Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Οι σεφ απεφάνθησαν: Αυτό είναι το υπέρτατο κόλπο για να ξεπαγώσετε το κρέας γρήγορα και αποτελεσματικά

Θα σας σώσει!

21 Φεβρουαρίου 2023 12:14
Οι σεφ απεφάνθησαν: Αυτό είναι το υπέρτατο κόλπο για να ξεπαγώσετε το κρέας γρήγορα και αποτελεσματικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόσες φορές δεν έχετε γυρίσει βράδυ σπίτι και ενώ θέλετε να μαγειρέψετε το αγαπημένο σας κρέας, συνειδητοποιείτε ότι ξεχάσατε να ξεπαγώσετε τον κιμά.

Δεν υπάρχει λόγος να σε πιάνει πανικός και να καταφεύγεις στη λύση του delivery, αφού υπάρχει τρόπος να ξεπαγώσεις το κρέας σε 15 λεπτάκια. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό των σεφ για κεφτεδάκια με ομοιόμορφο σχήμα.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι πλαστικές σακούλες τροφίμων με αεροστεγές κλείσιμο και ένα κατσαρολάκι με νερό. Τοποθετείς το κατεψυγμένο κρέας στα πλαστικά σακουλάκια και το σφραγίζεις.

Βάζεις το νερό να ζεσταθεί και όταν φτάσει στους 60οC βάζεις μέσα και τα σακουλάκια με το κρέας, σβήνεις το μάτι και σκεπάζεις με το καπάκι της κατσαρόλας. Σε 15 λεπτά περίπου το κρέας έχει ξεπαγώσει!

Για τον κιμά πάλι, ιδανικά πριν τον καταψύξεις τον χωρίζεις σε μικρότερες μερίδες, τα πιέζεις να λεπτύνουν σαν πλάκες και τα τυλίγεις με διάφανη μεμβράνη. Ο κιμάς σε πλάκες ξεπαγώνει απίστευτα γρήγορα συγκριτικά με την κλασική μεγάλη μάζα που είναι όταν το αγοράζεις από το κρεοπωλείο.

Οι σεφ απεφάνθησαν: Αυτό είναι το υπέρτατο κόλπο για να ξεπαγώσετε το κρέας γρήγορα και αποτελεσματικά

Στεγνή μπριζόλα: Το συχνό λάθος που κάνουμε όλοι και χάνει τα ζουμιά της στο ψήσιμο

Είναι αγαπημένες, είτε στο φούρνο, είτε στο τηγάνι, είτε στη κατσαρόλα. Αλλά ποίο είναι το σύνηθες λάθος που κάνουμε πολλοί όταν μαγειρεύουμε μπριζόλες; Τις τρυπάμε με το πιρούνι για να δούμε αν είναι έτοιμες και τελικά τι καταφέρνουμε; Να χάνουν όλα τους τα υγρά. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μπριζόλες μοσχαρίσιες σε μαρινάδα κόκκινου κρασιού

Ο σωστός τρόπος, για να μη χάσει το κρέας τα πολύτιμα υγρά του, είναι να το πιέσετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αν βρείτε αντίσταση και δείτε σταγόνες στην επιφάνεια του κρέατος, τότε έχει ψηθεί.

Ακολουθήστε αυτή τη τη συμβουλή και θα μας θυμηθείτε

Στεγνή μπριζόλα: Το συχνό λάθος που κάνουμε όλοι και χάνει τα ζουμιά της στο ψήσιμο

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share