Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η μικρή απροσεξία που κάνει τα μακαρόνια να λασπώνουν

Το λάθος που κάνουν πολλοί

5 Ιανουαρίου 2023 14:03
Η μικρή απροσεξία που κάνει τα μακαρόνια να λασπώνουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H μάχη για τα τέλεια μακαρόνια δεν σταματά ποτέ, καθώς πάντα υπάρχουν πράγματα που ξεφεύγουν. Οι περισσότεροι γνωρίζουν πια τα μικρά μυστικά του σωστού μαγειρέματός τους, όπως το πολύ καλό αλάτισμα (να έχει το νερό τη γεύση της θάλασσας), η πολύ μεγάλη κατσαρόλα και το περιοδικό ανακάτεμα για να μην κολλούν τα μακαρόνια μεταξύ τους ή στα τοιχώματα. Επειδή όμως ο Διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, το συχνό λάθος που γίνεται πολλές φορές έχει να κάνει με τον χρόνο που ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα ξαναζεστάνετε σωστά και υγιεινά τα μακαρόνια.

Όλοι γνωρίζουν ότι το νερό πρέπει να βράζει, συχνά ωστόσο μπερδεύεται ο βαθμός του βρασμού. Αν το νερό σιγοβράζει, ας πούμε, τα μακαρόνια θα λασπώσουν. Γιατί θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτούν. Το να βράζει καλά το νερό είναι αποφασιστικής σημασίας για τη μακαρονάδα, όπως μας λέει η γνωστή ιστοσελίδα μαγειρικής Taste of Home. Αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα που μεσολαβούν ανάμεσα στο κόχλασμα και τον πραγματικό βρασμό του νερού, αυτά θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Ακόμα και αν βιαζόμαστε, δεν ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε νερό που σιγοβράζει. Περιμένουμε την αληθινή θαλασσοταραχή στην κατσαρόλα μας για να τα προσθέσουμε στο ζεματιστό νερό…

Τέρμα το παίδεμα στην κουζίνα: Το απόλυτο viral κόλπο για το σούρωμα των μακαρονιών!

Ο κλασικός τρόπος για να σουρώσεις τα μακαρόνια είναι να τα βάλεις στο σουρωτήρι και είτε να ρίξεις κρύο νερό είτε όχι. Άλλοι, δεν χρησιμοποιούν καν σουρωτήρι και απλώς βγάζουν από την κατσαρόλα όσο νερό μπορούν πρόχειρα και αφήνουν λίγο ακόμη πάνω στο μάτι της κουζίνας.

Ανορθόδοξος τρόπος, που λασπώνει κάπως τα μακαρόνια. Ένα βίντεο, ωστόσο, στο Instagram, έχει γίνει viral και δείχνει έναν ομολογουμένως διαφορερικό τρόπο για να χρησιμοποιήσεις το σουρωτήρι. Άλλοι πάντως σχολίασαν ότι το έκαναν έτσι μια ζωή και άλλοι ότι δεν βλέπουν καμία ευκολία σε αυτό.

Δείτε το βίντεο:

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share