Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φούρνος «λαμπίκο» με συνοπτικές διαδικασίες: Το σπιτικό κόλπο του Σπύρου Σούλη με μαγειρική σόδα και άλλα 2 υλικά για ασύγκριτο αποτέλεσμα

Θα σας βάλει τα γυαλιά

17 Μαρτίου 2023 07:54
Φούρνος «λαμπίκο» με συνοπτικές διαδικασίες: Το σπιτικό κόλπο του Σπύρου Σούλη με μαγειρική σόδα και άλλα 2 υλικά για ασύγκριτο αποτέλεσμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι μια από τις οικιακές συσκεύες που εσείς οι νοικοκυρές χρησιμοποιείτε καθημερινά. Και αυτός είναι και ο λόγος που θέλει αρκετά συχνά καθάρισμα.

Ο φούρνος λερώνεται πολύ εύκολα και μπορεί να γεμίσει με λίπη στο λεπτό. Υπερβολή, αλλά δεν βρισκόμαστε και πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να κάνετε το ξεβούλωμα του σιφονιού παιχνιδάκι.

Για να καθαρίζετε τον φούρνο σας πανεύκολα ο Σπύρος Σούλης έχει την λύση

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να καθαρίσετε το εσωτερικό του φούρνου σας είναι:

Διαδικασία

  • Ρίξτε σε ένα μπολ και τα τρία υλικά. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σας.
  • Απλώστε το στον φούρνο σε όλα τα σημεία που είναι λερωμένα και αφήστε το μείγμα να δράσει για 15 λεπτά.
  • Έπειτα σκουπίστε το εσωτερικό του φούρνου σας με μια βρεγμένη πετσέτα. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Φούρνος «λαμπίκο» με συνοπτικές διαδικασίες: Το σπιτικό κόλπο του Σπύρου Σούλη με μαγειρική σόδα και άλλα 2 υλικά για ασύγκριτο αποτέλεσμα

Τέλος η ταλαιπωρία με τη σκόνη: Το κόλπο για να έχετε ένα πεντακάθαρο πάτωμα

Η σκόνη είναι ένα θέμα που ταλαιπωρεί πολλούς ενώ δεν θα έπρεπε και γι' αυτό πρέπει να δώσουμε ένα τέλος. Φαίνεται να δημιουργείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει αν ακολουθείτε τον σωστό τρόπο καθαρισμού και ξεσκονίσματος του σπιτιού. Πώς θα έχετε ένα πεντακάθαρο πάτωμα;

Ένα σπίτι χωρίς σκόνη δείχνει πολύ πιο καθαρό ενώ αποτελεί και πολύ πιο υγιές περιβάλλον για εσάς και την οικογένειά σας. Με την ευκαιρία, δείτε πώς να καθαρίσετε σωστά το καλοριφέρ από τη σκόνη.

Τα tips που δεν πρέπει να αγνοείτε!

1. Ανοίξτε το κλιματιστικό

Πριν το ξεσκόνισμα βάλτε σε λειτουργεία το κλιματιστικό ή τον ανεμιστήρα οροφής ώστε να απορροφούν, καθ'όλη τη διάρκεια του ξεσκονίσματος, τη σκόνη που πλανάται στον αέρα.

2. Ξεκινήστε από πάνω προς τα κάτω

Αν έχετε παρατηρήσει πως η σκόνη εμφανίζεται και πάλι λίγες ώρες μετά το ξεσκόνισμα, τότε το μόνο πράγμα που φταίει είναι πως δεν ξεσκονίζετε σωστά. Ξεκινήστε το ξεσκόνισμα από τα φωτιστικά σας, χρησιμοποιώντας το SANITAS σύστημα ξεσκονίσματος για έπιπλα που είναι κατάλληλο για κάθε έπιπλο και φωτιστικό του σπιτιού σας.

Συχνότητα ξεσκονίσματος: 1 φορά κάθε 2 εβδομάδες

3. Συνεχίστε με τους τοίχους

Πάρτε το SANITAS Σύστημα στεγνού καθαρισμού για δάπεδα και χρησιμοποιήστε το για να ξεσκονίσετε όλους τους τοίχους σας από πάνω προς τα κάτω.
Συχνότητα ξεσκονίσματος: 1 φορά τον μήνα

Tip Για τα διακοσμητικά τοίχου ή του σπιτιού που έχουν ιδιαίτερες διακοσμητικές λεπτομέρειες και δεν ξέρετε πώς να τα ξεσκονίσετε, πάρτε ένα καθαρό πινέλο μακιγιάζ και βρέξτε το με λίγο νερό. Περάστε με αυτό όλες τις, δύσκολα προσβάσιμες, λεπτομέρειες.

καθάρισμα σκόνης από το πάτωμα

4. Καθαρίστε τα έπιπλα

Μήπως ξεσκονίζετε τα έπιπλά σας με παλιά t-shirts, βαμβακερά υφάσματα, ή κάποια παρόμοια μέθοδο; Ξεχάστε τα παλιά τρικς της γιαγιάς γιατί ναι μεν ξεσκονίζουν το σπίτι αλλά όχι για πολλές μέρες, όπως επιθυμείτε εσείς. Για αποτελεσματικό ξεσκόνισμα των επίπλων σας χρησιμοποιήστε το SANITAS σύστημα ξεσκονίσματος για έπιπλα.

Συχνότητα ξεσκονίσματος: 1 φορά την εβδομάδα

5. Χρησιμοποιήστε για το πάτωμα τα σωστά εργαλεία

Για κάθε είδους πάτωμα χρησιμοποιήστε το SANITAS σύστημα στεγνού καθαρισμού για δάπεδα! Στη SANITAS θα βρείτε ανταλλακτικά πανάκια στεγνού καθαρισμού για δάπεδα αλλά και ξύλινα δάπεδα ώστε να χρησιμοποιείτε το πλέον κατάλληλο για το πάτωμά σας. Τα συγκεκριμένα πανάκια εγκλωβίζουν τη σκόνη και έτσι το ξεσκόνισμα ολοκληρώνεται πιο γρήγορα, ενώ είναι και πιο αποτελεσματικό.

Συχνότητα ξεσκονίσματος: 1 φορά την εβδομάδα

Tip Αν κάτω από το κρεβάτι σας ή κάτω από άλλα έπιπλα έχετε αντικείμενα που δεν μετακινούνται ακολουθήστε το εξής τρικ για τέλειο ξεσκόνισμα. Ντύστε τον σωλήνα της ηλεκτρικής σκούπας σας με ένα καλσόν και χρησιμοποιήστε το για να σκουπίσετε. Ο σωλήνας θα ρουφήξει τη σκόνη ενώ ό,τι χρήσιμα αντικείμενα μπορεί να σας έχουν πέσει στο σημείο θα μείνουν πάνω στο καλσόν.

6. Καθαρίστε όλους τους αγωγούς που συνδέουν το σπίτι σας με τον έξω κόσμο

Εξαεριστήρες, τζάκι, αλουμίνια, σωλήνες και οτιδήποτε μπορεί να φέρει σκόνη μέσα στο σπίτι σας πρέπει να καθαρίζεται που και που για να μπορεί το σπίτι σας να εξαερίζεται σωστά.
Συχνότητα καθαρισμού εξαεριστήρα: Κάθε 2 μήνες

Συχνότητα καθαρισμού τζακιού: 2 φορές τον χρόνο

7. Τινάξτε τα χαλιά σας

Μην ξεχνάτε να τινάζετε τα χαλιά, τα πατάκια, τα μαξιλάρια και τα ριχτάρια σας τουλάχιστον μια φορά κάθε 2 μήνες γιατί συσσωρεύουν και αυτά αρκετή σκόνη. Ειδικά τα χαλιά λειτουργούν σαν ένα τεράστιο σφουγγάρι που απορροφάει όλη τη σκόνη και τη μεταφέρει σε όλους τους χώρους. Σκουπίστε τα χαλιά σας με την ηλεκτρική σκούπα μια φορά την εβδομάδα για να αποφύγετε τη μεγάλη συσσώρευση σκόνης.

Κάνοντας όλα τα παραπάνω το σπίτι σας θα παραμένει χωρίς σκόνη και βρωμιά για όλη την εβδομάδα και οι αλλεργίες που πολλές φορές προκαλούνται από τη σκόνη θα είναι πλέον παρελθόν!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share