Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γρατζουνισμένο τζάμι: Το αλάνθαστο κόλπο για να το επαναφέρετε στο πιτς φυτίλι

Δοκιμασμένο και αποτελεσματικό κόλπο

27 Ιανουαρίου 2023 13:56
Γρατζουνισμένο τζάμι: Το αλάνθαστο κόλπο για να το επαναφέρετε στο πιτς φυτίλι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι γρατζουνιές στα τζάμια γίνονται εμφανείς με την πάροδο του χρόνου. Ορισμένες είναι επιφανειακές κι άλλες πιο βαθιές γι΄αυτό κι είναι δύσκολο να «εξαφανιστούν». Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για γρήγορο ξεθάμπωμα στο παμπρίζ του αυτοκινήτου.

Για τις σημαντικές γρατσουνιές ή τις ρωγμές στα τζάμια των παραθύρων συνήθως θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση γυαλιού.

Ωστόσο, αν διαπιστώσετε γρατζουνιά στο τζάμι, δοκιμάστε να την επιδιορθώσετε με τον ακόλουθο τρόπο

Καθάρισμα με Μαγειρική σόδα

Τι θα χρειαστείς:

  • 1 κουταλιά μαγειρική σόδα σε σκόνη
  • 1 κουταλιά νερό
  • 1 πανί με μικροΐνες (καθαρό και χωρίς χνούδι)

Ξεκινώντας, καθαρίζεις καλά το τζάμι από τη σκόνη και τους λεκέδες, με ένα καθαρό νωπό πανί και το αφήνεις να στεγνώσει.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη σόδα με το νερό μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη αλοιφή χωρίς σβόλους. Με ένα νωπό πανί μικροϊνών που έχεις στραγγίξει καλά, συλλέγεις μία μικρή ποσότητα από την αλοιφή που έφτιαξες και την εφαρμόζεις πάνω στη γρατζουνιά. Τρίβεις απαλά το υλικό πάνω στο τζάμι με κυκλικές κινήσεις για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να εξαφανιστεί η γρατζουνιά.

Τέλος, χρησιμοποίησε ένα καθαρό βαμβακερό πανί το οποίο έχεις βρέξει σε χλιαρό νερό και έχεις στραγγίξει καλά, για να καθαρίσεις το τζάμι από την επιπλέον σόδα.

Γρατζουνισμένο τζάμι: Το αλάνθαστο κόλπο για να το επαναφέρετε στο πιτς φυτίλι

Σπύρος Σούλης: Οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία - Πώς να καθαρίσετε εύκολα ανάμεσα στο διπλό τζάμι του φούρνου

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα μπορούσατε να καθαρίσετε ανάμεσα στο διπλό τζάμι του φούρνου σας; Μέσα σε αυτό το σημείο συσσωρεύονται με τα χρόνια ένα σωρό βρωμιές από τα άπειρα μαγειρέματά σας.

Καταρχάς γνωρίζετε πως κάθε φούρνος έχει διπλό τζάμι; Αν όχι, ήρθε η ώρα να το πληροφορηθείτε και να μάθετε πως να καθαρίζετε ανάμεσα στα δύο τζάμια. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα πανάκι και μια συρμάτινη κρεμάστρα.

Καθάρισμα διπλά τζάμια φούρνου

Αρχικά θα πρέπει να αφαιρέσετε το κάτω πορτάκι του φούρνου για να μπορέσετε να περάσετε εύκολα στο επόμενο βήμα. Αν έχετε κάποια παλιά σιδερένια κρεμάστρα τότε μπορείτε να τη χαραμίσετε για το καλό του φούρνου σας. Βγάλτε το σύρμα και μην το ισιώσετε τελείως γιατί θα σας χρειαστεί ο γάντζος που έχει η κρεμάστρα από φυσικού της για να εισχωρήσετε στο εσωτερικό του διπλού τζαμιού. Με την ευκαιρία, δείτε πώς θα καθαρίσετε τα λίπη από το τζάμι του φούρνου.

Καθάρισμα διπλά τζάμια φούρνου

Στη συνέχεια, αφού φτιάξετε το σύρμα σας, δέστε εκεί με ένα λαστιχάκι, ένα μαντηλάκι καθαρισμού. Προσέξτε να το δέσετε καλά για να μην σας φύγει και παγιδευτεί μέσα στο διπλό τζάμι του φούρνου.

Αφού φτιάξετε το «εργαλείο» σας, σκύψτε κάτω στο πορτάκι του φούρνου και περάστε το σύρμα μέσα στο τζάμι. Σκουπίστε καλά το εσωτερικό του διπλού τζαμιού και επαναλάβετε με καινούριο μαντηλάκι όταν το πρώτο έχει λερωθεί αρκετά.

Καθάρισμα διπλά τζάμια φούρνου

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share