Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

«Παιχνιδάκι» το ξεβούλωμα του σιφονιού: Μαγειρική σόδα και ξύδι δίνουν τη μόνιμη λύση!

Απλά βήματα για να το καθαρίσεις άριστα

16 Μαρτίου 2023 14:00
«Παιχνιδάκι» το ξεβούλωμα του σιφονιού: Μαγειρική σόδα και ξύδι δίνουν τη μόνιμη λύση!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σιφόνι είναι ένα από τα πιο αηδιαστικά πράγματα που πρέπει να καθαρίσει μια νοικοκυρά. Γι' αυτό και σας έχουμε σήμερα τον τρόπο για να λύσετε αυτό το πρόβλημα μια και καλή, αναφέρει το spirossoulis. Αρχικά φορέστε γάντια και ανοίξτε το καπάκι στο σιφόνι σας!

  • Βήμα 1ο: Θα χρειαστείτε μια κρεμάστρα ή κάποιο γατζάκι Πάρτε μια συρμάτινη κρεμάστρα και συμπιέστε λίγο το γάτζο της ώστε να χωράει μέσα στο σιφόνι. Βάλτε την άκρη της κρεμάστρας στο σιφόνι και γυρίστε το ώστε να μαζέψετε όλες τις τρίχες εύκολα με μια κίνηση.
  • Βήμα 2ο: Θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα και ξίδι Πάρτε 1/4 φλ. μαγειρική σόδα και ρίξτε την μέσα στον νιπτήρα σας. Στη συνέχεια ρίξτε 1 φλ. ξίδι.
  • Βήμα 3ο: Αφήστε τα υλικά να δράσουν Κλείστε το σιφόνι με την τάπα και αφήστε το μείγμα να δράσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ρίξτε ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό και στο τέλος τον χυμό ενός λεμονιού για να απομακρυνθούν όλες οι δυσάρεστες οσμές.

Εναλλακτικά

Μια άλλη εναλλακτική συνταγή που επίσης λειτουργεί θετικά στο ξεβούλωμα του σιφονιού είναι το εξής μείγμα: 1/4 φλ. μαγειρική σόδα, 1/4 φλ. αλάτι, 1/4 φλ. κρέμα ταρτάρ. Ανακατέψτε τα τρία υλικά και ψεκάστε το σιφόνι. Αφήστε το μείγμα να δράσει για μια ώρα και στη συνέχεια ρίξτε βραστό νερό και λεμόνι όπως και πριν.

Μαγειρική σόδα

Το φάρμακο της μαγειρικής σόδας: Βοηθά ακόμη και σε αυτοάνοσα νοσήματα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα υλικό εξαιρετικά χρήσιμο για αρκετούς σκοπούς και, μάλιστα, μπορεί να μας βοηθήσει καθοριστικά σε θέματα υγείας, ως ένα καλό γιατροσόφι.

Στις δεκάδες ήδη γνωστές χρήσης της «ταπεινής» μαγειρικής σόδας, έρχεται να προστεθεί ακόμα μία και μάλιστα μία με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον, αν και η υπερβολική της χρήση εγκυμονεί κινδύνους.

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη 2018 η μαγειρική σόδα, η οποία επίσημα ονομάζεται διττανθρακικό νάτριο ή όξινο ανθρακικό νάτριο, μπορεί να βρει εφαρμογή στη θεραπευτική αντιμετώπιση των αυτοάνοσων νοσημάτων.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές από το Ιατρικό Κολέγιο της Τζόρτζια στο Πανεπιστήμιο Αγκούστα, μια δόση μαγειρικής σόδας σε καθημερινή βάση μπορεί να μειώσει τις καταστροφικές φλεγμονές που χαρακτηρίζουν αυτοάνοσα νοσήματα όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Η σχετική μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Immunology, παρέχει τα πρώτα ίσως τεκμήρια που δείχνουν ότι η φθηνή, μη συνταγογραφούμενη χημική ουσία με την αντιόξινη δράση μπορεί να «κατευνάσει» το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να μην επιτίθεται αναίτια στους ιστούς του ίδιου του σώματος.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share