Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σταματήστε το αμέσως! Να γιατί δεν πρέπει να γυρίζετε συνεχώς το κρέας

Μεγάλη προσοχή!

22 Μαρτίου 2023 07:35
Σταματήστε το αμέσως! Να γιατί δεν πρέπει να γυρίζετε συνεχώς το κρέας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν και αυτή η λεπτομέρεια μπορεί να μοιάζει ασήμαντη, το να γυρνάτε την μπριζόλα ξανά και ξανά μπορεί τελικά να προκαλέσει πρόβλημα στο φαγητό σας.

Με την ευκαιρία, δείτε πώς να κάνετε οποιοδήποτε κομμάτι τρυφερό σαν φιλέτο με αυτό το κόλπο που ελάχιστοι γνωρίζουν...

Όταν γυρίζετε το κρέας πολύ συχνά, το φιλέτο δεν αποκτά την επιθυμητή τραγανή υφή στο ψήσιμο.

Επίσης, αν δεν γυρίζετε το κρέας συχνά, δεν στεγνώνει, επειδή στην αντίθετη περίπτωση είναι πιθανό το κρέας να χάσει τους χυμούς του και να κολλήσει στο τηγάνι.

Σταματήστε το αμέσως! Να γιατί δεν πρέπει να γυρίζετε συνεχώς το κρέας

Για να καταλάβετε πότε το κρέας είναι έτοιμο, είναι καλύτερα να το στριφογυρίσετε μέσα στο τηγάνι. Αν κινείται εύκολα, αυτό σημαίνει ότι είναι ώρα να το απομακρύνετε από τη φωτιά.

Η μαρινάδα των σεφ: Η μυστική συνταγή για να είναι πάντα το κρέας ζουμερό και πεντανόστιμο

Μαρινάδα: Μπορεί το ψήσιμο να παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στη γεύση και την υφή που έχει το κρέας, ωστόσο και κάτι άλλο έχει σημασία. Με ποια υλικά θα μαρινάρουμε το φιλέτο ή τη μπριζόλα μας για να είναι πάντα ζουμερά και πεντανόστιμα. Ποια είναι η μυστική συνταγή των σεφ;

Ψάξαμε και βρήκαμε, λοιπόν, μια τέλεια μαρινάδα για τα steaks και τις χοιρινές σας μπριζόλες, που θα τους χαρίσει απίστευτη νοστιμιά! Δείτε το βίντεο και κρατήστε σημειώσεις.

Την επομένη φορά ξέρετε πώς πρέπει να συνοδέψετε το κρέας. Παράλληλα δείτε και το μυστικό για να μην σας σκληραίνει το κρέας στο ψήσιμο.

Μέγα «φάουλ» για την μπριζόλα - Το μυστικό στο ψήσιμο για τέλειο γευστικό αποτέλεσμα

Το ψήσιμο μιας μπριζόλας φαινομενικά είναι μία υπόθεση απλή είτε προορίζεται για τον φούρνο είτε για το τηγάνι. Αφού αφαιρέσεις τα παχάκια, την αλατοπιπερώνεις, βάζεις το λάδι σου και την ετοιμάζεις για μαγείρεμα. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να μαγειρέψετε σωστά την μπριζόλα στο τηγάνι.

Σύμφωνα με το Gourmet Meat Club μία από τις πιο διάσημες αλυσίδες στην εμπορία κρέατος στην Μεγάλη Βρετανία, αν ρίξεις αλάτι και πιπέρι στη μπριζόλα σου μάλλον δεν θα σου βγει σε καλό. «Αν ρίξεις αλάτι στο κρέας επηρεάζεις τα υγρά που εκκρίνει. Το κρέας σκληραίνει την ώρα που μαγειρεύεται ακόμη και αν το αφήσεις στο τηγάνι για 5 λεπτά» ισχυρίζονται οι «γκουρού» του κρέατος.

Συμβουλεύουν να βάζεις μόνο το λάδι και να δοκιμάζεις πόσο αλάτι θες στην μπριζόλα, αφού έχει σερβιριστεί στο πιάτο. Μην τρελαίνεσαι. Δοκίμασε και πες μας.

Αυτά είναι τα 3 κρίσιμα βήματα για να μαγειρέψετε τις τέλειες μπριζόλες

Σας αρέσουν καλοψημένες, σχεδόν άψητες, η μέτρια ψημένες; Όπως και να προτιμάτε να τρώτε τη μπριζόλα σας, επιβάλλεται να ξέρετε να τη μαγειρέψετε σωστά. Δείτε παρακάτω όλα τα μυστικά κόλπα.

Θα χρειαστείτε ένα χυτό τηγάνι σιδήρου για αυτή τη συνταγή, φούρνο, καλά αεριζόμενη κουζίνα (ή ανοχή για τον καπνό) και ένα θερμόμετρο κρέατος για να είσαστε απολύτως σίγουροι για το ψήσιμο, μέχρι να γίνετε πιο εξοικειωμένοι.

Μέγα «φάουλ» για την μπριζόλα - Το μυστικό στο ψήσιμο για τέλειο γευστικό αποτέλεσμα

Λάβετε υπόψη, ότι οι μπριζόλες θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται μόλις αφαιρεθούν από τη φωτιά. Υπάρχουν τρία βασικά βήματα για την τέλεια μπριζόλα. 1) Το κάψιμο. 2) Το μαγείρεμα και 3) Η ξεκούραση.

Αν κόψετε τα φιλέτα σας τη στιγμή που βγαίνουν από το φούρνο σας, ανατρέπετε όλες τις εργασίες που έχετε μόλις κάνει. Η ξεκούραση είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για την διατήρηση των υγρών στις μπριζόλες. Κατά τον έλεγχο της θερμοκρασίας, αφαιρέστε τις μπριζόλες μέσα στους πρώτους -15° C του επιπέδου ψησίματος που θέλετε, οπότε για τις σχεδόν άψητες αφαιρέστε τις μπριζόλες στους 46-49 ° C, σκεπάστε και αφήστε τες να ξεκουραστούν. Όσο πιο κοντά μπορέσετε να φτάσετε στο κάτω άκρο του εύρους, τόσο το καλύτερο.

Τα βήματα για την τέλεια μπριζόλα

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 230 ° C. Τοποθετήστε ένα στεγνό, καθαρό τηγάνι από χυτοσίδηρο σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Αφού ζεσταθεί, στεγνώστε τις μπριζόλες με μια χαρτοπετσέτα. Απλώστε τις με το φυτικό έλαιο και βάλτε αλάτι και πιπέρι.
  • Μαγειρέψτε τες για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, χωρίς να τις μετακινείτε καθόλου από τη στιγμή που της τοποθετείτε. Αυτό είναι το κάψιμο, δηλαδή το πρώτο βήμα.
  • Μόλις οι μπριζόλες έχουν ροδίσει από όλες τις πλευρές, βάζετε πάνω σε κάθε φιλέτο από μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Τις τοποθετείτε σε ταψί και μέσα στο φούρνο.
  • Ψήνετε για περίπου 8 λεπτά για τις σχεδόν άψητες, 10 για τις άψητες – μέτρια ψημένες. Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο κρέατος, αν δεν είστε σίγουροι. Μόλις οι μπριζόλες φτάσουν στη σωστή θερμοκρασία, τις αφαιρείτε αμέσως από το φούρνο και το ταψί. Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε ένα δροσερό πιάτο και καλύψτε τες με αλουμινόχαρτο. Αφήστε τες να ξεκουραστούν για 10-15 λεπτά πριν τις σερβίρετε.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share