Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

Το μυστικό για να απομακρύνετε την σκουριά από τα ρούχα σας πανεύκολα

Η λύση είναι πολύ γρήγορη και αποτελεσματική!

26 Ιανουαρίου 2022 12:19
Το μυστικό για να απομακρύνετε την σκουριά από τα ρούχα σας πανεύκολα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχετε ρούχα που έχουν λερωθεί από σκουριά και λυπάστε να τα πετάξετε; Μην απελπίζεστε μπορείτε να τα καθαρίσετε πανεύκολα και χωρίς κόπο! Γλιτώστε το σιδέρωμα των ρούχων... μόνο με παγάκια!

Η σκουριά είναι ένα υλικό που αποτελείται από οξείδιο του σιδήρου, το οποίο δημιουργείται όταν το σίδερο ή το ατσάλι έρχεται σε επαφή με νερό κι αέρα. Δεν χρειάζεται αρκετό νερό, αρκεί απλώς η υγρασία στον αέρα. Μπορεί η αφαίρεση της σκουριάς από τα ρούχα σας να είναι τόσο απλή όσο το να μένετε μακριά από επιφάνειες που έχουν σκουριά, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Εξαιτίας αυτής της πραγματικότητας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε, όταν έχετε λεκέ από σκουριά πάνω στα ρούχα σας.

Υπάρχουν πολλά αντικείμενα στα σπίτια μας που είναι φτιαγμένα από σίδερο και ατσάλι. Εργαλεία για τον κήπο, έπιπλα για εξωτερικούς χώρους, σχάρα ψησίματος, όλα αυτά τα υλικά είναι παντού. Αν δεν είναι βαμμένα ή επικαλυμμένα με αστάρι ή η εξωτερική τους επιφάνεια έχει γδαρθεί ή φθαρεί, τότε μπορεί να σκουριάσουν.

ρούχα σκουριά

Οι λεκέδες από σκουριά είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Ο λεκές συνήθως εξαπλώνεται εύκολα, που σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερο λεκέ. Σε μερικές περιπτώσεις η ολοκληρωτική απομάκρυνση του λεκέ δεν είναι δυνατή. Όταν αυτό συμβαίνει, θα πρέπει πάντα να αναζητάτε τη βοήθεια του καθαριστηρίου της γειτονιάς σας, για να σώσει τα ρούχα σας. Όμως, για τους περισσότερους λεκέδες από σκουριά πάνω σε ρούχα μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω tips.

Απομάκρυνση λεκέδων από σκουριά: Βήμα προς βήμα

Ενεργείστε άμεσα. Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίσετε τον λεκέ, τόσο πιο πιθανό είναι να απαλλαγείτε απ’ αυτόν.

Επιλέξτε ένα καθαριστικό για την απομάκρυνση του λεκέ από σκουριά που ταιριάζει στο είδος του ρούχου σας.

Φροντίστε τον λεκέ πριν το πλύσιμο.

Πλύνετε στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, με βάση την ετικέτα που υπάρχει πάνω στο ρούχο και ξεβγάλτε.

Βεβαιωθείτε ότι ο λεκές απομακρύνθηκε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share