Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Γιατί βάζουμε αλουμινόχαρτο στο στεγνωτήριο ρούχων;

Απίστευτο!

12 Ιανουαρίου 2022 14:22
Γιατί βάζουμε αλουμινόχαρτο στο στεγνωτήριο ρούχων;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το στεγνωτήριο ρούχων έχει μια πολύ συγκεκριμένη λειτουργία, ωστόσο με λίγο αλουμινόχαρτο μπορεί να κάνει και άλλα ευφάνταστα πράγματα.

Αν λοιπόν έχεις στεγνωτήριο ρούχων, πάρε αλουμινόχαρτο και κάνοντας μια μπαλίτσα, ρίξ' την μέσα στον κάδο με τα ρούχα.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ μία χρήση του αλουμινόχαρτου που θα σε γλιτώσει από μεγάλα έξοδα.

Το αλουμινόχαρτο, θα κάνει τα ρούχα πιο απαλά και θα αφαιρέσει τον στατικό ηλεκτρισμό. Σε αντίθεση με τα ειδικά μαντιλάκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο, το αλουμινόχαρτο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις πολλές φορές που σημαίνει πολύ απλά πως θα γλιτώσεις και μερικά χρήματα.

αλουμινόχαρτο στεγνωτήριο ρούχων

3+1 μυστικά κόλπα για να στεγνώνετε πιο γρήγορα τα ρούχα τον χειμώνα

Ένα από τα συχνά μικροπροβλήματα του χειμώνα είναι ότι τα πλυμένα ρούχα δεν στεγνώνουν εύκολα. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία πιο εύκολη αν ακολουθήσετε μερικά βήματα. Δείτε ποια είναι αυτά…

Μην υπερφορτώνετε την απλώστρα

Είναι πολύ σημαντικό να αφήνετε κενά ανάμεσα στα ρούχα για να κυκλοφορεί ο αέρας που θα τα στεγνώσει. Όσο πιο πολλά ρούχα έχει η απλώστρα τόσο πιο δύσκολα στεγνώνουν.

Γυρίστε τα ρούχα που αργούν να στεγνώσουν

Κατά τη διάρκεια της μέρας φροντίστε να γυρίζετε τα ρούχα που αργούν να στεγνώσουν από τη μία πλευρά. Επίσης, τραβήξτε έξω τις τσέπες των παντελονιών.

Κάντε δεύτερο στράγγισμα

Όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του πλυντηρίου, κάνετε ακόμα ένα στύψιμο για να στραγγίσουν τα ρούχα κι άλλο νερό. Όσο πιο καλά έχουν στραγγίξει τόσο πιο εύκολα θα στεγνώσουν.

Βρείτε ένα σημείο που φυσάει

Τις ημέρες του χειμώνα που δεν έχει ήλιο, μπορείτε να βρείτε ένα σημείο που φυσάει για να απλώσετε τα ρούχα σας. Ο αέρας βοηθάει αρκετά στο πιο γρήγορo στέγνωμα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share