Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σκουριά στο σίδερο; Πείτε αντίο στη μαυρίλα με 1 υλικό που έχετε ήδη στο σπίτι σας

Δώστε βάση!

7 Μαρτίου 2023 15:15
Σκουριά στο σίδερο; Πείτε αντίο στη μαυρίλα με 1 υλικό που έχετε ήδη στο σπίτι σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι φυσιολογικό το σίδερο, με την πάροδο του χρόνου να μαζέψει βρωμιές, άλατα και σκουριά στην πλάκα του. Δεν είναι ότι πιο ευχάριστο καθώς μπορεί να κολλάνε τα ρούχα πάνω τους ή ακόμα και να λερώνονται τα ρούχα. Με την ευκαιρία, δείτε το δραστικό κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να εξαφανίσετε την σκουριά από τα παλιά σας σκεύη.

Παρακάτω θα βρεις τον πιο απλό και εύκολο τρόπο προκειμένου να κάνεις το σίδερό σου να είναι και πάλι σαν… καινούριο και τη διαδικασία του σιδερώματος πιο εύκολη από ποτέ.

Αν η πλάκα του δεν είναι ακόμα πάρα πολύ λερωμένη τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά. Βρέξε μια χαρτοπετσέτα με ξίδι και κόλλησέ την σε όλη την επιφάνεια της πλάκας. Άσε εκεί τη χαρτοπετσέτα για 5 λεπτά και ύστερα, απομάκρυνέ την και τρίψε την πλάκα με ένα χαρτί, που θα έχει επίσης πάνω του λίγο ξίδι. Η βρωμιά θα φύγει και εσύ θα είσαι πανέτοιμη να σιδερώσεις ξανά.

Σε περίπτωση που το σίδερο είναι παρατημένο καιρό και έχει συγκεντρώσει πάνω του πολλές βρωμιές, θα χρειαστείς ένα πιο δραστικό αλλά εξίσου… σπιτικό προϊόν.

Αυτό δεν είναι άλλο από τη μαγειρική σόδα. Τοποθέτησε λίγη πάνω σε ένα νωπό χαρτί κουζίνας και άρχισε να σιδερώνεις πάνω σε αυτήν. Η μαγειρική σόδα θα λειτουργήσει σαν λειαντικό και θα απομακρύνει ακόμα και τις πιο επίμονες βρωμιές.

Μόλις τελειώσεις με το καθάρισμα, βάλε το σίδερο στη ρύθμιση ατμού προκειμένου να απομακρύνεις οποιοδήποτε υπόλειμμα έχει μείνει μέσα στις τρύπες της συσκευής. Για τις πιο… επίμονες τρύπες, θα χρειαστείς μόνο μια οδοντογλυφίδα προκειμένου να αφαιρέσεις ό, τι έχει απομείνει.

Σκουριά σε ταψιά και τηγάνια: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο και 1 ακόμα υλικό για να την εξαφανίσετε στο πι και φι

Τα μεταλλικά μαγειρικά σκεύη, έπειτα από συχνή χρήση, και ειδικά στον φούρνο της κουζίνας, έχουν ως αποτέλεσμα να φθείρονται και να σκουριάζουν. Παράλληλα, δείτε το τρικ για να κάνετε τα πυρίμαχα σκέυη να λάμπουν.

Πριν σκεφτείτε να τα πετάξετε, έχουμε να σας προτείνουμε ένα πανεύκολο tip που υπόσχεται να εξαφανίσει κάθε ίχνος σκουριάς και να τα κάνει να μοιάζουν σαν καινούρια.

Θα χρειαστείτε μόνο 5 λεπτά και ύστερα θα μπορείτε να πείτε αντίο στη σκουριά!

Θα χρειαστείτε:

  • 1 αναψυκτικό τύπου κόλα. Η ποσότητα θα εξαρτηθεί από το πόσο μεγάλο και πόσο σκουριασμένο είναι το μεταλλικό σκεύος. Όσο μεγαλύτερό και πιο σκουριασμένο είναι, τόσο περισσότερη ποσότητα αναψυκτικού θα χρειαστείτε.
  • 1 κομμάτι αλουμινόχαρτο

Σκουριά σε ταψιά και τηγάνια: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο και 1 ακόμα υλικό για να την εξαφανίσετε στο πι και φι

Διαδικασία

Ξεκινήστε χύνοντας το αναψυκτικό τύπου κόλα μέσα στο μαγειρικό σκεύος. Η χημική αντίδραση που γίνεται αμέσως μόλις έρθει σε επαφή το αναψυκτικό με τη σκουριασμένη επιφάνεια, έχει ως αποτέλεσμα να αφαιρείται η σκουριά. Σε περίπτωση, που δεν αφαιρεθεί όλη, αφήστε το αναψυκτικό λίγα λεπτά ακόμα να δράσει εντελώς.

Παράλληλα, σχηματίστε μία μπάλα από το κομμάτι αλουμινόχαρτο που έχετε και αρχίστε να τρίβετε με κυκλικές κινήσεις τα σημεία που είναι σκουριασμένα για να καθαρίσουν εντελώς και να γυαλίσουν.

Αφού ολοκληρώσετε την παραπάνω διαδικασία, χύστε το αναψυκτικό και ξεπλύνετε με νερό το μεταλλικό μαγειρικό σκεύος. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει! Απολαύστε τη μαγειρική σας και πάλι, κάνοντας τα σκεύη σας να μοιάζουν με καινούρια. Και, όλα αυτά με 2 υλικά μόνο!

Περιστέρια στο μπαλκόνι: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να απαλλαγείτε οριστικά από τις κουτσουλιές

Επισκέπτονται τα περιστέρια το μπαλκόνι σας και αφήνουν κουτσουλιές; Βρήκαμε το κόλπο που θα διώξει τα περιστέρια, χρησιμοποιώντας απλά λίγο αλουμινόχαρτο. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για αυγά στον φούρνο.

Πολλές φορές ταλαιπωρούμαστε με κουτσουλιές από περιστέρια στο μπαλκόνι μας. Τα συμπαθέστατα αυτά πτηνά, θεωρούν πως όλος ο κόσμος μας είναι μία μεγάλη τουαλέτα και αφού δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε γνώμη, τουλάχιστον ας βρούμε έναν τρόπο να μην πλησιάζει τα δικά μας μπαλκόνια.

Συνήθως κρεμάμε cd, που δεν χρειαζόμαστε πια, αλλά η εξέλιξη της τεχνολογίας οδήγησε πολλά σπίτια στο να μην έχουν πλέον cd για να κρεμάσουν; Τί κάνεις λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση; Λοιπόν, θα χρειαστείς μόνο λίγο…αλουμινόχαρτο.

Πως να απομακρύνουμε με αλουμινόχαρτο τα περιστέρια από το μπαλκόνι μας

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Αρχικά κόβουμε σε μικρές λωρίδες ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και στερεώνουμε γύρω από τις λωρίδες από μία χοντρή πετονιά. Στολίζουμε με αυτές τις γιρλάντες το φύλλωμα από τις γλάστρες, τις τέντες του μπαλκονιού και αλλού.

Μπορούμε να τα βάλουμε ακόμη και στα κάγκελα. Το θρόισμα του αλουμινόχαρτου καθώς και η λάμψη του θα εμποδίσουν τα περιστέρια να πλησιάσουν το μπαλκόνι σας. Φυσικά αυτό το κόλπο απομακρύνει κάθε πτηνό και όχι μόνο τα περιστέρια.

Περιστέρια στο μπαλκόνι: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να απαλλαγείτε οριστικά από τις κουτσουλιές

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share