Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα μυστικά του μπάνιου: Αυτό είναι το μεγαλύτερο σφάλμα που κάνετε όταν καθαρίζετε την μπανιέρα

Το κάνουν όλοι

10 Ιανουαρίου 2023 14:59
Τα μυστικά του μπάνιου: Αυτό είναι το μεγαλύτερο σφάλμα που κάνετε όταν καθαρίζετε την μπανιέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχει ένα λάθος που πολύς κόσμος αγνοεί, όταν καθαρίζει την μπανιέρα του, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μένουν τα βακτήρια στη θέση τους και να μην απολυμαίνετε καλά ο χώρος. Ποιο είναι αυτό; Σήμερα σας το αποκαλύπτουμε!

Πολλές νοικοκυρές ψεκάζουν το μπάνιο τους με απολυμαντικά σπρέι και έτσι θεωρούν πως απολυμαίνουν και καθαρίζουν τέλεια το μπάνιο τους. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να εξαφανίσετε την μούχλα στο μπάνιο.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο τα προϊόντα καθαρισμού δεν απολυμαίνουν έναν χώρο, ενώ τα προϊόντα απολύμανσης δεν τον καθαρίζουν. Έτσι, για να είστε σίγουροι πως η μπανιέρα σας είναι πεντακάθαρη θα πρέπει πολύ απλά να ακολουθήσετε τα 2 αυτά βήματα:

  • Καθαρισμός μπανιέρας
  • Απολύμανση

Τα μυστικά του μπάνιου: Αυτό είναι το μεγαλύτερο σφάλμα που κάνετε όταν καθαρίζετε την μπανιέρα

Το βασικό λάθος που κάνουν πολλές νοικοκυρές με τα απολυμαντικά προϊόντα είναι πως δεν τα αφήνουν να δράσουν το σωστό χρόνο. Το γνωρίζατε πως ένα απολυμαντικό χρειάζεται τουλάχιστον 5-10 λεπτά για να σκοτώσει βακτήρια και μικρόβια; Την επόμενη φορά που θα καθαρίσετε την μπανιέρα σας, λοιπόν, ξεκινήστε με καλό καθαρισμό και στη συνέχεια ψεκάστε με ένα απολυμαντικό σπρέι.

Αφήστε το να δράσει 10 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με μια βούρτσα. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και η μπανιέρα σας θα είναι πεντακάθαρη και απολυμασμένη.

Όση ώρα περιμένετε το απολυμαντικό να δράσει ρίξτε στο σιφόνι 1/2 φλ. μαγειρική σόδα και αμέσως μετά 1/2 φλ. λευκό ξίδι. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε καυτό νερό. Οι σωληνώσεις της μπανιέρας σας θα λάμψουν σαν καινούριες.

Μπάνιο χωρίς παράθυρα; Έτσι θα απομακρύνετε την άσχημη μυρωδιά

Ένα μπάνιο χωρίς παράθυρο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα - ο εξαερισμός του χώρου είναι σημαντικός τόσο για τη δική σου υγεία όσο και για την ατμόσφαιρα του χώρου. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές λύσεις που μπορείς να δοκιμάσεις για να μη στερήσεις τη φρεσκάδα από το συγκεκριμένο δωμάτιο του σπιτιού σου.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Πώς θα της την «σπάσεις»: Έτσι θα διώξεις οριστικά την κιτρινίλα στη μπανιέρα!

Δες παρακάτω τους καλύτερους τρόπους να διώξεις τις δυσάρεστες οσμές αν το μπάνιο σου δεν έχει παράθυρο:

Αφυγραντήρας

Αν το μπάνιο σου έχει πρόβλημα υγρασίας και δεν έχεις παράθυρο, ένας αφυγραντήρας θα μειώσει την υγρασία για να μην αναπτυχθεί μούχλα.

Μαγειρική σόδα και ξίδι

Βάλε σε ένα βάζο λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα και τοποθέτησε το πάνω στον πάγκο και δίπλα στον νεροχύτη σου - με αυτόν τον τρόπο, θα απορροφηθούν όλες οι δυσάρεστες μυρωδιές.

Κερί σόγιας

Ένα απλό κερί σόγιας αρκεί για να διώξεις τις δυσάρεστες οσμές - άναψε το πριν χρησιμοποιήσεις την τουαλέτα και σβήσε μόλις ολοκληρώσεις.

Μπάνιο χωρίς παράθυρα; Έτσι θα απομακρύνετε την άσχημη μυρωδιά

Ενεργός άνθρακας

Μπορείς να τοποθετήσεις λίγο ενεργό άνθρακα σε ένα όμορφο δοχείο και να το αφήσεις στο μπάνιο - έχει την ικανότητα να διώχνει όλες οι δυσάρεστες οσμές μέσα σε λίγα λεπτά.

Με τη δύναμη της φύσης

Τι καλύτερο από το να διώξεις τις δυσάρεστες οσμές ομορφαίνοντας παράλληλα το μπάνιο σου; Βάλε μια φτέρη η κρίνα σε μια γωνία και θα δεις τη διαφορά.

Χλωρίνη

Αν κάνεις τη συγκεκριμένη προσοχή, θα πρέπει να είσαι προσεκτική: Η χλωρίνη μπορεί να διώχνει τις δυσάρεστες οσμές αλλά κινδυνεύεις να το παρακάνεις με την ποσότητα και να την εισπνεύσεις. Επίσης, αν τη χρησιμοποιήσεις για να καταπολεμήσεις τις οσμές, απόφυγε να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο απορρυπαντικό, ακόμα και φυσικό όπως το ξίδι, καθώς η ανάμειξή αυτή μπορεί να δημιουργήσει αναπνευστικά προβλήματα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share