Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λεκές από ελαιόλαδο: Το απίστευτο τρικ για να τον εξαφανίσετε σε δευτερόλεπτα εύκολα και οικονομικά

Μία δοκιμή θα σας πείσει

3 Ιανουαρίου 2023 15:35
Λεκές από ελαιόλαδο: Το απίστευτο τρικ για να τον εξαφανίσετε σε δευτερόλεπτα εύκολα και οικονομικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο λεκές από λάδι είναι ένας πολύ δύσκολος λεκές. Μπορεί να σας φανεί πολύ περίεργο αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω αλλά όλοι οι ειδικοί στα θέματα καθαριότητας και λεκέδων ορκίζονται πως έχει αποτέλεσμα.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να εξαφανίσετε λεκέ από λάδι από οποιαδήποτε επιφάνεια είναι με…ελαιόλαδο.

Μια κουζίνα γεμάτη λεκέδες λαδιού είναι ό,τι πιο δύσκολο έχει να αντιμετωπίσει μια νοικοκυρά. Το σαπούνι καθώς και το απορρυπαντικό πιάτων δεν φαίνεται ποτέ να καθαρίζει τόσο καλά όσο θα θέλατε και όσο και αν προσπαθείτε το λάδι εξακολουθεί να σας ταλαιπωρεί. Με την ευκαιρία, δείτε το σπιτικό κόλπο για να εξαφανίσετε τον λεκέ από σοκολάτα.

Για να καθαρίσετε οποιαδήποτε επιφάνεια στην οποία σας έχει πέσει λάδι ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα κομμάτι χαρτιού κουζίνας. Έπειτα περάστε με αυτό την βρώμικη επιφάνεια και δείτε τον λεκέ να εξαφανίζεται από αυτήν. Μόλις τελειώσετε, περάστε απλά την επιφάνεια με μια καθαρή πετσέτα και θαυμάστε την λαμπερή και πεντακάθαρη και πάλι κουζίνα σας.

 Λεκές από ελαιόλαδο: Το απίστευτο τρικ για να τον εξαφανίσετε σε δευτερόλεπτα εύκολα και οικονομικά

Χρειάζονται μόνο 3 κινήσεις: Το κόλπο της γιαγιάς για να παραμείνει άθικτη η κεραμική εστία από τους λεκέδες

Τα περισσότερα νοικοκυριά είναι πλέον εξοπλισμένα με κουζίνες που διαθέτουν κεραμικές εστίες, αφού εκτός του ότι υπερέχουν αισθητικά, καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, ενώ παράλληλα είναι πιο αποτελεσματικές και ασφαλείς.

Με την ευκαιρία, αυτό είναι το μυστικό κόλπο με το αλάτι για το καθάρισμα του νεροχύτη σας.

Μετά, όμως, απ’ το μαγείρεμα οι κεραμικές εστίες χρειάζονται καθάρισμα, γιατί όσο κι αν προσέχουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος αυτές θα λερωθούν. Πώς, λοιπόν, πρέπει να καθαρίζονται για να διατηρούνται πάντα λαμπερές και πεντακάθαρες;

Τι θα χρειαστείτε

Το μόνο που θα χρειαστείτε για το καθάρισμα της κεραμικής εστίας είναι 1 φλ. μαγειρική σόδα σε σκόνη και δύο πανάκια (ένα στεγνό και ένα νωπό). Ξεκινήστε ρίχνοντας στην κεραμική εστία τη μαγειρική σόδα. Φροντίστε να ρίξετε διάσπαρτα σε διάφορα σημεία. Στη συνέχεια με το στεγνό πανί αρχίστε να τρίβετε τη μαγειρική σόδα πάνω σε όλη την επιφάνεια της εστίας. Στο τέλος πάρτε ένα νωπό πανί και συνεχίστε το τρίψιμο.

Σόδα για τα καμένα λίπη

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα καθαριστικά για κεραμικές εστίες που υπάρχουν στο εμπόριο, αλλά προτιμάτε τους πιο φυσικούς τρόπους, η σόδα μπορεί να σας βοηθήσει. Συγκεκριμένα, ρίχνετε μαγειρική σόδα πάνω στην κεραμική εστία και με ένα στεγνό πανάκι τρίβετε ελαφρά. Στη συνέχεια, τρίβετε ελαφρά με νωπό πανάκι την εστία, για να απομακρύνετε τη σόδα και να καθαρίσει.

Ξύδι για το καμένο γάλα

Το καμένο γάλα στις κεραμικές εστίες είναι από τους πιο δύσκολους λεκέδες. Σύμμαχος σας σε αυτή την περίπτωση είναι το λευκό ξίδι, το οποίο ρίχνετε πάνω στον λεκέ, αφήνετε να κρυώσει η εστία και στη συνέχεια, απομακρύνετε τον λεκέ χρησιμοποιώντας την ειδική ξύστρα για κεραμικές εστίες που κυκλοφορεί στο εμπόριο.

Δείτε το βίντεο για τον καθαρισμό της κεραμικής εστίας:

Κεραμική εστία: Προστασία από τις γρατζουνιές

Για την προστασία της κεραμικής εστίας από γρατζουνιές υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας -ποτέ και για κανένα λόγο δεν την τρίβεις με συρματάκι κουζίνας, όπως κάναμε με τις παλαιότερες ηλεκτρικές κουζίνες, εκείνες με τα μάτια. Κατά τα άλλα, καλό είναι όταν την καθαρίζεις να χρησιμοποιείς νωπά πανάκια ή βρεγμένο σφουγγάρι κουζίνας και στη συνέχεια να στεγνώνεις την επιφάνεια με χαρτί κουζίνας ή βαμβακερό πανί και για τους επίμονους λεκέδες να προτιμάς την ειδική ξύστρα για κεραμικές εστίες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share