Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κιτρινισμένη λεκάνη; Το κόλπο με την ελαφρόπετρα για να αφαιρέσετε λεκέδες στη στιγμή

Δώστε βάση!

19 Ιανουαρίου 2023 08:29
Κιτρινισμένη λεκάνη; Το κόλπο με την ελαφρόπετρα για να αφαιρέσετε λεκέδες στη στιγμή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν ζείτε σε ένα παλιό σπίτι γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα είδη υγιεινής έχουν τα θεματάκια τους! Τα κίτρινα στίγματα που σχηματίζονται στη λεκάνη της τουαλέτας με την πάροδο του χρόνου το θεωρούμε σχεδόν αδύνατον ότι μπορούν να καθαριστούν. Αν έχεις δοκιμάσει τα πάντα σου έχουμε έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο για να κάνεις και πάλι τη λεκάνη της τουαλέτας σου σαν καινούρια!

Με την ευκαιρλία, δείτε επίσης: Τέλος στην "μπίχλα": Πήρε ένα κεσεδάκι με γιαούρτι και το πέταξε μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας

Οι λεκέδες στη λεκάνη της τουαλέτας γίνονται πιο έντονοι με την πάροδο του χρόνου και καθίσταται δύσκολη η αφαίρεσή τους. Πολλές από εμάς χρησιμοποιούν χημικές ουσίες αλλά καμία δεν λειτουργεί όπως θα θέλαμε και επιπλέον είναι και επικίνδυνη η μυρωδιά αυτών των χημικών. Υπάρχει λοιπόν μια μέθοδος για την αφαίρεση αυτών των λεκέδων χωρίς τη χρήση χημικών και με την βοήθεια 2 μόνο πραγμάτων: της ελαφρόπετρας και λίγης δύναμης στον καρπό!

Κιτρινισμένη λεκάνη; Το κόλπο με την ελαφρόπετρα για να αφαιρέσετε λεκέδες στη στιγμή

Η ελαφρόπετρα λοιπόν ή αλλιώς πέτρα της φτέρνας, επειδή βοηθά στον καθαρισμό του νεκρού δέρματος στις φτέρνες, είναι η καλύτερη λύση για να απαλλαγούμε από τους κίτρινους λεκέδες στην λεκάνη της τουαλέτας.

Αφού βρέξετε το σημείο όπου είναι ο λεκές, ξεκινήστε να τρίβετε την λεκάνη με την ελαφρόπετρα μέχρι να φύγει και η τελευταία κιτρινίλα!

Πιστέψτε μας ότι το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό!

Αστραφτερό μπάνιο: Ο φυσικός τρόπος για να καθαρίσετε τη λεκάνη της τουαλέτας με ένα σπιτικό καθαριστικό, πιο δυνατό από τα χημικά

Είναι φυσιολογικό με την πάροδο των χρόνων να κιτρινίζει η λεκάνη της τουαλέτας από άλατα και βρωμιές ακόμα και αν την καθαρίζετε. Ωστόσο τα καθαριστικά του εμποριού, εμπεριέχουν δυνατά χημικά που μπορεί να βλάψουν τις σωληνώσεις. Γι’ αυτο παρακάτω ακολουθεί ένας φυσικός τρόπος για να καθαρίσετε την λεκάνη της τουαλέτας. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα διώξετε την δυσωδία από το πλυντήριο πιάτων.

Το έξυπνο, σπιτικό κόλπο για να φρεσκάρετε τη λεκάνη εύκολα και οικολογικά.

Τι θα χρειαστείτε

  • 1 φλ. τσαγιού μαγειρική σόδα
  • ¼ φλ. τσαγιού κιτρικό οξύ
  • ½ κουτάλι του γλυκού ξίδι
  • 1 κουτάλι του γλυκού οξιζενέ
  • 15-20 σταγόνες από αιθέριο έλαιο της προτίμησής σας (ευκάλυπτο, λεμόνι, πορτοκάλι ή ό,τι άλλο θέλετε)
  • 1 ταψί
  • Αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
  • Κουτάλι-μεζούρα

Καθαριότητα στο μπάνιο οικολογικά και εύκολα

Καθαριότητα στο μπάνιο: Πείτε αντίο στα βαριά χημικά

Για να καθαρίσετε οικολογικά θα πρέπει αφού συγκεντρώσετε όλα τα απαραίτητα υλικά, να ξεκινήσετε να «μαγειρεύετε» το σπιτικό αποσμητικό τουαλέτας!

Βήμα 1ο

Σε ένα βαθύ μπολ, ρίξτε τη μαγειρική σόδα –φυσικό καθαριστικό που καταπολεμά τις δυσάρεστες οσμές. Η σόδα θα είναι η βάση των αποσμητικών δισκίων που θα φτιάξετε. Συμπληρώστε το κιτρικό οξύ και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 2ο

Σε ένα μικρό ποτήρι, ανακατέψτε το ξίδι και το οξιζενέ. Οι δύο ουσίες θα συνεργαστούν για να κάνουν την λεκάνη να λάμψει. Προσθέστε σταγόνα-σταγόνα το μίγμα ξιδιού-οξιζενέ στο μπολ με τη σόδα. Είναι σημαντικό να μην βιαστείτε να ρίξετε όλο το υγρό στο μπολ, γιατί η αντίδραση σόδας-κιτρικού οξέος θα κάνει την κουζίνα σας χάλια.

Βήμα 3ο

Προσθέστε το αιθέριο έλαιο της προτίμησής σας στο μίγμα και ανακατέψτε απαλά. Τα αιθέρια έλαια θα λειτουργήσουν ως φυσικό αποσμητικό στη τουαλέτα σας.

Βήμα 4ο

Χρησιμοποιήστε το μικρότερο από τα κουταλάκια-μεζούρες ως καλούπι για τα απολυμαντικά δισκία. Αν η κουζίνα σας δεν διαθέτει τέτοιου τύπου κουταλάκια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καπάκια από μικρά μπουκαλάκια. Το μίγμα φτάνει για 30 περίπου δισκία. Απλώστε τα στο αντικολλητικό χαρτί, πάνω στο ταψί.

Ψεκάστε τα δισκία με μίγμα από νερό και ξίδι σε ίσες ποσότητες για να τα βοηθήσετε να σταθεροποιηθούν και να δημιουργήσουν ένα σκληρό περίβλημα. Αφού τα ψεκάσετε, αφήστε τα να στεγνώσουν για τέσσερις, πέντε ώρες.

Βήμα 5ο

Βάλτε τα φτιαγμένα από τα χεράκια σας αποσμητικά τουαλέτας σε ένα γυάλινο βάζο. Τοποθετήστε το μαγικό φίλτρο πάνω στο καζανάκι ή σε κάποιο άλλο εμφανές σημείο μέσα στο W.C. και χρησιμοποιήστε το κάθε φορά που η κατάσταση αρχίζει να… μυρίζει άσχημα.

Αφού τραβήξετε καζάνι, ρίξτε ένα δισκίο στη λεκάνη και αφήστε το να δράσει.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share