Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Λεκές από μαρμελάδα στα ρούχα: Εξαφανίστε τον σε λιγότερο από 5 λεπτά με 1 υλικό έκπληξη

Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους

8 Φεβρουαρίου 2023 14:41
Λεκές από μαρμελάδα στα ρούχα: Εξαφανίστε τον σε λιγότερο από 5 λεπτά με 1 υλικό έκπληξη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο λεκές από μαρμελάδα στα ρούχα είναι ένας πολύ συνηθισμένος λεκές γι' αυτό είναι σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πώς αφαιρείται. Γενικά, ο λεκές από μαρμελάδα δεν είναι δύσκολο να καθαριστεί εκτός αν το φρούτο από το οποίο προέρχεται δημιουργεί έναν δύσκολο λεκέ.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Λεκές στο χαλί: Βρέθηκε η λύση για την πλήρη απαλλαγή του με μαγειρική σόδα, ξύδι και 1 ακόμα υλικό

Όπως ισχύει για όλους τους λεκέδες (10 συμβουλές για την απομάκρυνση των λεκέδων) καλό είναι να ξεκινήσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του όσο το δυνατόν συντομότερα, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

Με ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουταλάκι του γλυκού, αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερη μαρμελάδα από το ρούχο.

Ξεπλύνετε την περιοχή του λεκέ με τρεχούμενο κρύο νερό ώστε να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από το υγρό της μαρμελάδας που έχει απομείνει. Προσέξτε να μην εξαπλωθεί παραπάνω ο λεκές από μαρμελάδα στα ρούχα.

Ανακατέψτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό ρούχων, 1 κουτάλι της σούπας λευκό ξύδι σε 1/4 του λίτρου ζεστό νερό. Μουλιάστε το ρούχο στο διάλυμα για 15 λεπτά.

Ξεπλύνετε καλά το ρούχο με άφθονο κρύο νερό.

Λεκές από μαρμελάδα στα ρούχα: Εξαφανίστε τον σε λιγότερο από 5 λεπτά με 1 υλικό έκπληξη

Ελέγξτε αν ο λεκές από μαρμελάδα στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, τρίψτε τη λεκιασμένη περιοχή με οινόπνευμα και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό.

Βεβαιωθείτε ότι ο λεκές από μαρμελάδα στα ρούχα έχει αφαιρεθεί εντελώς και στη συνέχεια, πλύνετε κανονικά στην υψηλότερη θερμοκρασία που επιτρέπει το ύφασμα σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας φροντίδας. Προσθέστε λευκαντικό (χλωρίνη ή όποιο άλλο) στην πλύση αν είναι ασφαλές για τα ρούχα.

Βεβαιωθείτε ότι ο λεκές από μαρμελάδα στα ρούχα έχει αφαιρεθεί εντελώς μετά το πλύσιμο και κατόπιν αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα ή τοποθετείστε τα στο στεγνωτήριο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share