Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Λευκά σημάδια στα ρούχα: Οι 7 πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να πείτε «αντίο» στους λεκέδες

Το αποσμητικό μπορεί να γίνει «εφιάλτης» για τις μπλούζες σας

30 Οκτωβρίου 2022 10:12
Λευκά σημάδια στα ρούχα: Οι 7 πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να πείτε «αντίο» στους λεκέδες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα αντιιδρωτικά και τα αποσμητικά είναι μια εξαιρετική λύση κατά της εφίδρωσης. Όμως μπορεί να αφήσουν λεκέδες στα ρούχα σας. Μην βιαστείτε να τα πάτε για ακριβό στεγνό καθάρισμα καθώς υπάρχουν 7 τρόποι να τους καθαρίσετε σπίτι. Παράλληλα, αυτό είναι το μοναδικό φυσικό κόλπο για να καθαρίσετε τους λεκέδες από το χαλί σας.

Πώς να καθαρίσετε λεκέδες από αποσμητικό

Αλάτι

Αυτή η μέθοδος βοηθά στην αφαίρεση παλιών λεκέδων που έχουν κολλήσει στο ύφασμα. Είναι ασφαλές τόσο για λευκά όσο και για χρωματιστά ρούχα.

Πάρτε λίγο αλάτι, βρέξτε το μέρος του υφάσματος που έχει λερωθεί και σκορπίστε το αλάτι πάνω του. Αφήστε το για 8-12 ώρες ή όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια, βρέξτε το άλλη μια φορά και προσθέστε λίγο αλάτι ακόμα. Τρίψτε ελαφρά το ύφασμα. Μετά βάλτε α ρούχα μέσα στο πλυντήριο και επιλέξτε τον απαραίτητο κύκλο πλύσης.

λεκές από αποσμητικό στα ρούχα

Ξύδι

Βρέξτε τον λεκέ με ξύδι και αφήστε τον όλη τη νύχτα. Το πρωί πλύνετε τα ρούχα ως συνήθως. Αυτή η μέθοδος μπορεί να καθαρίσει χρωματιστά ρούχα καθώς και μάλλινα και άλλα φυσικά υφάσματα.

Ωστόσο, είναι καλύτερα να αποφύγετε την εφαρμογή ξιδιού σε λευκά ρούχα, καθώς μπορεί να κιτρινίσουν.

Χυμός λεμονιού

Με τη βοήθεια του χυμού λεμονιού, μπορείτε να αφαιρέσετε φρέσκους λεκέδες αντιιδρωτικού.

Στύψτε μερικές σταγόνες από το χυμό ακριβώς πάνω στον λεκέ. Αφήστε το για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια, πλύνετε το ρούχο με ελαφρώς ζεστό νερό.

Υγρό πιάτων

Το υγρό πιάτων μπορεί να αφαιρέσει πολύ επίμονους λεκέδες, συμπεριλαμβανομένων των λεκέδων από τα αντιιδρωτικά. Βάλτε λίγο πάνω στο λεκέ, τρίψτε ελαφρά και αφήστε το εκεί για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τα ρούχα.

Βότκα

Η βότκα είναι πολύ καλή στο να αφαιρεί τους λευκούς λεκέδες από τα σκούρα ρούχα.

λεκές από αποσμητικό στα ρούχα βότκα

Για να αφαιρέσετε τον λεκέ, βάλτε λίγη βότκα και περιμένετε μερικά λεπτά. Το αποτέλεσμα θα φανεί σχεδόν αμέσως. Μερικές φορές αξίζει να αφήσετε τη βότκα στο ύφασμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αλλά όχι περισσότερο από μία ώρα. Τελειώστε πλένοντας το ρούχο.

Υγρή αμμωνία

Η υγρή αμμωνία είναι ιδανική για το πλύσιμο των πολύ λερωμένων ρούχων. Για να αφαιρέσετε τους λευκούς λεκέδες αντιιδρωτικού, ανακατέψτε υγρή αμμωνία και νερό σε αναλογία 50/50. Βρέξτε τον λεκέ με αυτό και ξεπλύνετε καλά μετά από μερικά λεπτά. Η υγρή αμμωνία επίσης καταπολεμά αποτελεσματικά τις άσχημες μυρωδιές.

Μείγμα με υπεροξείδιο του υδρογόνου, μαγειρική σόδα και υγρό πιάτων

Για να αφαιρέσετε επίμονους λεκέδες και άσχημες μυρωδιές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ακόλουθο διάλυμα: 4 κουταλιές της σούπας υπεροξείδιο του υδρογόνου, 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων και 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα.

Βάλτε το μείγμα πάνω στον λεκέ και αφήστε το εκεί για μερικές ώρες. Στη συνέχεια πλύνετε το ρούχο ως συνήθως.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share