Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κόλπο του ενός λεπτού: Απολυμάνετε πανεύκολα τη λεκάνη της τουαλέτας με 1 μόνο υλικό

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

19 Μαρτίου 2023 14:00
Κόλπο του ενός λεπτού: Απολυμάνετε πανεύκολα τη λεκάνη της τουαλέτας με 1 μόνο υλικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η διαδικασία καθαρισμού της τουαλέτας είναι αναγκαίο κακό και μια από τις πιο σημαντικές δουλειές του σπιτιού που πρέπει να γίνονται. Όλοι γνωρίζουμε πως η απολύμανση της τουαλέτας είναι αναγκαία για λόγους υγιεινής.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τρέχει το καζανάκι; Διορθώστε το μόνοι σας χωρίς υδραυλικό - Τι πρέπει να κάνετε

Ασχέτως με το πόσο συχνά το κάνετε, ο σωστός τρόπος για να έχετε μια τουαλέτα που όχι μόνο δείχνει καθαρή αλλά είναι κιόλας, είναι ο παρακάτω.

Με τη βοήθεια ενός κατσαβιδιού θα μπορείτε πολύ γρήγορα να έχετε μπροστά σας μια πεντακάθαρη τουαλέτα που μυρίζει πολύ όμορφα και είναι και πεντακάθαρη.

Όταν καθαρίζετε την τουαλέτα σας με κλασικά πανιά υπάρχουν κάποια σημεία που δεν μπορείτε να φτάσετε. Έτσι η τουαλέτα σας μπορεί να δείχνει καθαρή αλλά δεν είναι στο 100% της.

Κόλπο του ενός λεπτού: Απολυμάνετε πανεύκολα τη λεκάνη της τουαλέτας με 1 μόνο υλικό

Το κόλπο του ενός λεπτού για να καθαρίσετε πανεύκολα την λεκάνη της τουαλέτας

  1. Αφαιρέστε με τη βοήθεια του κατσαβιδιού το καπάκι της τουαλέτας και το κάθισμά της. Μόλις τα καταφέρετε έχετε πλήρη πρόσβασε σε όλα εκείνα τα σημεία που θέλουν πραγματικό καθάρισμα.
  2. Με τη βοήθεια του κατσαβιδιού πάλι, αφού το καλύψετε με ένα πανί, περάστε όλο το σημείο κάτω από το κάθισμα της τουαλέτας. Κάντε το με λίγη χλωρίνη και επιμείνετε αρκετά μέχρι να καθαρίσετε εντελώς το σημείο.
  3. Δεν χρειάζεται να κάνετε την παραπάνω διαδικασία κάθε φορά που καθαρίζετε το μπάνιο σας αλλά φροντίστε να το κάνετε μια φορά το μήνα ή και μια φορά στους έξι μήνες.

Σκουριά στη λεκάνη; Το «δαιμόνιο» κόλπο για να την εξαφανίσετε με 4 υλικά που έχετε στο σπίτι σας

Η σκουριά στη λεκάνη είναι ένα επίμονο πρόβλημα, που ορισμένες φορές παραμένει και μετά τη χρήση καθαριστικών.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Η γιαγιά μίλησε: Λαμπίκο με μια κίνηση - Το μυστικό για κατάλευκη λεκάνη

Συγκεκριμένα η καλύτερα λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τα προϊόντα που έχουμε ήδη στο σπίτι μας για άλλη χρήση. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η οδοντόκρεμα. Η οδοντόκρεμα μπορεί να αφαιρέσει την σκουριά στην λεκάνη της τουαλέτας όταν όμως αυτή είναι σε αρχικό στάδιο.

Πώς θα απαλλαγείτε από την σκουριά στη λεκάνη

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μία παλιά οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα. Βάζετε στην οδοντόβουρτσα αρκετή ποσότητα πάστας και αλείφετε σε όλη την επιφάνεια της σκουριάς στα τοιχώματα της λεκάνης.

Πώς θα απαλλαγείτε από την σκουριά στη λεκάνη

Την αφήνετε να δράσει για 10 λεπτά και αρχίζετε να τρίβετε έντονα το προβληματικό σημείο με την οδοντόβουρτσα. Στην συνέχεια ξεπλύνετε με νερό. Αν δείτε ότι η σκουριά στην λεκάνη της τουαλέτας επιμένει μπορείτε να χρησιμοποιήστε κάποιο προϊόν ή καθαριστικό που είναι ειδικό για την απομάκρυνση σκουριάς.

Επιπλέον ένας άλλος τρόπος είναι η μείξη της μαγειρικής σόδας με το λεμόνι. Τα δύο αυτά υλικά μαζί με το κρεμόριο μπορεί να φτιάξουν το τέλειο σπιτικό απορρυπαντικό. Η ανάμειξη αυτών των τριών συστατικών θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας παχύρρευστης πάστας που θα αφαιρέσει την σκουριά από την λεκάνη της τουαλέτας σας.

Βάζετε μία ποσότητα του μείγματος πάνω στην σκουριά μέχρι να την καλύψετε. Την αφήνετε να δράσει για 30 λεπτά. Μόλις περάσει η μισή ώρα καθαρίζετε με ζεστό νερό και η σκουριά θα εξαφανιστεί.

Μια γυναίκα τυλίγει τη μεμβράνη γύρω από τη λεκάνη της τουαλέτας μία φορά το μήνα - Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό

Η εφαρμογή πλαστικής μεμβράνης γύρω από τη λεκάνη της τουαλέτας μπορεί να φαίνεται σαν μια ανόητη φάρσα για τα παιδιά. Παράλληλα, δείτε εδώ τα 4 «μυστικά» σπιτικά υλικά που θα κάνει την λεκάνη σας, πεντακάθαρη.

Στην πραγματικότητα έχει μια αποδεδειγμένη χρησιμότητα. Αυτή η μέθοδος καθαρισμού λεκάνης τουαλέτας δημιουργήθηκε με την ιδέα να κάνει τη ζωή σας πολύ πιο ευχάριστη. Από τότε που κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο, χρησιμοποιείται από όλο και περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο… Και για έναν πολύ καλό λόγο! Πάμε να το δούμε μαζί!

Αυτή η μέθοδος αναπτύχθηκε από τη Lizzy Carlton και κοινοποιήθηκε στο TikTok. Η Lizzy έχει πλέον πάνω από 250.000 followers στο κανάλι καθαρισμού της. Γιατί οι συμβουλές του και ειδικά η μέθοδος της μεμβράνης είναι εξαιρετικές.

Σύμφωνα με τη Lizzy, αρκεί να κάνετε αυτή τη μέθοδο μία φορά το μήνα και μετά δεν θα χρειαστεί να τη σκεφτείτε ποτέ ξανά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει το δίπλωμα σωστά, διαφορετικά δεν θα λειτουργήσει.

Η Lizzy δίνει μια συμβουλή για αυτήν την τεχνική: «Αυτή είναι μια απαραίτητη συμβουλή για όποιον θέλει να διατηρήσει το μπάνιο 100% καθαρό. Το κάνω μόνος μου εδώ και 2 χρόνια και τώρα οι followers μου δεν ζητούν τίποτα άλλο».

Το μέρος στο σπίτι που πρέπει να παραμένει πάντα καθαρό

Το πιο σημαντικό μέρος στο σπίτι είναι σίγουρα το μπάνιο. Με άλλα λόγια, είναι πολύ σημαντικό να μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε την τουαλέτα σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να είναι καθαρή για να αποφύγετε δυσάρεστες φλεγμονές.

Η καθαριότητα παίζει σημαντικό ρόλο. Εδώ σχηματίζονται πολλές άσχημες μυρωδιές και αν δεν καθαρίσεις για πολλή ώρα, δημιουργούνται πολλοί λεκέδες. Επομένως, ο καθαρισμός της τουαλέτας είναι απαραίτητος για μια ευχάριστη και υγιεινή εμπειρία.

Ωστόσο, υπάρχει ένα άλλο σημαντικό θέμα που πρέπει να εξετάσετε σχετικά με την τουαλέτα. Εάν δεν το κάνετε σωστά, το σπίτι σας μπορεί γρήγορα να γίνει άσχημο.

Ευτυχώς, χάρη στην πρόταση αυτής της οξυδερκούς γυναίκας ότι ένα από τα φιλμ προσκόλλησης, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε πια για αυτό το πρόβλημα.

Η τουαλέτα είναι πάντα καθαρή και λειτουργεί καλά

Εκτός από την καθαριότητα, το πιο σημαντικό είναι ότι η τουαλέτα λειτουργεί άριστα. Αν δεν ξεπλυθεί σωστά ή αν στραγγιστεί μόνο μια μικρή ποσότητα νερού, θα συνεχίσει να βρωμάει. Με λίγα λόγια, είναι πολύ σημαντικό η λεκάνη της τουαλέτας να μπορεί να έχει σωστό καθάρισμα.

Βλέπω πολλά σπίτια με μισοβουλωμένες τουαλέτες και αυτό γιατί δεν μπορείς να δεις τι κρύβεται μέσα. Συνήθως η λεκάνη της τουαλέτας τείνει να κορεστεί όταν δεν ρέει πλέον.

Για να είστε ασφαλείς, εάν ακολουθήσετε αυτήν τη συμβουλή με πλαστική μεμβράνη μία φορά το μήνα, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι η λεκάνη της τουαλέτας σας δεν θα βουλώσει ποτέ. Θα εξαλείψει επίσης τυχόν άσχημες οσμές που προέρχονται από την αποστράγγιση και τα πλαϊνά της κατσαρόλας.

Ο ευκολότερος, πιο αποτελεσματικός και το πιο σημαντικό, ο πιο καθαρός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι το κόλπο με μεμβράνη. Διαβάστε πώς λειτουργεί.

Καθάρισμα της λεκάνης της τουαλέτας με μεμβράνη

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ρολό μεμβράνης

Όπως έχετε ήδη διαβάσει, καλό είναι να ξεβουλώνετε τη λεκάνη της τουαλέτας κάθε μήνα για να είστε ασφαλείς. Ακόμα κι αν δεν φαίνεται! Πώς να το κάνετε λοιπόν απλά, γρήγορα και αποτελεσματικά;

Χρειάζεται μια λεπτή μεμβράνη πλαστικού, η οποία προσκολλάται στις επιφάνειες για να κρατήσει έξω τον αέρα και άλλα ανεπιθύμητα αντικείμενα. Κάνει θαύματα όταν χρησιμοποιείται σε βουλωμένη λεκάνη τουαλέτας. Η χρήση εμβόλου ή άλλων μεθόδων αποφράξεων μπορεί να δημιουργήσει ένα χάος. Όχι αυτό όμως!

Πριν σας δείξω πώς λειτουργεί αυτή η μέθοδος, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε που αναφέρονται παρακάτω:

  • Ένα ρολό μεμβράνης, όσο πιο παχύρρευστο και ποιοτικότερο τόσο το καλύτερο.
  • Ψαλίδι για να κόψετε τη μεμβράνη στο κατάλληλο μέγεθος

Μια απλή διαδικασία

Βήμα 1: Σηκώστε το καπάκι από το βάζο και αφήστε το έτσι.

Βήμα 2: Τυλίξτε τη μεμβράνη γύρω από τη λεκάνη της τουαλέτας και δημιουργήστε ένα αεροστεγές στρώμα.

Βήμα 3: Προσπαθήστε να σπρώξετε τη μεμβράνη προσκόλλησης έτσι ώστε ο αέρας που έχει παγιδευτεί κάτω από την τυλιγμένη περιοχή να πιέζει το νερό.

(Συμβουλή) Βεβαιωθείτε ότι το κάθισμα είναι αρκετά καθαρό και στεγνό ώστε να περιέχει το πλαστικό περιτύλιγμα. Αυτό θα σας δώσει μια καλύτερη σφράγιση.

Βλέπετε το φιλμ να φουσκώνει λόγω της πίεσης μέσα; Τότε καλά κάνεις.

Είναι σχεδόν τελειωμένο. Επιζήσαμε από το πιο δύσκολο κομμάτι. Το φύλλο θα αρχίσει να φουσκώνει όταν το πιέσετε σφιχτά γύρω του. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι:

Βήμα 4: Πιέστε ελαφρά εκεί που έχει φουσκώσει η διαφανής μεμβράνη. Με αυτόν τον τρόπο η απόφραξη διαλύεται ασκώντας πίεση στο υποκείμενο νερό. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία αρκετές φορές. Σταδιακά θα δείτε να εμφανίζεται κάποια βρωμιά στη λεκάνη της τουαλέτας. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι.

Βήμα 5: Μετά από μερικά πατήματα, αφαιρέστε τη διάφανη μεμβράνη και αφαιρέστε τη βρωμιά από τη λεκάνη της τουαλέτας με γάντια!

Η λεκάνη τουαλέτας είναι πλέον εντελώς έτοιμη για χρήση. Επιπλέον, εξαλείφεται όλη η βρωμιά που μπορεί να προκαλέσει το φράξιμο της λεκάνης της τουαλέτας! Καλή τύχη!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share