Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απαστράπτουσα λεκάνη: Τα 4 «μυστικά» σπιτικά υλικά που θα την κάνει πεντακάθαρη!

Δεν θα χρειαστεί να την ξανατρίψετε

8 Μαρτίου 2023 13:39
Απαστράπτουσα λεκάνη: Τα 4 «μυστικά» σπιτικά υλικά που θα την κάνει πεντακάθαρη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καθαρισμός λεκάνης: Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται σε φυσικές επιλογές καθαρισμού και τα καλά νέα είναι πως μπορούμε να βρούμε εύκολα τα υλικά που χρειάζονται για να φτιάχνουμε μόνοι μας καθαριστικά εξίσου καλά, αν όχι καλύτερα, από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Παράλληλα, δείτε πως θα ξεβουλώσετε τη λεκάνη με 2 σπιτικά υλικά

Ένα αποτελεσματικό και εύκολο καθαριστικό τουαλέτας

Υλικά

  • 1/2 φλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλ. κιτρικό οξύ
  • 1/2 φλ. καλαμποκάλευρο
  • Νερό σε μπουκάλι με αντλία ψεκασμού
  • 1 μεγάλη σακούλα που να κλείνει με zip-lock
  • 25 σταγόνες από 3 αιθέρια έλαια*

Το καλύτερο είναι να συμπεριλάβετε άρωμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ως ένα εκ των τριών ελαίων λόγω των καθαριστικών ιδιοτήτων τους, μαζί με άλλα δύο που σας αρέσουν. Μια φόρμα της επιλογής σας (μου αρέσου σαν ιδέα για τη συνταγή, αυτές για τα μάφιν). Μια πολύ μεγάλη τσάντα με zipper.

Καθάρισμα λεκάνης τουαλέτας

Κόλπο του 1': Με αυτό το εργαλείο θα καθαρίσετε πανεύκολα τη λεκάνη του μπάνιου

Το καθάρισμα της τουαλέτας πέρα από μια αηδιαστική δουλειά είναι και πολύ βαρετή. Είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε μέσα στην ημέρα σας αλλά και ένα από τα πιο σημαντικά.

Παράλληλα, δείτε πως θα καθαρίσετε το σιφόνι του μπάνιου μόνο με 2 υλικά

Ασχέτως με το πόσο συχνά το κάνετε, ο σωστός τρόπος για να έχετε μια τουαλέτα που όχι μόνο δείχνει καθαρή αλλά είναι κιόλας, είναι ο παρακάτω. Με τη βοήθεια ενός κατσαβιδιού θα μπορείτε πολύ γρήγορα να έχετε μπροστά σας μια πεντακάθαρη τουαλέτα που μυρίζει πολύ όμορφα και είναι και πεντακάθαρη.

Όταν καθαρίζετε την τουαλέτα σας με κλασικά πανιά υπάρχουν κάποια σημεία που δεν μπορείτε να φτάσετε. Έτσι η τουαλέτα σας μπορεί να δείχνει καθαρή αλλά δεν είναι στο 100% της.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

  1. Αφαιρέστε με τη βοήθεια του κατσαβιδιού το καπάκι της τουαλέτας και το κάθισμά της. Μόλις τα καταφέρετε έχετε πλήρη πρόσβασε σε όλα εκείνα τα σημεία που θέλουν πραγματικό καθάρισμα.
  2. Με τη βοήθεια του κατσαβιδιού πάλι, αφού το καλύψετε με ένα πανί, περάστε όλο το σημείο κάτω από το κάθισμα της τουαλέτας. Κάντε το με λίγη χλωρίνη και επιμείνετε αρκετά μέχρι να καθαρίσετε εντελώς το σημείο.
  3. Δεν χρειάζεται να κάνετε την παραπάνω διαδικασία κάθε φορά που καθαρίζετε το μπάνιο σας αλλά φροντίστε να το κάνετε μια φορά το μήνα ή και μια φορά στους έξι μήνες.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share