Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σκόρος στη ντουλάπα με τα ρούχα: Πείτε «αντίο» με κανέλα και 2 άλλα άγνωστα υλικά

Το μείγμα που κάνει... θαύματα

10 Νοεμβρίου 2022 19:36
Σκόρος στη ντουλάπα με τα ρούχα: Πείτε «αντίο» με κανέλα και 2 άλλα άγνωστα υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο χειρότερος εχθρός των ρούχων μας είναι ο σκόρος. Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα στο οποίο υπάρχει λύση. Για να γίνει παρελθόν και να κρατήσετε τα ρούχα σας υπάρχει ένα σπιτικό μείγμα για να βάλετε στην ντουλάπα σας και πείτε αντίο στους σκόρους. Παράλληλα, αυτή την ασθένεια μπορείτε να θεραπεύσετε με κανέλα και στέβια.

Η κανέλα έχει πολλές χρήσεις, εκτός από το ότι κάνει ως καρύκευμα πιο νόστιμο το φαγητό μας, ακόμη και σε γλυκό με… αρχαία ελληνική συνταγή. Έχει αποδειχθεί καταλυτικά μέχρι και για δουλειές του σπιτιού μας, με το σκόρο να μας λέει… αντίο αν την χρησιμοποιήσουμε σε μείγμα της.

σκόρος ρούχα

Το μείγμα για να διώξετε το σκόρο από την ντουλάπα

Συγκεκριμένα, σπάστε 4 ξυλάκια κανέλας σε μικρά κομμάτια και συνδυάστε τα με 1/2 φλ. ολόκληρα γαρίφαλα και 1/2 φλ. κόκκους μαύρου πιπεριού.

Με ένα κουτάλι γεμίστε μικρά υφασμάτινα σακουλάκια με το μείγμα που φτιάξατε, σφίξτε τα ώστε να κλείσουν γερά και κρεμάστε τα στις ντουλάπες σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα από κομμάτια από ξυλάκια κανέλας και λεβάντα.

Έπεσε κόλλα στα ρούχα: Το απλό κόλπο που την αφαιρεί στο λεπτό χωρίς τη χρήση πλυντηρίου

Αυτός είναι ο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να αφαιρέσετε την κόλλα από τα ρούχα σας ανάλογα με την σύνθεσή της.
Λεκέδες από κόλλα:
Αν η κόλλα είναι διάφανη, τρίψτε το λεκέ με λίγο ασετόν (προσοχή το ύφασμα μπορεί να ξεβάψει) ή με ειδικό διαλυτικό για συνθετικές μπογιές. Με την ευκαιρία αυτό είναι το μυστικό για να απομακρύνετε την σκουριά από τα ρούχα σας πανεύκολα
κόλλα στα ρούχα
Αν είναι λευκή και παχύρρευστη, πλύνετε το ύφασμα με κρύο νερό και τρίψτε το λεκέ με ένα μείγμα νερού και αμμωνίας. Ξεπλύνετε πολύ καλά.
Αν είναι με βάση το βινύλιο, τρίψτε το λεκέ με λίγο ξίδι διαλυμένο σε νερό.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share