Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Καθάρισμα ομπρέλας: Απομακρύνετε λεκέδες μούχλας εύκολα και σπιτικά σε 5'

Μια δοκιμή θα σας πείσει

6 Φεβρουαρίου 2023 10:18
Καθάρισμα ομπρέλας: Απομακρύνετε λεκέδες μούχλας εύκολα και σπιτικά σε 5'
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για να καθαρίσετε μια ομπρέλα είναι απλά στοιχειώδης - πρέπει να το πλύνετε σε ζεστό σαπουνόνερο. Για να αφαιρέσετε τη σκουριά και άλλες επίμονες λεκέδες, εφαρμόστε χυμό λεμονιού, ξίδι, αμμωνία. Θα σας ενημερώσουμε λεπτομερώς πώς να καθαρίσετε και να στεγνώσετε σωστά το προϊόν στο σπίτι, πώς να το φροντίσετε. Με την ευκαιρία, δείτε το καθαριστικό κόλπο για την κεραμική εστία της κουζίνας.

Λίγοι γνωρίζουν, αλλά οι ομπρέλες μπορούν και πρέπει να πλένονται από καιρό σε καιρό. Φυσικά, όχι στο πλυντήριο, αλλά με τα χέρια στη λεκάνη. Πώς να καθαρίσετε μια ομπρέλα στο σπίτι;

  • Ρίξτε 5-7 λίτρα ζεστού νερού (30-40 μοίρες) στη λεκάνη.
  • Διάλυση σε αυτό 2 κουταλιές της σούπας. κουταλιές της σκόνης πλύσης, σαπούνι ή σαμπουάν.
  • Τοποθετήστε την ημιδιαφανή ομπρέλα σε διάλυμα σαπουνιού για 15 λεπτά.
  • Τρίψτε ελαφρά με ένα μαλακό πανί.
  • Ξεπλύνετε καλά με καθαρό νερό.
  • Είναι καλύτερο να ανοίξετε την ομπρέλα, να την τοποθετήσετε στο μπάνιο και να την πλύνετε από το ντους μέσα και έξω.
  • Αφαιρέστε την ημιδιαφανή ομπρέλα από το νερό και κρεμάστε να στεγνώσει.

Καθάρισμα ομπρέλας: Απομακρύνετε λεκέδες μούχλας εύκολα και σπιτικά σε 5'

Αφαίρεση λεκέδων

Συμβαίνει συχνά να εμφανίζονται επίμονοι λεκέδες στην ομπρέλα που δεν μπορεί να καθαριστεί με κανονικό πλύσιμο. Σε αυτή την περίπτωση, απλές λαϊκές θεραπείες θα βοηθήσουν.

  • Διαζύγιο

Άσχημες λωρίδες εμφανίζονται από ακαθαρσίες στο νερό. Είναι ιδιαίτερα αισθητή σε ομπρέλες με διαφανή θόλο. Για να καθαρίσετε την επιφάνεια, πρέπει να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας σε 150 ml νερού. κουτάλι αμμωνίας και αναδεύστε το διάλυμα. Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα βαμβάκι, το εμποτίζουμε με το προκύπτον υγρό και σκουπίζουμε το υλικό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό σκουπίστε με οινόπνευμα.

  • Σκουριά στο ύφασμα

Καθαρίστε με χυμό λεμονιού. Είναι απαραίτητο να πιέσετε μισό λεμόνι, να υγράσετε ένα πανί και να επεξεργαστείτε μολυσμένα μέρη. Ο χυμός θα πρέπει να κορεστεί καλά το ύφασμα. Στη συνέχεια, πάρτε ένα σίδερο ατμού ή καθαριστή ατμού και κατευθύνετε το τζετ πάνω στο φύλλο ομπρέλας. Η σκουριά θα αρχίσει να θρυμματίζεται. Βγάλτε το και στη συνέχεια ξεπλύνετε το υπόλοιπο χυμό με καθαρό, ζεστό νερό.

  • Βρωμιά στη λαβή

Από τη συχνή χρήση, η λαβή της ομπρέλας καλύπτεται με μια επίστρωση σκόνης. Εάν είναι διαμορφωμένο, με εσοχές, τότε απλά το καθαρίζετε με ένα πανί θα είναι προβληματικό. Χρησιμοποιήστε σόδα ψησίματος. Τρίψτε καλά με πλαστικό, στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Κάηκε το ρούχο στο σίδερο; Το κόλπο των ειδικών για να εξαφανίσετε τους καφέ λεκέδες

Συμβαίνει συχνά να παρασυρόμαστε όταν σιδερώνουμε ένα ανθεκτικό ύφασμα με υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια ακολουθεί ένα πιο ευαίσθητο. Τότε, μπορεί να συμβεί το κακό. Για να διορθώσουμε τη ζημιά του καφέ λεκέ ή της γυαλάδας που δημιουργήθηκε στα ρούχα από το σίδερο θα πρέπει να ακολουθήσουμε την παρακάτω διαδικασία.

Πλύνετε το ρούχο στους 60 βαθμούς, και να πασπαλίστε ένα μίγμα με ίσα μέρη αλάτι, χυμού λεμονιού, ξύδι και μαύρη ζάχαρη στο υγρό ρούχο. Τοποθετήστε το ρούχο σε ένα ζεστό μέρος για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια πλένετε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο. Με την ευκαιρία, δείτε πώς μπορείτε να σιδερώσετε τα ρούχα σας χωρίς σίδερο.

Αν το ρούχο είναι λευκό, μπορείτε να λευκάνετε το ρούχο με υπεροξείδιο του υδρογόνου αραιωμένο (1 μέρος 10% υπεροξείδιο του υδρογόνου και τα 2 μέρη κρύο νερό). Στη συνέχεια, πλένετε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο.

καμένο ρούχο από το σίδερο με καφέ λεκέδες

Αν το ρούχο σας είναι χρωματιστό, μπορείτε να δοκιμάσετε με χυμό κρεμμυδιού: κόψτε ένα κρεμμύδι, τρίψτε το λεκέ με το κρεμμύδι και στη συνέχεια πλένετε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share