Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το μυστικό του υδραυλικού: Εξαφανίστε το πουρί από τη λεκάνη σας στο λεπτό!

Δώστε βάση!

8 Φεβρουαρίου 2023 12:48
Το μυστικό του υδραυλικού: Εξαφανίστε το πουρί από τη λεκάνη σας στο λεπτό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όσο και…σχολαστικοί και φανατικοί με την καθαριότητα κι αν είστε δεν μπορείτε να ξεφύγετε με τίποτα από το ενοχλητικό πουρί που πάει και κάθεται στη λεκάνη της τουαλέτας σας – Σας έχουμε την λύση! Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για να καθαρίσετε τη λεκάνη του μπάνιου χωρίς να ξοδέψετε ευρώ.

Δείτε πώς με δύο απλά υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας, θα το εξαφανίσετε σε μια νύχτα!

Η μαγειρική σόδα μπορεί να εξαφανίσει το πουρί από τη λεκάνη σας μέσα σε μια νύχτα.

Μαγειρική σόδα

Ένα από τα πιο απλά συστατικά που μπορούν να απομακρύνουν εύκολα το πουρί από τη λεκάνη της τουαλέτας σας είναι η σόδα. Ρίξτε αρκετή μαγειρική σόδα στη λεκάνη σας, κλείστε το καπάκι και αφήστε την εκεί να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ. Η μαγειρική σόδα περιέχει οξύ που «σπάει» το πουρί και το εξαφανίζει. Το πρωί τραβήξτε το καζανάκι και αν δεν έχει φύγει όλο το πουρί επαναλάβετε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά.

Αφήστε το ξύδι να δράσει για μια νύχτα και το επόμενο πρωί απλά τραβήξτε το καζανάκι.

Το μυστικό του υδραυλικού: Εξαφανίστε το πουρί από τη λεκάνη σας στο λεπτό!

Ξύδι

Το «θαυματουργό» ξύδι ξαναχτυπά… αυτή τη φορά για να καθαρίσει τη λεκάνη της τουαλέτας σας από το πουρί. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε αρκετό ξύδι στη λεκάνη και να το αφήσετε να δράσει μια ολόκληρη νύχτα. Το επόμενο πρωί ξεπλύνετε καλά και σκουπίστε με τη βούρτσα που έχετε για να καθαρίζετε τη λεκάνη της τουαλέτας.

Αν δεν έχετε ούτε ξύδι ούτε μαγειρική σόδα στο σπίτι σας (ναι, μπορεί να συμβεί και αυτό) μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας με ένα κουτάκι αναψυκτικού τύπου cola. Ρίξτε το στη λεκάνη, κλείστε το καπάκι και αφήστε το να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ. Το πρωί πάρτε ένα βουρτσάκι που θα έχετε για να καθαρίζετε μόνο την τουαλέτα και βορτσίστε το σημείο που υπήρχε πουρί. Θα το δείτε αμέσως να εξαφανίζεται και την τουαλέτα σας να λάμπει.

Παίρνει το υγρό πιάτων και αρχίζει να το ρίχνει στην λεκάνη της τουαλέτας; Το αποτέλεσμα; Εκπληκτικό!

Κάθε φορά που βουλώνει η λεκάνη της τουαλέτας σκέφτεστε "Όχι πάλι! Τι να κάνω τώρα;", καθώς το νερό ανεβαίνει όλο και πιο πολύ. Πράγματα που ούτε καν θέλετε να ξέρετε, μπορούν να βουλώσουν την αποχέτευση της τουαλέτας σας και κάθε φορά που τραβάτε το καζανάκι, υπάρχει κίνδυνος να πλημμυρίσει το μπάνιο σας. Μην ανησυχείτε όμως! Με αυτό το κόλπο μπορείτε να ξεβουλώσετε την λεκάνη σας χωρίς να χρειαστεί να απευθυνθείτε σε υδραυλικό. Επίσης με την ευκαιρία δείτε πως μπορείτε να ξεβουλώσετε εύκολα την λεκάνη της τουαλέτας.

Δυστυχώς, σε αυτή τη μέθοδο υπάρχει το μειονέκτημα ότι δεν λειτουργεί πάντα. Στην τελική, μία φραγμένη τουαλέτα μπορεί να προκληθεί από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Εάν δεν λειτουργήσει αμέσως, μπορείτε να το επαναλάβετε. Προκειμένου να αποφευχθεί αρχικά το πρόβλημα, να μην ρίχνετε ποτέ χαρτί τουαλέτας στη λεκάνη. Επίσης, μην πετάτε τρόφιμα.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Ρίξτε γιαούρτι μέσα στην λεκάνη της τουαλέτας - Δεν φαντάζεστε τι θα συμβεί

Δεν χρειάζεται να πετάτε το ληγμένο γιαούρτι, αφού με αυτό το κόλπο μπορείτε να κάνετε τη λεκάνη της τουαλέτας σας σαν καινούρια.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε:

Απλώστε ληγμένο γιαούρτι μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας σας και αφήστε το να δράσει για όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να τρίψετε την λεκάνη σας. Αυτό που θα παρατηρήσετε είναι πως το πουρί θα εξαφανιστεί χωρίς να χρειαστεί να τρίψετε ιδιαίτερα.

Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά που βοηθούν τον οργανισμό μας να λειτουργεί σωστά…σε όλους τους τομείς. Το ίδιο συμβαίνει λοιπόν όταν βάζετε γιαούρτι σε σωλήνες και λεκάνες στο σπίτι σας.

Τα βακτήρια και τα ένζυμα που υπάρχουν μέσα στο γιαούρτι διασπούν τα λίπη και όλες τις βρωμιές. Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, το γιαούρτι για να συντηρείτε καθαρούς τους σωλήνες σας αλλά και για αστραφτερή λεκάνη εύκολα, γρήγορα και πολύ οικονομικά. Μπορείτε να δείτε εδώ ακόμα περισσότερους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα και να χρησιμοποιήσετε ένα ληγμένο γιαούρτι στο σπίτι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share