Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μπριζόλα "μάλαμα": Η θαυματουργή συνταγή για το πιο ζουμερό και λαχταριστό κρέας που φάγατε ποτέ

Μοναδική απόλαυση!

1 Φεβρουαρίου 2023 13:53
Μπριζόλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ορισμένες φορές η απλότητα αποτελεί την καλύτερη στρατηγική. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της βραζιλιάνικης μπριζόλας με αρωματικό βούτυρο σκόρδου. Με την ευκαιρία, δείτε το σύνηθες λάθος που κάνουν όλοι και στεγνώνει η μπριζόλα.

Αυτή η συνταγή βραζιλιάνικης μοσχαρίσιας μπριζόλας με βούτυρο σκόρδου είναι η πιο τρυφερή και ζουμερή μπριζόλα που έχετε φάει ποτέ. Έχει μια χρυσαφένια σάλτσα βουτύρου με σκόρδο που δεν περνά απαρατήρητη, ενώ αντιθέτως είναι ικανή να σας ταξιδέψει σε γευστικούς παραδείσους πολύ εύκολα! Είναι τόσο εύκολο, που το μόνο που χρειάζεται είναι 4 υλικά και 15 λεπτά από το χρόνο σας για να το φτιάξετε! Αυτή η νόστιμη συνταγή για μπριζόλες σερβίρεται τέλεια με πουρέ πατάτας με ξινή κρέμα ή μια συνοδευτική σαλάτα. Η βραζιλιάνικη μπριζόλα με βούτυρο σκόρδου είναι απλά καταπληκτική! Φτιάχνεται αποκλειστικά με μοσχαρίσια μπριζόλα και είναι ικανή να σας καταπλήξει.

Ειλικρινά είναι ένα από τα πιο γρήγορα και νόστιμα γεύματα που θα φάτε, ειδικά όταν δεν έχετε χρόνο ή απλά θέλετε κάτι γρήγορο αλλά πραγματικά νόστιμο. Όταν την φτιάξετε θα νιώσετε σαν να γευματίζετε σε ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια αλλά από την άνεση του σπιτιού σας. Η πεντάστερη νοστιμιά αυτής της συνταγής έχει τέσσερα υλικά και δεν είναι άλλα από: τη μοσχαρίσια μπριζόλα, το σκόρδο, το βούτυρο και τον μαϊντανό. Όταν αποφασίσετε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βεβαιωθείτε με τι θέλετε να τη συνοδεύσετε και φτιάξτε τα την ίδια ώρα. Εκτός από τον κλασικό πουρέ πατάτας μπορείτε να το προσφέρετε και με περουβιανό τηγανητό ρύζι. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε αυτή τη βραζιλιάνικη μοσχαρίσια μπριζόλα είναι να προετοιμάσετε τα υλικά!

Μπριζόλα 'μάλαμα': Η θαυματουργή συνταγή για το πιο ζουμερό και λαχταριστό κρέας που φάγατε ποτέ

Οδηγίες παρασκευής

  • Καθαρίζουμε τον μαϊντανό στεγνό και τον ψιλοκόβουμε, το ίδιο κάνουμε και με το ψιλοκομμένο σκόρδο
    Βγάζουμε το βούτυρο
  • Κόψτε τη μπριζόλα στα κομμάτια που εσείς επιθυμείτε
  • Στεγνώστε τη μπριζόλα και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα και από τις δύο πλευρές
  • Σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο αρκετά μεγάλο για τη μπριζόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί.
  • Σοτάρετε και τις δύο πλευρές του μοσχαρίσιου κρέατος για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά και τοποθετούμε τις μπριζόλες να ξεκουραστούν. Αν σας αρέσει η μπριζόλα σας καλά ψημένη, απλά μαγειρέψτε την περισσότερο.
  • Φτιάξτε το σκορδόψωμο: Στο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο.
  • Μαγειρέψτε στροβιλίζοντας ή χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα για να μετακινήσετε το βούτυρο και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μην το μαγειρεύετε πολύ, γιατί το βούτυρο και το σκόρδο θα καούν. Μόλις δείτε το χρυσό χρώμα θα ξέρετε ότι έγινε. Ρίξτε το βούτυρο σκόρδου σε ένα μπολ. Τέλος το μόνο που έμεινε είναι να γαρνίρετε με μαϊντανό και μετά ρίχνετε με κουτάλι ή ρίχνετε το βούτυρο σκόρδου πάνω από τη μπριζόλα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια εύκολη αλλά εξαιρετική βραζιλιάνικη μπριζόλα.

Επαγγελματικό τρικ: Το κόλπο για να δώσεις στις μπριζόλες τα χαρακτηριστικά σημάδια της σχάρας

Αφήνοντας τη γεύση κατά μέρος, η εμφάνιση του κρέατος που βγαίνει από τη θράκα είναι κάτι που απασχολεί πολλούς ψήστες. Πολλοί από εμάς έχουμε λιγουρευτεί σίγουρα τις μπριζόλες με τα χαρακτηριστικά σημάδια της σχάρας, που τις κάνουν να φαίνονται ακόμα πιο ζουμερές.

Ειδικά όταν πάνε να συγκρίνουν τα δικά τους ψητά με αυτά που προέρχονται από τις σχάρες των επαγγελματιών σε καλά εστιατόρια.

Μόνο που αυτά τα επιθυμητά γκουρμέ σημάδια της σχάρας δεν είναι πάντα προϊόν μαεστρίας του ψήστη, αλλά αποτέλεσμα ενός μικρού τεχνάσματος. Με την ευκαιρία, αφού μαγειρέψετε, δείτε πώς μπορείτε να κάνετε λαμπίκο τη σχάρα χωρίς κόπο.

σημάδια σχάρας στις μπριζόλες

Αν προσθέσετε λοιπόν λίγο μέλι στη μαρινάδα ή τη σος όταν ψήνετε, η ζάχαρη του μελιού θα καραμελώσει, κάνοντας εντονότερα τα σημάδια της σχάρας.

Το ίδιο τρικ πετυχαίνουμε ακόμα και με ψητά που ψήνονται στη σχάρα του φούρνου.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share