Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το μπαχαρικό που σιχαίνονται τα περιστέρια και θα σώσει το μπαλκόνι σας από ανεπιθύμητες "ακαθαρσίες"

Θα σας λύσει τα χέρια!

10 Νοεμβρίου 2022 14:07
Το μπαχαρικό που σιχαίνονται τα περιστέρια και θα σώσει το μπαλκόνι σας από ανεπιθύμητες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα περιστέρια είναι πτηνά της οικογένειας των περιστερίδων. Μπορείς εύκολα να τα αναγνωρίσεις, καθώς έχουν γκριζογάλανο χρώμα και άσπρα πλευρά. Στα φτερά τους έχουν δύο μαύρες γραμμές, ενώ η ουράς του καταλήγει σε μια σκούρα γραμμή. Είναι από τα πτηνά που έχουν προσαρμοστεί αρκετά καλά στην ζωή της πόλης. Έτσι, έχουν την τάση να μαζεύονται σε μπαλκόνια σπιτιών ή σε άλλους εξωτερικούς χώρους, δημιουργώντας προβλήματα. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα απαλλαγείτε από τις κουτσουλιές στο παμπρίζ του αυτοκινήτου.

Συχνά, τα περιστέρια γεμίζουν το μπαλκόνι με ακαθαρσίες. Το γεγονός αυτό, εκτός από αντιαισθητικό, είναι και βλαβερό για την υγεία του ανθρώπου. Οι ακαθαρσίες περιέχουν οξέα, τα οποία κάνουν κακό στην υγεία μας. Επίσης, τα οξέα είναι ικανά να καταστρέψουν το χρώμα στα πλακάκια του μπαλκονιού σου, καθιστώντας δύσκολη την επαναφορά του.

Ξεχάστε τα CD! Αυτό είναι το φυσικό κόλπο με κανέλα για να απομακρύνετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι

Ξεχάστε τα CD - Αυτό το μπαχαρικό θα σας απαλλάξει από τα περιστέρια στο μπαλκόνι

Τα περιστέρια από τη φύση τους μισούν τις έντονες μυρωδιές των μπαχαρικών. Συγκεκριμένα, σου προτείνουμε να ρίξεις σε διάφορες περιοχές του μπαλκονιού σου μπόλικο πιπέρι ή κανέλα. Για να είναι επιτυχημένη αυτή η τεχνική, θα πρέπει τα μπαχαρικά να βρίσκονται σε ικανοποιητικές ποσότητες. Μην ξεχάσεις να τα ανανεώνεις ανά λίγες μέρες, για να μην χάνουν τη μυρωδιά τους.

Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να διώξετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι

Επισκέπτονται τα περιστέρια το μπαλκόνι σας και αφήνουν κουτσουλιές; Βρήκαμε το κόλπο που θα διώξει τα περιστέρια, χρησιμοποιώντας απλά λίγο αλουμινόχαρτο. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για αυγά στον φούρνο.

Πολλές φορές ταλαιπωρούμαστε με κουτσουλιές από περιστέρια στο μπαλκόνι μας. Τα συμπαθέστατα αυτά πτηνά, θεωρούν πως όλος ο κόσμος μας είναι μία μεγάλη τουαλέτα και αφού δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε γνώμη, τουλάχιστον ας βρούμε έναν τρόπο να μην πλησιάζει τα δικά μας μπαλκόνια.

Συνήθως κρεμάμε cd, που δεν χρειαζόμαστε πια, αλλά η εξέλιξη της τεχνολογίας οδήγησε πολλά σπίτια στο να μην έχουν πλέον cd για να κρεμάσουν; Τί κάνεις λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση; Λοιπόν, θα χρειαστείς μόνο λίγο…αλουμινόχαρτο.

Πως να απομακρύνουμε με αλουμινόχαρτο τα περιστέρια από το μπαλκόνι μας

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Αρχικά κόβουμε σε μικρές λωρίδες ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και στερεώνουμε γύρω από τις λωρίδες από μία χοντρή πετονιά. Στολίζουμε με αυτές τις γιρλάντες το φύλλωμα από τις γλάστρες, τις τέντες του μπαλκονιού και αλλού.

Μπορούμε να τα βάλουμε ακόμη και στα κάγκελα. Το θρόισμα του αλουμινόχαρτου καθώς και η λάμψη του θα εμποδίσουν τα περιστέρια να πλησιάσουν το μπαλκόνι σας. Φυσικά αυτό το κόλπο απομακρύνει κάθε πτηνό και όχι μόνο τα περιστέρια.

Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να διώξετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι

Με αλουμινόχαρτο μπορείτε να απομακρύνετε και την σκουριά από τα σκεύη

Με αλουμινόχαρτο μπορούμε να κάνουμε κι άλλο ένα έξυπνο κόλπο. Πιο συγκεκριμένα να απομακρύνουμε την σκουριά από τα μαγειρικά μας σκεύη. Είναι γνωστό ότι τα μεταλλικά μαγειρικά σκεύη όταν τα χρησιμοποιούμε πολύ συχνά, πιάνουν σκουριά, ειδικά από τον φούρνο της κουζίνας.

Με αυτόν τον τρόπο φθείρονται και το φαγητό δεν μαγειρεύεται σωστά. Υπάρχει λύση σε αυτό, πέρα από το να αγοράσετε καινούρια, χρησιμοποιώντας λίγο αλουμινόχαρτο.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 αναψυκτικό τύπου κόλα.
  • 1 κομμάτι αλουμινόχαρτο

Αξίζει να σημειωθεί ότι όση περισσότερη σκουριά θέλουμε να αφαιρέσουμε από τα σκεύη τόσο περισσότερο αναψυκτικό χρειαζόμαστε. Ας δούμε τώρα την διαδικασία.

Η διαδικασία

Αρχικά χύνουμε το αναψυκτικό στο μαγειρικό σκεύος που θέλουμε να καθαρίσουμε. Το αναψυκτικό θα κάνει χημική αντίδραση με την σκουριά και θα την αφαιρέσει. Μπορεί να χρειαστεί να αφήσετε το αναψυκτικό να δράσει για λίγα περισσότερα λεπτά, αν η σκουριά είναι πολλή.

Την ίδια στιγμή φτιάχνουμε μία μπάλα από αλουμινόχαρτο και ξεκινάμε να τρίβουμε με κυκλικές κινήσεις τα σκουριασμένα σημεία. Με αυτόν τον τρόπο θα γυαλίσουν και θα καθαρίσουν τελείως. Έπειτα χύνουμε το αναψυκτικό και ξεπλένουμε το σκεύος με νερό και απορρυπαντικό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share