Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Το θεραπευτικό σπιτικό ρόφημα λεμονιού με 5 θαυματουργά οφέλη για την υγεία

Θα σας σώσει!

23 Νοεμβρίου 2022 10:04
Το θεραπευτικό σπιτικό ρόφημα λεμονιού με 5 θαυματουργά οφέλη για την υγεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μέταλλα και αποτελεί πηγή υγείας και ευεξίας για τον οργανισμό.

Τα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού, τα οποία ονομάζονται κατεχίνες, δρουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να καταστρέψουν το DNA και να συμβάλλουν στην εμφάνιση καρκίνου, θρόμβων στο αίμα και αρτηριοσκλήρυνσης.

Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, αλλά και ο πιο αποτλεσματικός τρόπος διατήτησης των κατεχινών στο πράσινο τσάι. Με την ευκαιρία, δείτε το σπιτικό κόλπο με τις φλούδες λεμονιού.

Το θεραπευτικό σπιτικό ρόφημα με λεμόνι με 5 θαυματουργά οφέλη για την υγεία

Έπινε νερό με λεμόνι και απαλλάχτηκε από ένα πρόβλημα που απασχολεί τους περισσότερους

Το ζήτημα της αυπνίας απασχολεί μεγάλη μερίδα ανθρώπων. Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας και το άγχος, είναι βασικές αιτίες της αυπνίας.

Με την ευκαιρία δες εδώ το σπιτικό κόλπο με ξύδι και άλλα 3 υλικά για να καθαρίσετε στην εντέλεια τον φούρνο μικροκυμάτων.

Πολλοί καταφεύγουν σε χάπια προκειμένου να εξασφαλίσουν καλύτερη ποιότητα ύπνου. Ωστόσο, αν υποφέρετε από χρόνιες αϋπνίες, το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι σίγουρα να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

Πάμε να δούμε όμως έναν φυσικό τρόπο, ο οποίος θα βοηθήσει στην βελτίωση της ποιότητας του ύπνου βπου σχετίζεται με το άγχος, τις συνήθειες μας ή τη φτωχή μας διατροφή.

Το κόλπο είναι να πίνουμε νερό με λεμόνι πριν πάμε για ύπνο.

Η κατανάλωσή του με άδειο στομάχι κάνει πολύ καλό στην υγεία σας. Ωστόσο, θα πρέπει να πίνετε μία κούπα με νερό και χυμό λεμονιού ακριβώς πριν πάτε στο κρεβάτι σας, εάν θέλετε να έχετε ένα βαθύ, ξεκούραστο και καλύτερο ύπνο.

Μετά από μια εβδομάδα, το σώμα σας θα ξεκινήσει να βιώνει αλλαγές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να έχετε έναν καλύτερο ύπνο. Εξηγούμε πώς λειτουργεί αυτή η θαυματουργή θεραπεία παρακάτω.

Πολλοί άνθρωποι ίσως είναι σκεπτικοί σχετικά με αυτή τη θεραπεία.

Στο τέλος της ημέρας και πριν πάμε για ύπνο, ίσως να αισθανθούμε ότι το στομάχι μας είναι πιο ευαίσθητο και γι’ αυτό δε θα πρέπει να πιούμε λεμόνι πριν πέσουμε στο κρεβάτι, δεδομένου ότι είναι όξινο.

Καλύτερα να καταναλώσουμε πιο γλυκά πράγματα, πιο ευχάριστα και χαλαρωτικά. Όμως, και παραδόξως, ο συνδυασμός ζεστού νερού και λεμονιού είναι καλός για το σώμα μας.

 Έπινε νερό με λεμόνι και απαλλάχτηκε από ένα πρόβλημα που απασχολεί τους περισσότερους

Πώς να προετοιμάσετε αυτή θεραπεία για καλύτερο ύπνο

Συστατικά:

  • 1 κούπα νερό (250 ml)
  • 5 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού (50 ml)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (7,5 γραμ.)

Μέθοδος:

  • Όπως μπορείτε να δείτε, η ποσότητα του χυμού λεμονιού που θα προσθέσουμε δεν είναι μεγάλη. Επιπλέον, η δράση του είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν συνδυαστεί με λίγο μέλι.
  • Ξεκινήστε ζεσταίνοντας τη μία κούπα νερό. Πρέπει να είναι ζεστό και όχι βραστό.
  • Προσθέστε το κουταλάκι με το μέλι όσο το νερό είναι στη φωτιά.
  • Όταν το μείγμα φτάσει τη σωστή θερμοκρασία, χύστε το στην αγαπημένη σας κούπα.
  • Έπειτα μπορείτε να προσθέσετε τον χυμό λεμονιού.
  • Θα ήταν ιδανικό να το πιείτε δύο ώρες αφότου έχετε πάρει το δείπνο σας και πριν πάτε στο κρεβάτι. Αν πίνετε αυτό το μείγμα κάθε βράδυ θα δείτε πως θα ξεκινήσετε να έχετε καλύτερο ύπνο!
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share