Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σάλτσα στο χαλί: Εξαφανίστε τον λεκέ σε 2 κινήσεις εύκολα και οικονομικά

Το απίστευτο κόλπο που ελάχιστοι γνωρίζουν

7 Δεκεμβρίου 2022 14:39
Σάλτσα στο χαλί: Εξαφανίστε τον λεκέ σε 2 κινήσεις εύκολα και οικονομικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια: κανείς δε μπορεί να αποφύγει τα διάφορα μικροατυχήματα που προκαλούμε εμείς ή οι καλεσμένοι μας. Αν λοιπόν, έσταξε σάλτσα στο χαλί ή τη μοκέτα σας, μη βιαστείτε να μετρήσετε ένα ακόμα «θύμα». Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και απλά ακολουθήστε τη συμβουλή μας! Με την ευκαιρία, δείτε πως θα αφαιρέσετε την τσίχλα από το ύφασμα με παγάκι.

Καταρχήν, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι βουτύρου για να αφαιρέσετε την περιττή σάλτσα από την επιφάνεια του χαλιού. Στη συνέχεια, βουλιάξτε ένα νωπό πανί σε γλυκερίνη και τρίψτε με αυτό το χαλί σας κάνοντας απαλές κινήσεις.

Τέλος, μουσκέψτε ένα σφουγγάρι πιάτων σε ζεστό νερό και περάστε με αυτό το χαλί για να αφαιρέσετε τις σαπουνάδες. Το αποτέλεσμα; Θα το δείτε καθαρό και πάλι!

Σάλτσα στο χαλί: Εξαφανίστε τον λεκέ σε 2 κινήσεις εύκολα και οικονομικά

Μπάνιο χωρίς παράθυρα; Το απίστευτο κόλπο με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να μην μυρίζει μούχλα

Ένα μπάνιο χωρίς παράθυρα μπορεί να αποτελεί πρόβλημα για εσάς αλλά εμείς σας έχουμε τη λύση. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα διώξετε το ενοχλητικό πουρί από την λεκάνη.

Αρκετά σπίτια δεν έχουν παράθυρο στο μπάνιο τους. Αυτό σημαίνει πως το μπάνιο αυτό συνήθως μυρίζει έντονα για περισσότερη ώρα και αναπτύσσει περισσότερη υγρασία και μούχλα στους τοίχους. Αν το δικό σας μπάνιο δεν έχει παράθυρα δείτε τι πρέπει να κάνετε.

  • Χρησιμοποιήστε ηλεκτρικό ανεμιστήρα

Μετά από ένα μπάνιο ή ντους βάλτε τον ανεμιστήρα στην πρίζα και αφήστε τον για λίγη ώρα στο μπάνιο με ανοιχτή την πόρτα. Με αυτόν τον τρόπο οι τοίχοι και το πάτωμα θα στεγνώσουν και η υγρασία που δημιουργήθηκε από το μπάνιο θα εξαφανιστεί.

  • Χρησιμοποιήστε αφυγραντήρα

Αν το μπάνιο σας έχει σοβαρό πρόβλημα υγρασίας και δεν έχετε παράθυρα τότε ένας αφυγραντήρας θα βοηθήσει στη μείωση της υγρασίας ώστε να μην αναπτυχθεί μούχλα. Υπάρχουν στο εμπόριο αρκετά οικονομικοί αφυγραντήρες και μπορείτε να βρείτε καλής ποιότητας συσκευές ακόμα και με 30 ευρώ.

Μετά από κάθε μπάνιο απλώστε πετσέτες και πατάκια στο μπαλκόνι για να στεγνώσουν καλά και φροντίστε να αλλάζετε πετσέτες τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα. Επίσης αφήστε για λίγα λεπτά την κουρτίνα ανοιχτή για να φύγει η υγρασία από την μπανιέρα και στη συνέχεια κλείστε την για να μπορέσει να στεγνώσει και η ίδια η κουρτίνα πιο εύκολα.

Μπάνιο χωρίς παράθυρα; Το απίστευτο κόλπο με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να μην μυρίζει μούχλα

  • Μαγειρική σόδα και ξίδι

Για τις δυσάρεστες μυρωδιές σε μπάνιο χωρίς παράθυρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξίδι και μαγειρική σόδα. Βάλτε σε ένα όμορφο βάζο (μας ενδιαφέρει να διώξετε τις μυρωδιές χωρίς να αλλοιώσετε την όμορφη διακόσμηση του μπάνιου σας) λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα και τοποθετήστε το βάζο πάνω στον πάγκο και δίπλα στον νεροχύτη σας. Όλες οι δυσάρεστες μυρωδιές θα απορροφηθούν.

  • Ενεργός άνθρακας

Ο ενεργός άνθρακας παράγεται βιομηχανικά από τις αρχές του 19ου αιώνα και είναι μια ένωση με τεράστια χρησιμότητα στην ιατρική, στη φαρμακευτική αλλά και σε άλλες επιστήμες. Για να διώξετε δυσάρεστες οσμές βάλτε λίγο ενεργό άνθρακα μέσα σε ένα όμορφο δοχείο και αφήστε το στο μπάνιο. Όλες οι δυσάρεστες οσμές θα φύγουν μέσα σε λίγα λεπτά. Μπορείτε να βρείτε ενεργό άνθρακα σε pet shops ή σε ηλεκτρονικά καταστήματα.

  • Άρωμα φρεσκάδας

Χρησιμοποιήστε ένα απλό κερί σόγιας για να καταπολεμήσετε τις δυσάρεστες οσμές. Ανάψτε το κεράκι πριν χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα και σβήστε το με το που τελειώσετε. Όλο το μπάνιο θα μοσχομυρίσει και οι άσχημες μυρωδιές θα φύγουν.

  • Χρησιμοποιήστε φυτά

Τα αρωματικά σπρέι δεν είναι η καλύτερη λύση για να διώξετε δυσάρεστες μυρωδιές. Τα αρωματικά σπρέι δίνουν ωραίο άρωμα στο μπάνιο σας στιγμιαία αλλά δεν διώχνουν εντελώς τις οσμές. Η καλύτερη και πιο φυσική λύση είναι τα φυτά. Δύο φυτά που απορροφούν γρήγορα τις άσχημες οσμές είναι η φτέρη και τα κρίνα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share