρτί πιο βρόμικο ουσιαστικά από το καπάκι της λεκάνης.

Τι μπορούμε να κάνουμε; Να πλένουμε τα χέρια μας, μας λέει ο δρ Tierno: «Όσο μολυσμένα κι αν είναι τα χέρια σου, αν τα πλύνεις καλά για 20 δευτερόλεπτα με σαπούνι, τότε θα είσαι εντάξει». Τι άλλο είναι εξόχως βρόμικο στην τουαλέτα και δεν πάει το μυαλό μας; Μα το πόμολο της πόρτας!

Κίνδυνος στην τουαλέτα: Γιατί δεν πρέπει να την καλύπτουμε με χαρτί υγείας

Που πιάνουμε με τα χέρια καθαρά και μεταφέρουμε μικρόβια παντού. Και τι κάνουμε τελικά με τη βρόμικη τουαλέτα που αναγκαζόμαστε να βάζουμε χαρτί για να τη χρησιμοποιήσουμε; «Αν πας κάπου και μοιάζει πραγματικά βρόμικη, τότε μην τη χρησιμοποιείς»…

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share