Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τζιτζί ψήσιμο στο κρέας: Το κόλπο με το λεμόνι για σωστό μαρινάρισμα και γεύση που ξετρελαίνει

Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους

9 Ιανουαρίου 2023 13:55
Τζιτζί ψήσιμο στο κρέας: Το κόλπο με το λεμόνι για σωστό μαρινάρισμα και γεύση που ξετρελαίνει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλοί σεφ χρησιμοποιούν το λεμόνι για να μαρινάρουν ή να μαλακώσουν το κρέας πριν το μαγείρεμα. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό των σεφ για κεφτεδάκια με ομοιόμορφο σχήμα.

Άλλοι πάλι επιλέγουν να το προσθέσουν στο τέλος αφού πρώτα το έχουν μαγειρέψει για να παραμείνει πιο ζουμερό.

Το κρέας καθώς και ο τρόπος ψησίματος καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό το τελικό αποτέλεσμα.Σύμφωνα με το Slate, η οξύτητα του λεμονιού αυξάνει τη σιελόρροια, η οποία κυριολεκτικά κάνει το στόμα και τον εγκέφαλο να αντιλαμβάνεται τη γεύση.

Πώς να μαρινάρετε σωστά το κρέας με λεμόνι

Κάθε μαρινάδα αποτελείται από τρία βασικά συστατικά: οξύ, λάδι και αρωματικές ύλες. Το λάδι προσδίδει υγρασία στο κρέας ενώ τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά προσθέτουν γεύση. Το οξύ βοηθά να μαλακώσει το ωμό κρέας, επιτρέποντας έτσι το λάδι και τα μπαχαρικά να εισχωρήσουν στο κρέας.

Πολλές μαρινάδες χρησιμοποιούν ξίδι ως υποκατάστατο του οξέος, αλλά ο χυμός λεμονιού είναι πιο αποτελεσματικός.

Τζιτζί ψήσιμο στο κρέας: Το κόλπο με το λεμόνι για σωστό μαρινάρισμα και γεύση που ξετρελαίνει

Χρησιμοποιήστε 1 κουταλιά της σούπας έως 1/4 φλιτζάνι (15 έως 60 χιλιοστόλιτρα) χυμό λεμονιού για μαρινάδες, ανάλογα με την ποσότητα του κρέατος καθώς και πόσο τρυφερό και ζουμερό θέλετε να είναι.

Φροντίστε να επιλέξετε τα σωστά μπαχαρικά και βότανα

  • Μαζί με το χυμό λεμονιού επιλέξτε μαύρο πιπέρι, σκόρδο, άνηθο ή μαϊντανό , είναι οι πιο ασφαλείς επιλογές.
  • Μαρινάρετε το κόκκινο κρέας για δύο ώρες για να μεγιστοποιήσετε τη γεύση

Το κόκκινο κρέας είναι συγκριτικά πιο σκληρό, επομένως ο χυμός λεμονιού είναι απαραίτητος για να γίνει πιο τρυφερό. Τα μικρότερα κομμάτια κόκκινου κρέατος μπορούν να πάρουν γεύση από μια μαρινάδα σε περίπου 45 λεπτά, ενώ τα ψητά και τα μεγάλα κομμάτια απαιτούν μαρινάρισμα περισσότερες ώρες.

Έξυπνο και πανεύκολο: Αυτό είναι το κόλπο για να αφαιρέσετε τις ίνες από το κοτόπουλο

Το κοτόπουλο είναι μία από τις πιο «εύκολες» τροφές αφού μπορείς να το μαγειρέψεις με πολλούς (light ή όχι) τρόπους. Είναι πεντανόστιμο, έχει πρωτεΐνες και μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα ισορροπημένο διατροφικό μενού. Αν υπάρχει κάτι που με ενοχλεί στο κοτόπουλο είναι οι ίνες του.

Για αυτό όταν «έπεσα» πάνω σε αυτό το hack σκέφτηκα να το μοιραστώ μαζί σου. Έγινε viral και είναι απόλυτα λογικό. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για "βαφτισμένο" κοτόπουλο σε σάλτσα ντομάτας με 2 υλικά "έκπληξη"

Το κότοπουλο είναι ανάμεσα στις πιο εύκολες και γρήγορες τροφές που μπορείς να μαγειρέψεις. Και μάλιστα με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους. Αν υπάρχει κάτι περισσότερο ενοχλητικό στο κοτόπουλο (εκτός του ότι είναι κρέας σε περίπτωση που είσαι vegan) είναι οι ίνες του. Συνήθως για να τις αφαιρέσουμε κόβουμε το φιλέτο με το μαχαίρι. H Mandy όμως, μία μητέρα 3 παιδιών από την Καλιφόρνια έχει άλλον τρόπο. Πιο εύκολο και πιο γρήγορο. Η νεαρή γυναίκα μοιράστηκε το μυστικό της και φαίνεται πως μας έλυσε ένα μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά στη μαγειρική. Μάλιστα, η ίδια το χαρακτηρίζει ως το καλύτερο μαγειρικό hack που έχει υπάρξει ποτέ.

Για να αφαιρέσεις τις ίνες από το κοτόπουλο θα χρειαστείς μόνο ένα πιρούνι

Αυτό που θα χρειαστείς για να καταφέρεις να απομακρύνεις τις ίνες από το κοτόπουλο (συγκεκριμένα από το φιλέτο στήθους) είναι ένα πιρούνι και ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Και λίγα δευτερόλεπτα -όσο δηλαδή παίρνει η διαδικασία.

Η Mandy τοποθετεί την κορυφή της ίνας ανάμεσα στα δόντια του πιρουνιού, την πιάνει με ένα κομμάτι χαρτί και κατεβάζει προς τα κάτω με μία γρήγορη κίνηση το πιρούνι.

Όπως θα δεις στο βίντεο, αυτός είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να αφαιρέσεις τις ίνες από το κοτόπουλο. Και έχει κάθε λόγο να γίνεται viral. Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο TikTok συγκέντρωσε πάνω από 4 εκατομμύρια προβολές και 680 χιλιάδες likes. Φυσικά, το ίδιο πολλά ήταν και τα σχόλια που επιβεβαίωσαν τη λειτουργικότητα του τρικ.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share