Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πάρτε ένα χαρτί κουζίνας και κάντε το ψήσιμο του κρέατος τέχνη

Βρέθηκε η σωτήρια λύση για άψογο αποτέλεσμα

6 Φεβρουαρίου 2023 11:42
Πάρτε ένα χαρτί κουζίνας και κάντε το ψήσιμο του κρέατος τέχνη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι περισσότεροι Έλληνες είμαστε κρεατοφάγοι με διάφορα γούστα τόσο στον τύπο του κρέατος όσο και στο τρόπο που το θέλουμε ψημένο. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για υποδειγματικό ψήσιμο μπιφτεκιών.

Δυστυχώς παρ όλο που είμαστε κρεατοφάγοι δεν ξέρουμε να διαλέξουμε, να ψήσουμε αλλά και να φάμε σωστά το κρέας.

Τα μυστικά είναι απλά και τεκμηριωμένα πλέον επιστημονικά, θα έρχονται μάλιστα πολλές φορές αντίθετα με όσα γνωρίζατε και κάνατε μέχρι τώρα, ψήνοντας μία μπριζόλα στα κάρβουνα ή στο τηγάνι, αλλά αξίζει τον κόπο να τα δοκιμάσετε και να γευτείτε το κρέας μαλακό, ζουμερό και σωστά ψημένο.

Πάρτε ένα χαρτί κουζίνας και κάντε το ψήσιμο του κρέατος τέχνη

Το κόλπο με το χαρτί κουζίνας για την υγρασία

Το απόλυτο μυστικό είναι το αλάτισμα και στέγνωμα του κρέατος με χαρτί κουζίνας ώστε να μην έχει καθόλου νερά και υγρασίες οι οποίες βράζουν το κρέας αντί να το ψήνουν.

Και φυσικά ΟΧΙ αλάτισμα πριν το ψήσιμο. Πολύ βασικό γιατί το αλάτι τραβάει τις υγρασίες από το κρέας και το σκληραίνει.

Φυσικά υπάρχει και πάντα ο αντίλογος που θέλει αλάτισμα πριν το ψήσιμο.

Δοκιμάστε και τους δύο τρόπους και αποφασίστε για τον καλύτερο.

Γκιούλμπασι: Η ιδιαίτερη συνταγή για να γίνει το κρέας λουκούμι, με κεφαλοτύρι και λαχανικά

Η παραδοσιακή αυτή συνταγή δεν θέλει κόπο παρά μόνο κάποιες συμβουλές οι οποίες θα απογειώσουν το αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης: Μπριζόλα "μάλαμα": Η θαυματουργή συνταγή για το πιο ζουμερό και λαχταριστό κρέας που φάγατε ποτέ

Δοκιμάστε την συνταγή για το πιο ζουμερό κρέας στη γάστρα με κεφαλοτύρι και λαχανικά στη λαδόκολλα. Το πιο νόστιμο γεύμα για την οικογένεια με συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Τα συστατικά και η εκτέλεση της συνταγής για γκιούλμπασι

Συστατικά

  • 500 γρ. μοσχάρι, ποντίκι
  • 500 γρ. αρνί, μπούτι
  • 500 γρ. χοιρινό, μπούτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 600 γρ. ντομάτες
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 300 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
  • 300 γρ. κεφαλοτύρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. μέλι

Περισσότερες συμβουλές για το πιο γευστικό γκιούλμπασι

Η ιδιαίτερη συνταγή για να γίνει το κρέας λουκούμι, με κεφαλοτύρι και λαχανικά

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.

Τοποθετούμε μια γάστρα σε δυνατή φωτιά. Αν δεν έχουμε γάστρα συμβατή με εστίες κουζίνας μπορούμε να βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι.

Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια 4-5 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το κρέας στη γάστρα και σοτάρουμε καλά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει καλό χρώμα.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε τέσσερα κομμάτια, τα σκόρδα και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στη γάστρα.

Προσθέτουμε το κρασί, τον χυμό από το λεμόνι, τις ντομάτες σε κυβάκια, το νερό, τον ζωμό και ανακατεύουμε.

Κόβουμε το κεφαλοτύρι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην γάστρα. Βάζουμε τη ρίγανη, το μέλι και ανακατεύουμε.

Κλείνουμε το καπάκι από τη γάστρα και ψήνουμε στον φούρνο για 2 ½ -3 ώρες.

Σερβίρουμε με ψωμί.

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share