Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το κάνουν όλοι αυτό το λάθος: Ο λόγος που δεν πρέπει να καθαρίζετε με αυτό τον τρόπο την μπανιέρα (video)

Μεγάλη προσοχή!

19 Ιουλίου 2022 13:21
Το κάνουν όλοι αυτό το λάθος: Ο λόγος που δεν πρέπει να καθαρίζετε με αυτό τον τρόπο την μπανιέρα (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχει ένα λάθος που πολύς κόσμος αγνοεί, όταν καθαρίζει την μπανιέρα του, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μένουν τα βακτήρια στη θέση τους και να μην απολυμαίνετε καλά ο χώρος. Ποιο είναι αυτό; Σήμερα σας το αποκαλύπτουμε!

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Μούχλα στο μπάνιο: Το κόλπο για να βγει από κάθε δύσκολο σημείο

Πολλές νοικοκυρές ψεκάζουν το μπάνιο τους με απολυμαντικά σπρέι και έτσι θεωρούν πως απολυμαίνουν και καθαρίζουν τέλεια το μπάνιο τους.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο τα προϊόντα καθαρισμού δεν απολυμαίνουν έναν χώρο, ενώ τα προϊόντα απολύμανσης δεν τον καθαρίζουν.

Έτσι, για να είστε σίγουροι πως η μπανιέρα σας είναι πεντακάθαρη θα πρέπει να ακολουθήσετε τα 2 αυτά βήματα:

1. Καθαρισμός μπανιέρας

2. Απολύμανση

Το βασικό λάθος που κάνουν πολλές νοικοκυρές με τα απολυμαντικά προϊόντα είναι πως δεν τα αφήνουν να δράσουν το σωστό χρόνο. Το γνωρίζατε πως ένα απολυμαντικό χρειάζεται τουλάχιστον 5-10 λεπτά για να σκοτώσει βακτήρια και μικρόβια; Την επόμενη φορά που θα καθαρίσετε την μπανιέρα σας, λοιπόν, ξεκινήστε με καλό καθαρισμό και στη συνέχεια ψεκάστε με ένα απολυμαντικό σπρέι.

Αφήστε το να δράσει 10 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με μια βούρτσα. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και η μπανιέρα σας θα είναι πεντακάθαρη και απολυμασμένη.

Tip

Όση ώρα περιμένετε το απολυμαντικό να δράσει ρίξτε στο σιφόνι 1/2 φλ. μαγειρική σόδα και αμέσως μετά 1/2 φλ. λευκό ξίδι. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε καυτό νερό. Οι σωληνώσεις της μπανιέρας σας θα λάμψουν σαν καινούριες.

Πηγή: spirossoulis.com

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share