Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λεκές από κόκκινο κρασί: Το κόλπο των ειδικών για να τον εξαφανίσετε στο πι και φι

Θα σας λύσει τα χέρια!

2 Μαρτίου 2023 13:24
Λεκές από κόκκινο κρασί: Το κόλπο των ειδικών για να τον εξαφανίσετε στο πι και φι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα από τα αγαπημένα φαγητά των περισσοτέρων, είτε μικρών είτε μεγάλων είναι οι πατάτες! Είτε μόνες τους είτε σαν συνοδευτικό, οι πατάτες είναι σε κάθε σχεδόν τραπέζι! Με την ευκαιρία, δείτε την πιο λαχταριστή συνταγή για πατάτες φούρνου.

Γνωρίζατε όμως ότι οι πατάτες μπορούν να έχουν και άλλες χρήσεις εκτός από το να τις φάμε; Μπορούμε λοιπόν να τις χρησιμοποιήσουμε στην καθαριότητα του σπιτιού!

Εξαφανίστε τους μικρολεκέδες με πατάτα

Αν σου πέσουν λεκέδες κρασί πάνω στο χαλί ή στον καναπέ σας, μπορείτε να σώσετε γρήγορα την κατάσταση με μία πατάτα. Κόψτε ένα κομμάτι πατάτας και ακουμπήστε την κομμένη πλευρά πάνω στον λεκέ πιέζοντας για λίγα λεπτά.

Λεκές από κόκκινο κρασί: Το κόλπο των ειδικών για να τον εξαφανίσετε στο πι και φι

Λεκές από μαρμελάδα στα ρούχα: Εξαφανίστε τον σε λιγότερο από 5 λεπτά με 1 υλικό έκπληξη

Ο λεκές από μαρμελάδα στα ρούχα είναι ένας πολύ συνηθισμένος λεκές γι' αυτό είναι σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πώς αφαιρείται. Γενικά, ο λεκές από μαρμελάδα δεν είναι δύσκολο να καθαριστεί εκτός αν το φρούτο από το οποίο προέρχεται δημιουργεί έναν δύσκολο λεκέ.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Λεκές στο χαλί: Βρέθηκε η λύση για την πλήρη απαλλαγή του με μαγειρική σόδα, ξύδι και 1 ακόμα υλικό

Όπως ισχύει για όλους τους λεκέδες (10 συμβουλές για την απομάκρυνση των λεκέδων) καλό είναι να ξεκινήσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του όσο το δυνατόν συντομότερα, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

Με ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουταλάκι του γλυκού, αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερη μαρμελάδα από το ρούχο.

Ξεπλύνετε την περιοχή του λεκέ με τρεχούμενο κρύο νερό ώστε να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από το υγρό της μαρμελάδας που έχει απομείνει. Προσέξτε να μην εξαπλωθεί παραπάνω ο λεκές από μαρμελάδα στα ρούχα.

Ανακατέψτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό ρούχων, 1 κουτάλι της σούπας λευκό ξύδι σε 1/4 του λίτρου ζεστό νερό. Μουλιάστε το ρούχο στο διάλυμα για 15 λεπτά.

Ξεπλύνετε καλά το ρούχο με άφθονο κρύο νερό.

Λεκές από μαρμελάδα στα ρούχα: Εξαφανίστε τον σε λιγότερο από 5 λεπτά με 1 υλικό έκπληξη

Ελέγξτε αν ο λεκές από μαρμελάδα στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, τρίψτε τη λεκιασμένη περιοχή με οινόπνευμα και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό.

Βεβαιωθείτε ότι ο λεκές από μαρμελάδα στα ρούχα έχει αφαιρεθεί εντελώς και στη συνέχεια, πλύνετε κανονικά στην υψηλότερη θερμοκρασία που επιτρέπει το ύφασμα σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας φροντίδας. Προσθέστε λευκαντικό (χλωρίνη ή όποιο άλλο) στην πλύση αν είναι ασφαλές για τα ρούχα.

Βεβαιωθείτε ότι ο λεκές από μαρμελάδα στα ρούχα έχει αφαιρεθεί εντελώς μετά το πλύσιμο και κατόπιν αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα ή τοποθετείστε τα στο στεγνωτήριο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share