Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απολύμανση μπάνιου: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να καθαρίσετε το σφουγγάρι του ντουζ (video)

Συμβουλές καθαριότητας και υγιεινής

14 Νοεμβρίου 2022 08:45
Απολύμανση μπάνιου: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να καθαρίσετε το σφουγγάρι του ντουζ (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα σφουγγάρια μπάνιου είναι από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε πολύ στην καθημερινότητά μας. Γνώριζες όμως ότι χρειάζονται και αυτά απολύμανση και μάλιστα αρκετά συχνά, καθώς μαζεύουν υγρασία και βρωμιά;

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Σκουριά στο μπάνιο: Οι 3 μαγικές συνταγές που θα σας λύσουν άμεσα το πρόβλημα

Τα πρακτικά αυτά αντικείμενα που χρησιμοποιούμε για την σωματική μας υγιεινή, γίνονται πόλος έλξης για βακτήρια και μικρόβια. Παρόλο λοιπόν που πολλοί νομίζουν ότι είναι καθαρά λόγω του σαπονιού και του νερού που τους βάζουμε καθημερινά, ρειάζονται και συχνή αντικατάσταση, αλλά και συχνό και κατάλληλο πλύσιμο.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, πώς μπορείτε να καθαρίσετε αποτελεσματικά τα σφουγγάρια μπάνιου όλης της οικογένειας με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας.

Μπανιέρα του "κουτιού": Το πιο εύκολο tip για να την καθαρίσετε και να γίνει ξανά σαν καινούργια

Η μπανιέρα ελκύει τα βακτήρια, διότι αποτελεί μέρος του μπάνιου. Καθαρίζεται πιο δύσκολα και κρατά την υγρασία. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τον πιο απλό και αποτελεσματικό τρόπο καθαρισμού για την μπανιέρα σας. Δηλαδή, τον καθαρισμό από τα άλατα και από άλλες βρωμιές. Με την ευκαιρία, δείτε τους 5 ζόρικους λεκέδες που φέυγουν δύσκολα από τα ρούχα.

Το προαναφερθέν κόλπο έχει να κάνει με τις μπανιέρες, που φέρουν επιφάνειες από σμάλτο. Έτσι, θα πρέπει πρώτα να προχωρήσετε στο καθαρισμό της μπανιέρα σας, αφού πρώτα βεβαιωθείτε για το υλικό κατασκευής της. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την ύπαρξη και πιο ευαίσθητων υλικών.

Υλικά κατασκευής καθαριστικού μπανιέρας

– Μαγειρική σόδα
– Σαπούνι για τα πιάτα
– Αιθέριο έλαιο της επιλογής σας

Διαδικασία καθαριστικού μπανιέρας

– Συνδυάστε μαγειρική σόδα και σαπούνι για τα πιάτα σε ένα μπολ.
– Προσθέστε δέκα σταγόνες από αιθέριο έλαιο.
– Ανακατέψτε, το μείγμα σας.
– Καλό θα ήταν να φτιάξετε μικρή ποσότητα μείγματος. Αυτό, διότι, δεν μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
– Από εκεί και πέρα, το συγκεκριμένο μείγμα είναι υπεύθυνο για τη διάλυση των υπολειμμάτων σαπουνιού, βρωμιών και αλλάτων.
– Για να πετύχετε ιδανικό αποτέλεσμα, οφείλετε να καθαρίσετε τη μπανιέρα σας, όπως στο παραπάνω βίντεο. Σε διαφορετική περίπτωση, το πιθανότερο σενάριο θα είναι να αποτύχετε.

«Δευτέρα Παρουσία» στην καθαριότητα του σπιτιού: Αποκαλύφθηκε το απόλυτο απορρυπαντικό για μπανιέρα, νιπτήρα και νεροχύτη

Καθαρίστε τις βουλωμένες σωληνώσεις εύκολα, οικονομικά και φυσικά με το πιο απλό (καθόλου χημικό) απορρυπαντικό που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το κάνουν όλοι αυτό το λάθος: Ο λόγος που δεν πρέπει να καθαρίζετε με αυτό τον τρόπο την μπανιέρα (video)

Τι θα χρειαστείτε

Για τη δημιουργία του θαυματουργού αυτού καθαριστικού θα χρειαστείτε 1/4 φλ. μαγειρική σόδα, 1/4 φλ. αλάτι, 1/4 φλ. κρεμόριο (θα το βρείτε σε σούπερ μάρκετ και μαγαζιά με μπαχαρικά και είναι μια σκόνη όξινου άλατος που χρησιμεύει πολύ στη ζαχαροπλαστική) και 2 φλ. βραστό νερό.

Βήμα 1ο: Ξεκινήστε με καθάρισμα Φορέστε γάντια και «βουτήξτε» κατευθείαν στα βαθιά. Απομακρύνετε τρίχες, υπολείμματα τροφών και βρομιές που συσσωρεύονται στην μπανιέρα, τον νιπτήρα ή τον νεροχύτη.

Βήμα 2ο: Ρίξτε το πρώτο μείγμα Ανακατέψτε τα παραπάνω υλικά (σόδα,αλάτι, κρεμόριο) και ρίξτε τη μισή ποσότητα μέσα στον προβληματικό σωλήνα.

Βήμα 3ο: Καυτό νερό Ρίξτε καυτό νερό (2 φλ.) και αφήστε το μείγμα να δράσει για περίπου 1 ώρα. Μόλις περάσει αυτό το διάστημα ρίξτε επιπλέον κρύο νερό για να καθαριστούν οι σωληνώσεις.

Αν δείτε ότι οι σωληνώσεις δεν καθαρίζονται με το πρώτο μείγμα ολοκληρωτικά, τότε μπορείτε να ρίξετε επιπλέον 1 φλ. μαγειρική σόδα στον σωλήνα και 1 λεπτό αργότερα 1 φλ. ξίδι. Αφήστε και αυτό το μείγμα να δράσει για 45-60 λεπτά και στη συνέχεια κλείστε όλες τις τάπες σε μπανιέρα, νεροχύτη και νιπτήρα και γεμίστε με νερό. Τραβήξτε με δύναμη την τάπα και η πίεση του νερού που έχει συσσωρευτεί θα λειτουργήσει ως αποφρακτικό.

Έξτρα tip Για τη μπανιέρα και τον νιπτήρα μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και το εξής πολύ δραστικό μείγμα. Ανακατέψτε 40γρ. βόρακα, 1 κ.γ απορρυπαντικό πιάτων, 40γρ. μαγειρική σόδα, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (για τέλειο άρωμα). Ανακατέψτε όλα τα υλικά και ρίξτε τα στον νιπτήρα και στην μπανιέρα σας. Τρίψτε καλά όλη την επιφάνεια και καθαρίστε καλά τους σωλήνες με ζεστό νερό.

Προσοχή! Τα παραπάνω tips δεν είναι κατάλληλα για πλαστικές σωληνώσεις. Αν έχετε πλαστικές σωληνώσεις στο σπίτι σας θα πρέπει να ακολουθήσετε μια άλλη μέθοδο απόφραξης. Τοποθετήστε πάνω στην τρύπα από το σιφόνι αρκετά παγάκια. Ρίξτε επάνω μπόλικο χοντρό αλάτι. Ανοίξτε την βρύση στο κρύο και αφήστε το νερό να πέφτει με πίεση επάνω στα παγάκια. Με αυτόν τον τρόπο το χοντρό αλάτι θα κάνει τη διαδρομή στις σωληνώσεις χωρίς να λιώσει και θα καθαρίσει τα τοιχώματα των σωληνώσεών σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share