Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το κόλπο με το ξύδι στον κιμά

12 tips που θα σας τα απογειώσουν

29 Ιανουαρίου 2023 11:36
Αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το κόλπο με το ξύδι στον κιμά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιος δεν αναστενάζει όταν μπει στο σπίτι και μοσχομυρίζουν τα μπιφτέκια που ψήνονται στο φούρνο; Η απόλαυση ολοκληρώνεται με την πρώτη μπουκιά του καλοψημένου, αφράτου και ζουμερού μπιφτεκιού. Ενώ, αν κολλάνε τα μπιφτέκια στην σχάρα, αντιμετωπίστε το έξυπνα και δραστικά με 2 σπιτικά κόλπα.

Πώς όμως θα πετύχουν τα μπιφτέκια σας και στη γεύση και στην υφή; Πώς θα έχουν σωστή υγρασία και θα ψηθούν σωστά; Τα μυστικά μου για μυστικά για αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο είναι εδώ και μας τα αποκαλύπτει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μέσα από 12 tips που πρέπει να ακολουθούμε.

  • Διαλέγουμε το σωστό κρέας για τον κιμά. Τα πιο κατάλληλα για μπιφτέκια, κομμάτια μοσχαριού, είναι το καπάκι, η ελιά, η λάπα ή το στήθος, που έχουν λίγο λιπάκι, το οποίο δίνει νοστιμιά.
  • Αν προτιμάτε κιμά χωρίς λίπος, γιατί προσέχετε τη σιλουέτα σας, ζητήστε άπαχο κιμά και φτιάξτε αυτή τη συνταγή μου, τα μπιφτέκια super food με λαχανικά.
  • Πάντα προσθέτουμε στον κιμά λίγο ξύδι. Αυτό σπάει τις ίνες του κιμά και κάνει πιο αφράτο το μείγμα του σε συνδυασμό με το ζύμωμα.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι με υγρά του, όπως και την ντομάτα με τα υγρά της. Τα υγρά τους είναι αυτά που θα δώσουν έξτρα νοστιμιά στα μπιφτέκια, θα τα κρατήσουν αφράτα, ζουμερά και μαλακά.
  • Μετά το ζύμωμα, βάζουμε τον κιμά, σκεπασμένο, για μισή ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο. Όσο το μείγμα του κιμά θα κρυώνει, όλα τα αρώματα θα ενσωματωθούν με το κρέας, θα ενωθούν όλες οι γεύσεις, θα μαλακώσουν οι ίνες ακόμα περισσότερο και τα μπιφτέκια στο φούρνο θα γίνουν ακόμα πιο αφράτα.
  • Εκτός από ψωμί, φρυγανιά ή αλεσμένο παξιμάδι, μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα του κιμά για μπιφτέκια, νιφάδες ή πίτουρο βρώμης.

Αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

  • Το αυγό δεν είναι πάντα απαραίτητο στα μπιφτέκια. Το αυγό δίνει στον κιμά την ιδιότητα να κρατάει πιο εύκολα το σχήμα που θέλουμε να του δώσουμε. Βάζουμε αυγό, πχ σε ένα γεμιστό μπιφτέκι που δεν θέλουμε να μας ανοίξει στο ψήσιμο ή σε ένα ρολό κιμά που θέλουμε να κρατήσει σχήμα του. Χωρίς αυγό, τα μπιφτέκια γίνονται πολύ πιο ελαφριά στη γεύση και πολύ πιο αφράτα στο ψήσιμο.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά της επιλογής μας. Ανάλογα με το τι μας αρέσει και προτιμάμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο μπιφτέκι μας ψιλοτριμμένο καρότο, ψιλοτριμμένο κολοκύθι, ψιλοκομμένο ή αλεσμένο μανιτάρι.
  • Όλα αυτά θα δώσουν έξτρα γεύση και νοστιμιά στα μπιφτέκια μας καθώς και υγρασία που είναι απαραίτητη για να γίνουν τα μπιφτέκια αφράτα. Δείτε εδώ τη συνταγή μου με μπιφτέκια με λαχανικά και θα ξετρελαθείτε.
  • Προσοχή στον χειρισμό του ήδη κατεψυγμένου κιμά. Όταν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο κιμά για τα μπιφτέκια τότε πρέπει , όταν ζυμωθεί ο κιμάς να μαγειρευτεί και να φαγωθεί. Απαγορεύεται να ξαναμπεί το ζυμωμένο μπιφτέκι από τον κατεψυγμένο κιμά στην κατάψυξη.
  • Τον φρέσκο κιμά μπορείτε να τον καταψύξετε. Ζυμώστε τα μπιφτέκια με τον φρέσκο κιμά και αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη.
  • Απολαύστε τα μπιφτέκια αμέσως μετά το ψήσιμο. Όσο είναι ζεστά ακόμα από το φούρνο τα μπιφτέκια είναι μαγικά. Ζεστά, ζουμερά και αφράτα. Όσο κρυώνουν σκληραίνουν και χάνουν τη μαγεία τους, όπως αναφέρει μέσα από την ιστοσελίδα της argiro.gr
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share