Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023

Πλένεις το τζιν σου στο πλυντήριο; Μάλλον πρέπει να σταματήσεις

Δείτε το λόγο

31 Δεκεμβρίου 2021 13:15
Πλένεις το τζιν σου στο πλυντήριο; Μάλλον πρέπει να σταματήσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

O επικεφαλής μιας μεγάλης εταιρείας denim συμβουλεύει. Εάν πλένεις συχνά τα τζιν σου στο πλυντήριο, ίσως θα έπρεπε να σταματήσεις αν σκεφτείς αυτά που λέει ο Chip Bergh, Διευθύνων Σύμβουλος της Levis.

Ξέρουμε, ότι η ιδέα να μην πλένεις κάτι που φοράς συχνά, μπορεί να σου φαίνεται αποκρουστική , αλλά ο Chip επιμένει ότι αυτό είναι το σωστό.

Εξηγεί μάλιστα πως ο ίδιος φορούσε το ίδιο τζιν για 10 χρόνια χωρίς ποτέ να το βάλει στο πλυντήριο.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο CNN, εξήγησε ότι τα τζιν του εξακολουθούν να φαίνονται σαν καινούργια, καθώς κανένα μηχάνημα δεν έχει καταστρέψει το χρώμα ή το υλικό – προσθέτοντας ότι όταν τα τζιν του λερώνουν, απλά τα καθαρίζει τοπικά.

Λέει χαρακτηριστικά: «Αν μιλήσετε με αληθινούς λάτρεις του denim, όλοι συμφωνούν ότι δεν πρέπει ποτέ να βάζετε τα τζιν για πλύσιμο».

τζιν πλυντήριο

«Καθαρίζω τοπικά τα τζιν μου όταν πρέπει να πλυθούν. Στη χειρότερη περίπτωση, τα πλένω στο χέρι. Θέλω να πω με αυτό, ότι αγαπώ τα τζιν μου και τα φροντίζω».

Το 2014, ο Chip έκανε παρόμοιες δηλώσεις στην εκδήλωση του περιοδικού Fortune, κατά τη διάρκεια της οποίας, είπε ότι τα τζιν που φορούσε δεν είχαν ποτέ πλυθεί, εξηγώντας ότι έτσι μόνο διατηρείται το σχέδιο αλλά προστατεύεται και το περιβάλλον.

Φυσικά, οι περισσότερες θέλουμε να πλένουμε κανονικά τα τζιν μας – αλλά αν θες να ακολουθήσεις τη συμβουλή του Chip και να αποφύγεις το πλυντήριο, απλά βύθισε τα τζιν σου σε κρύο νερό με ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι και άφησέ τα να μουλιάσουν για μια ώρα πριν τα απλώσεις.

Σίγουρα, χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια από το να τα βάλεις στο πλυντήριο για μια ώρα, αλλά προφανώς θα υποστούν λιγότερη φθορά, οπότε δες το σαν κάτι θετικό.

Διαλέγεις αναλόγως.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share