Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κάηκε το ρούχο στο σίδερο; Το κόλπο των ειδικών για να εξαφανίσετε τους καφέ λεκέδες

Μπορείτε να το σώσετε!

3 Φεβρουαρίου 2023 08:34
Κάηκε το ρούχο στο σίδερο; Το κόλπο των ειδικών για να εξαφανίσετε τους καφέ λεκέδες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συμβαίνει συχνά να παρασυρόμαστε όταν σιδερώνουμε ένα ανθεκτικό ύφασμα με υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια ακολουθεί ένα πιο ευαίσθητο. Τότε, μπορεί να συμβεί το κακό. Για να διορθώσουμε τη ζημιά του καφέ λεκέ ή της γυαλάδας που δημιουργήθηκε στα ρούχα από το σίδερο θα πρέπει να ακολουθήσουμε την παρακάτω διαδικασία.

Πλύνετε το ρούχο στους 60 βαθμούς, και να πασπαλίστε ένα μίγμα με ίσα μέρη αλάτι, χυμού λεμονιού, ξύδι και μαύρη ζάχαρη στο υγρό ρούχο. Τοποθετήστε το ρούχο σε ένα ζεστό μέρος για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια πλένετε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο. Με την ευκαιρία, δείτε πώς μπορείτε να σιδερώσετε τα ρούχα σας χωρίς σίδερο.

Αν το ρούχο είναι λευκό, μπορείτε να λευκάνετε το ρούχο με υπεροξείδιο του υδρογόνου αραιωμένο (1 μέρος 10% υπεροξείδιο του υδρογόνου και τα 2 μέρη κρύο νερό). Στη συνέχεια, πλένετε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο.

καμένο ρούχο από το σίδερο με καφέ λεκέδες

Αν το ρούχο σας είναι χρωματιστό, μπορείτε να δοκιμάσετε με χυμό κρεμμυδιού: κόψτε ένα κρεμμύδι, τρίψτε το λεκέ με το κρεμμύδι και στη συνέχεια πλένετε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο.

Σας «μάζεψε» το ρούχο και μίκρυνε; Το κόλπο των ειδικών που τα «σώζει» και αγνοούν οι πάντες!

Ένα λάθος στο πλυντήριο των ρούχων σίγουρα θα καταστρέψει ένα αγαπημένο T-shirt και να το μικρύνει…

Πολλές φορές μας συμβαίνει το να μην μας «μπαίνουν» τα ρούχα, με αποτέλεσμα να μην μας κάνουν πια. Είναι κοντά στη μέση, ενώ και τα μανίκια κάνουν ζάρες σαν να μας είναι το T-shirt τουλάχιστον ένα νούμερο μικρότερο.

Παράλληλα, δείτε γιατί βάζουμε αλουμινόχαρτο στο στεγνωτήριο.

Όμως, υπάρχει μία εύκολη και ανέξοδη λύση, με την οποία μπορείτε να επαναφέρετε τα μπλουζάκια σας στο κανονικό τους μέγεθος. Σύμφωνα με το Business Insider θα χρειαστείτε το νιπτήρα ή μία λεκάνη, ζεστό νερό, ένα κοντίσιονερ μαλλιών και μία πετσέτα.

Η διαδικασία είναι η εξής:

  • Γεμίζετε το νιπτήρα ή τη λεκάνη με ζεστό νερό
  • Ρίχνετε λίγο κοντίσιονερ και τα ανακατεύετε
  • Αφήνεται μέσα στο νερό το T-shirt για 20 λεπτά
  • Στη συνέχεια το στύβετε
  • Το τοποθετείτε πάνω σε μία πετσέτα
  • Με προσοχή το τεντώνετε
  • Το αφήνετε να στεγνώσει

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share