Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Παίρνει μία χούφτα ζάχαρη και την ρίχνει στα φυτά - Ο λόγος θα σας σοκάρει

Πανέξυπνος!

20 Ιανουαρίου 2023 13:09
Παίρνει μία χούφτα ζάχαρη και την ρίχνει στα φυτά - Ο λόγος θα σας σοκάρει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μην τρέξετε όμως να ξεφορτωθείτε το βαζάκι της ζάχαρης αμέσως! Με την ευκαιρία, δείτε τι θα συμβεί αν ρίξετε φύλλα αυτού του φυτού στο πλυντήριο.

Στο παρακάτω βίντεο θα σας δείξουμε πως μπορείτε να την αξιοποιήσετε χωρίς να επιβαρύνετε την υγεία σας!

Βάλε πράσινο στο σπίτι: Φυτά με ελάχιστες απαιτήσεις σε φως!

Τα φυτά εσωτερικού χώρου πέρα από όμορφη διακόσμηση προσφέρουν και ηρεμία στον χώρο σας. Ακόμα και ένα σκοτεινό δωμάτιο μπορεί να μεταμορφωθεί σε έναν φωτεινό χώρο με τη βοήθεια ενός πρασίνου φυτού.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ο «χρυσός» κανόνας του Φενγκ Σούι: Tips για καλή ενέργεια στο καθιστικό!

Όλοι ξέρουμε ότι τα φυτά έχουν ανάγκη από φυσικό φως για να μπορέσουν να αναπτυχθούν. Υπάρχουν ωστόσο κάποια φυτά τα οποία είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά σε ελάχιστες συνθήκες φωτισμού, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι μπορούν να αναπτυχθούν σε συνθήκες απόλυτου σκοταδιού! Πάμε να δούμε κάποιες αξιόπιστες επιλογές με τις οποίες μπορείτε να «πρασινίσετε» τους ανήλιαγους χώρους σας!

Σανσεβιέρια: Οι σανσεβιέριες εκτός από εξαιρετικά ανθεκτικά φυτά, είναι και εξόχως ευπροσάρμοστες σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού! Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να επιβιώσουν τόσο σε φωτεινά, όσο και σε σημεία με ελάχιστο φυσικό φως. Μια πολύ αξιόλογη και ιδιαίτερη επιλογή είναι η sansevieria moonshine, η οποία θα αναδείξει το χώρο σας με τα φαρδιά, ευθυτενή, μακριά ασημογκρί, φύλλα της!

Δράκαινα: Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό και δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου, το οποίο μπορεί να ανεχτεί την ελαφριά σκιά, προσαρμόζοντας το ρυθμό ανάπτυξής του. Μια εξαιρετική πρόταση είναι η dracaena marginata ευρέως γνωστή και ως «Δράκος της Μαδαγασκάρης», η οποία συγκαταλέγεται και στη λίστα των φυτών φιλτραρίσματος της NASA που αφαιρούν τις τοξίνες από τον αέρα του χώρου στον οποίο καλλιεργείται.

Ζάμια: Ίσως ένα από τα ανθεκτικότερα και ευκολότερα σε φροντίδα φυτά εσωτερικού χώρου! Η ζάμια συνιστά ένα εξαιρετικά δημοφιλές φυτό σπιτιών αλλά και γραφείων, χάρη στην ικανότητά της να προσαρμόζεται ακόμη και σε συνθήκες ελάχιστου φωτισμού.

Βάλε πράσινο στο σπίτι: Φυτά με ελάχιστες απαιτήσεις σε φως!

Χαμαιδωρέα: Ένα πραγματικά εύκολο στη φροντίδα του φυτό εσωτερικού χώρου που αντέχει τη μερική σκιά είναι και η Χαμαιδωρέα, αφού η άμεση επαφή με το ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στα φύλλα της! Λατρεύει την ξηρή ατμόσφαιρα, οπότε είναι καλό να την τοποθετήσετε κοντά σε καλοριφέρ.

Φτέρη: Ίσως ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα φυτά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού! Η φτέρη έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε φως και μπορεί πολύ εύκολα να αναπτυχθεί σε σκιερά μέρη, γεγονός που την καθιστά ιδανική επιλογή για ανήλιαγους χώρους όπως το μπάνιο σας.

Κισσός: Ο κισσός εκτός από φυτό με ελάχιστες απαιτήσεις φροντίδας, μπορεί να επιβιώσει άνετα σε σκιερά ή ημισκιερά μέρη, ενώ αναπτύσσεται άνετα και σε χώρους με τεχνητό φως, με αποτέλεσμα να αποτελεί συχνή επιλογή σε επαγγελματικούς χώρους. Τοποθετήστε τον σε κρεμαστά καλάθια και εντυπωσιάστε!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share