Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κολλάνε τα μακαρόνια; 5+1 κόλπα για να το αποφύγετε και να διορθώσετε την ζημιά

Θα σας βάλουν τα γυαλιά

6 Φεβρουαρίου 2023 14:29
Κολλάνε τα μακαρόνια; 5+1 κόλπα για να το αποφύγετε και να διορθώσετε την ζημιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μαγείρεμα των μακαρονιών είναι εύκολο ωστόσο για να έχετε ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε ορισμένες λεπτομέρειες ( που ως γνωστόν κάνουν τη διαφορά). Με την ευκαιρία, δείτε την γρήγορη συνταγή για light παστίτσιο με γιαούρτι.

Ποια είναι αυτά τα μυστικά

  • Για κάθε ένα κιλό ζυμαρικών, απαιτούνται 5 λίτρα νερό. Μόλις βράσει το νερό, προσθέστε αλάτι. Η συνιστώμενη δοσολογία είναι περίπου 2 κουταλιές της σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι σε κάθε 5 λίτρα νερού. Μην φοβάστε να αλατίσετε το νερό των ζυμαρικών σας αλλά μην προσθέσετε λάδι.
  • Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά . Ανακατεύετε μέσα στα πρώτα 2 λεπτά από τη στιγμή που ξεκινούν να βράζουν. Είναι πιο πιθανό να κολλήσουν μεταξύ τους στην αρχή πριν απελευθερωθεί το άμυλο στο νερό.
  • Ελέγξτε τα ζυμαρικά 2 - 3 λεπτά πριν από το χρόνο μαγειρέματος τους αν τα θέλετε al dente. Η υφή τους είναι τρυφερή εξωτερικά με ένα σταθερό δάγκωμα και με μια κηλίδα λευκού στο κέντρο της. Αυτό είναι γνωστό ως η ψυχή των ζυμαρικών. Πάρτε μια μπουκιά για να είστε σίγουροι.
  • Μόλις γίνουν τα ζυμαρικά, σβήστε τη φωτιά και αφαιρέστε 1 φλιτζάνι νερό. Περιέχει το απαραίτητο άμυλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη σάλτσα.
  • Στραγγίστε τα ζυμαρικά χωρίς να τα ξεπλύνετε Το άμυλο στο νερό είναι αυτό που βοηθά τη σάλτσα να προσκολληθεί στα ζυμαρικά σας. Το ξέβγαλμα απομακρύνει το άμυλο και αποτρέπει την απορρόφηση της σάλτσας. Η μόνη φορά που πρέπει να ξεπλύνετε τα ζυμαρικά σας είναι όταν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε για σαλάτα ζυμαρικών .
  • Ρίξτε τα ζυμαρικά σε μια ζεστή κατσαρόλα με την έτοιμη σάλτσα σας . Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά με σάλτσα για περίπου 2 λεπτά για να παντρευτούν οι γεύσεις.

Κολλάνε τα μακαρόνια; 5+1 κόλπα για να το αποφύγετε και να διορθώσετε την ζημιά

Πάνω από 1 εκατ. views στο Tik Tok: Πανεύκολη συνταγή με μακαρόνια και φέτα κάνει τον γύρο του διαδικτύου!

Μια συνταγή που έχει ξετρελάνει το διαδίκτυο και αναδείχθηκε μέσα από το Tik Tok. Ο λόγος για την συνταγή με τα μακαρόνια και την ελληνική φέτα που άμα την δοκιμάσετε θα την φτιάχνετε συνέχεια. Το Tik Tok έχει αναδειχθεί σε μέσο που προβάλλει πολλές και διαφορετικές θεματικές.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ενώ αρχικά συγκέντρωνεται κυρίως νεαρές ηλικίες, πλέον οι χρήστες είναι όλων των ηλικιών. Πολλά από τα βίντεο γίνονται viral για την χρησιμότητά τους, κάτι αστείο ή έξυπνο που προβάλλουν. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με πετυχημένες συνταγές όπως αυτή που θα δείτε παρακάτω.

Ο λόγος για την συνταγή που ανέβασε η χρήστης Jenni Häyrinen η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει εκατομμύρια views και χιλιάδες σχόλια και κοινοποιήσεις.

Είναι μια συνταγή με ζυμαρικά, ντοματίνια και φέτα!

Υλικά

ζυμαρικά της αρεσκείας σας

ντοματίνια

φέτα

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδο

φρέσκα φύλλα βασιλικού

Δείτε την εκτέλεση:

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share