Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Tips από τον Σπύρο Σούλη: Έτσι θα κάνετε το ψυγείο σας να μυρίζει πάντα υπέροχα

Δεν πάει το μυαλό σας!

3 Φεβρουαρίου 2023 09:44
Tips από τον Σπύρο Σούλη: Έτσι θα κάνετε το ψυγείο σας να μυρίζει πάντα υπέροχα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πορτοκάλι είναι ένα μαγικό υλικό μέσα στην κουζίνα και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με άπειρους διαφορετικούς τρόπους μέσα σε ολόκληρο το σπίτι. Δείτε, όμως, τι θα συμβεί αν το βάλετε στο ψυγείο μαζί με λίγο αλάτι.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Σε λιγότερο από 10 λεπτά: Το έξυπνο κόλπο με το πορτοκάλι για να γυαλίσει ο φούρνος σας στη στιγμή

Βήμα 1ο: Πάρτε ένα πορτοκάλι και κόψτε το στη μέση. Βγάλτε τη σάρκα του και χρησιμοποιήστε τις φλούδες ως μπολάκι.

Βήμα 2ο: Γεμίστε τη μισή φλούδα με αλάτι και τοποθετήστε τη μέσα στο ψυγείο και συγκεκριμένα στο πίσω μέρος.

Βήμα 3ο: Αφήστε το πορτοκάλι με το αλάτι μέσα στο ψυγείο μέχρι να δείτε το αλάτι να υγροποιείται. Μόλις το αλάτι γίνει διαφανές, πετάξτε το πορτοκάλι και τοποθετήστε νέα φλούδα με αλάτι.

Έτσι θα κάνετε το ψυγείο σας να μυρίζει πάντα υπέροχα

Τι θα πετύχετε με αυτό το τρικ

Βάζοντας αλάτι με πορτοκάλι στο ψυγείο όλες οι άσχημες μυρωδιές θα φύγουν από το εσωτερικό του ψυγείου σας και όλος ο χώρος θα μοσχομυρίσει. Αυτό το τρικ είναι ιδανικό σε περίπτωση που ξεχάσατε κάποιο φρούτο, λαχανικό ή φαγητό μέσα στο ψυγείο και χάλασε ή αν το ψυγείο σας έχει κάποιο πρόβλημα και μυρίζει εσωτερικά.

Έριξε μαγειρική σόδα στον πάγκο της κουζίνας και τον έτριψε - Το αποτέλεσμα φανταστικό

Όσοι από εμάς έχουμε τους πάγκους της κουζίνας φτιαγμένους από ξύλο ή μάρμαρο τότε καταλαβαίνουμε το άσχημα θέαμα απο τις γρατζουνιές που εμφανίζονται. Ωστόσο οι ειδικοί έχουν βρεί λύση και για ακόμα μια φορά την έχουμε έτοιμη στο ντουλάπι της κουζίνας μας.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Φίλτρο απορροφητήρα: Μία κουταλιά μαγειρικής σόδα και 1 ακόμα υλικό είναι αρκετά για να διώξετε τα καμένα λίπη

Ο λόγος φυσικά για τη μαγειρική σόδα που πραγματικά κάνει θαύματα σε θέματα καθαριότητας, τρανό παράδειγμα, η χρήση της στο νεροχύτη. Η μαγειρική σόδα, εκτός από το γεγονός ότι είναι χρήσιμη στη μαγειρική, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και για… τις γρατσουνιές!

Είναι οικονομική και αποτελεί ένα φυσικό, μη τοξικό καθαριστικό για τις μεταλλικές, μαρμάρινες και ξύλινες επιφάνειες.

Κοιτάξτε πόσο απλό είναι. Φτιάξτε μια πάστα με νερό και 3 κουταλάκια σόδα. Τρίψτε την επιφάνεια με το μείγμα και καθαρίστε την με νερό.

Έριξε μαγειρική σόδα στο νερό που έβραζε και καθάρισε το πιο δύσκολο σημείο του σπιτιού

Έριξε μαγειρική σόδα στον πάγκο της κουζίνας και τον έτριψε - Το αποτέλεσμα φανταστικό

Μια από τις πιο δύσκολες δουλειές καθαριότητας στην κουζίνα, είναι ο απορροφητήρας. Η λύση που ακολουθεί, όχι μόνο είναι εύκολη, αλλά και πλήρως οικολογική καθώς το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μαγειρική σόδα και νερό.

Ποια ήταν η τελευταία φορά που κοιτάξατε πάνω από την κουζίνα σας για να ελέγξετε το φίλτρο του απορροφητήρα; Αν δεν το έχετε κάνει για καιρό, σας προειδοποιούμε: δεν θα είναι καθόλου όμορφο το όμορφο θέαμα! Το φίλτρο του απορροφητήρα σας δουλεύει πριν από εσάς για εσάς απομακρύνοντας από την κουζίνα σας τις οσμές του φαγητού και συγκεντρώνοντας πάνω του όλα τα λίπη.

Τα λίπη όμως μπορεί να εμποδίσουν σημαντικά την καλή λειτουργία του, μειώνοντας σημαντικά την απόδοσή του.

Κατ’αρχάς, κλείστε τον γενικό διακόπτη του ρεύματος για να αφαιρέσετε το προστατευτικό πλέγμα. Στην συνέχεια, μπορείτε να αφαιρέστε το φίλτρο του απορροφητήρα. Αν το φίλτρο είναι από άνθρακα ή υαλοβάμβακα, φροντίστε να τα αντικαθιστάτε κάθε 4 και 2 μήνες αντίστοιχα, ανάλογα πάντα με τη χρήση που του κάνετε.

Αν, ωστόσο, το φίλτρο του απορροφητήρα σας είναι μεταλλικό, δεν έχετε παρά να γεμίσετε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό.

Λίγο πριν βράσει, ρίξτε στο νερό 1/2 φλ. μαγειρική σόδα σιγά-σιγά γιατί η σόδα θα κάνει το νερό να αφρίσει απότομα. Στη συνέχεια, με την κατσαρόλα ακόμα πάνω στο αναμμένο μάτι.

Βουτήξτε το μισό φίλτρο μέσα στο νερό αφήστε το για λίγη ώρα εκεί μέχρι να δείτε τα λίπη να διαλύονται και να «έρχονται» στην επιφάνεια του νερού. Έπειτα, αναποδογυρίστε το φίλτρο του απορροφητήρα και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με την άλλη πλευρά του.

Προσοχή! Επειδή το φίλτρο θα καίει, μην ξεχάσετε να το κρατάτε με γάντι κουζίνας ή μια πετσέτα. Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία, αφήστε το φίλτρο όρθιο να στεγνώσει προτού το τοποθετήσετε πίσω στη θέση του.Σε περίπτωση που δεν καθάρισαν πλήρως τα φίλτρα, επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία με καθαρό νερό χωρίς μαγειρική σόδα.

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που η μαγειρική σόδα αποδεικνύεται θαυματουργή σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ πώς θα σας βοηθήσει ο συνδυασμός της με τη ζάχαρη να διώξετε τα μυρμήγκια.

Επειδή στο εξωτερικό μέρος του απορροφητήρα συσσωρεύονται επίσης πολλά λίπη, καθαρίστε τα με ένα πανάκι μικροϊνών, νερό και λίγο απορρυπαντικό πιάτων.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share