Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

"Μπαμπάτσικα" μπιφτέκια: Το μυστικό με ξύδι και άλλα 2 υλικά για να γίνουν αφράτα και ζουμερά

Δώστε βάση!

4 Φεβρουαρίου 2023 20:42
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα ζουμερά μπιφτέκια θέλουν τον τρόπο τους και τα μυστικά τους. Γι’ αυτό σήμερα σας παρουσιάζουμε όλα τα κόλπα πως να μαγειρέψετε τα πιο αφράτα μπιφτέκια. Παράλληλα, ανακαλύψτε και το λάθος στο μαγείρεμα του κιμά που καταστρέφει την γεύση τους!

Τη στιγμή που τσιτσιρίζει ένας κεφτές στο τηγάνι και κατακλύζει με τη σκανδαλιστική μυρωδιά του την κουζίνα όλοι αναρωτιούνται αν θα βγει σαν της μαμάς ή της γιαγιάς. Γι’ αυτό πριν καν πέσει στο καυτό λάδι, χρειάζεται να μάθουμε μερικά μυστικά του για να βγει αφράτος και μυρωδάτος στο πιάτο.

Μπιφτέκια: Τα μυστικά επιτυχίας

'Μπαμπάτσικα' μπιφτέκια: Το μυστικό με ξύδι και άλλα 2 υλικά για να γίνουν αφράτα και ζουμερά

Ένα από αυτά τα μυστικά επιτυχίας είναι η υγρασία. Μάλιστα καλά ακούσατε! Ο κανόνας λέει πώς η υγρασία του μίγματος δίνει τα ωραιότερα και πιο αφράτα κεφτεδάκια, έτσι λοιπόν το μίγμα του κιμά πρέπει να είναι αφράτο όταν ζυμώνουμε. Υγρά που μαλακώνουν τις ίνες του είναι το ξύδι, το τριμμένο κρεμμύδι και η τριμμένη ντομάτα (ή αν δεν έχουμε, 1 κουτ. γλυκού πελτέ). Βάζουμε στο μίγμα καλής ποιότητας ξίδι από κόκκινο κρασί.

Με άρωμα θάλασσας: Λαχταριστά μπιφτέκια γαρίδας - Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτή την τέλεια συνταγή για λαχταριστά και τραγανά μπιφτέκια γαρίδας. Το τέλειο φαγητό λες και είστε σε ψαροταβέρνα...

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το κόλπο με το ξύδι στον κιμά

Υλικά

  • Γαρίδες 1 κιλό μικρές
  • Κρεμμυδι 1/2 κούπα φρέσκα
  • Σκορδο 1 σκελίδα
  • Ψωμί 200 γραμμάρια ψίχα
  • Βασιλικός 1 κουταλιά της σούπας ξερός
  • Άνηθος Κατά βούληση
  • Μπαλσάμικο 1 κουταλιά της σούπας
  • Σπορέλαιο 2 κουταλιές της σούπας
  • Αλατι Κατά βούληση
  • Πιπέρι Κατά βούληση

Για την επάλειψη

Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις Αρκετό

Μπιφτέκια γαρίδας: Εκτέλεση

Με άρωμα θάλασσας: Λαχταριστά μπιφτέκια γαρίδας - Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι

Στην αρχή αλέθουμε τις γαρίδες στο πολυμίξερ μαζί με το σπορέλαιο και το μπαλσάμικο. Τις αλέθουμε σιγά σιγά, γιατί δεν θέλουμε να γίνουν εντελώς λιώμα αλλά να είναι κάπως σφιχτές.

Στην συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο τριμμένο, την ψίχα ψωμιού τριμμένη, τον ξερό βασιλικό, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε το μείγμα μας. Θέλουμε το μείγμα να είναι κάπως σφιχτό έτσι ώστε να μην διαλυθούν τα μπιφτέκια στο τηγάνι.

Γι’ αυτόν τον λόγο μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον ψίχα ψωμιού και κατά το πλάσιμο βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό για να γίνουν αφράτα.

Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και στην συνέχεια πλάθουμε την ζύμη σε μπιφτέκια. Αλευρώνουμε τα μπιφτέκια μας από όλες τις πλευρές και τα τηγανίζουμε. Τα συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή τα φτιάχνουμε σαν μπέργκερ.

Tips για τα μπιφτέκια γαρίδας νηστίσιμα

Αντί για γαρίδες μικρές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 κιλό γαρίδες κατεψυγμένες. Δεν χρειάζονται πολύ ώρα τηγάνισμα, γίνονται γρήγορα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share