Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Σκουριασμένο σίδερο: Λίγο αλουμινόχαρτο και μία κουταλιά από 1 θαυματουργό υλικό αρκούν για να λάμψει από καθαριότητα

Θα σας σώσει!

26 Οκτωβρίου 2022 12:39
Σκουριασμένο σίδερο: Λίγο αλουμινόχαρτο και μία κουταλιά από 1 θαυματουργό υλικό αρκούν για να λάμψει από καθαριότητα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χάρη στη μοναδική του υφή, το αλουμινόχαρτο μπορεί να αποδειχτεί απροσδόκητα χρήσιμο σε πολλές δουλειές του σπιτιού, ενώ προορίζεται ιδίως για τη διατήρηση και αποθήκευση ορισμένων τροφίμων και περισσευμάτων. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο και το κρέας

Όλοι το γνωρίζουμε ως το λεπτό ασημόχαρτο φύλλου που μπορεί να τυλιχθεί πολύ εύκολα και να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη επιφανειών, τροφίμων και άλλων υλικών.

Αυτά, λίγο πολύ, τα γνωρίζουμε όλοι για το ταπεινό αλουμινόχαρτο. Αυτό που πολλοί, ίσως, δεν γνωρίζουν είναι η χρήση του για το καθάρισμα του σιδέρου.

Ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και μια κουταλιά αλάτι, αν συνδυαστούν, αποτελούν μια από τις καλύτερες λύσεις που υπάρχουν για να καθαρίσετε το σίδερό σας.

Σκουριά στο σίδερο; Κάντε το σαν καινούργιο με αυτό το κουζινικό υλικό

Τα συγκεκριμένα στοιχεία δουλεύουν μαζί για να αφαιρέσουν τη μαύρη επίστρωση που σχηματίζεται στην επιφάνεια του σίδερου, βεβαιώνοντας πως τα φρεσκοπλυμένα και ωραία σας ρούχα δεν θα αποκτήσουν βρόμικους λεκέδες.

Τοποθετήστε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου πάνω στη σιδερώστρα. Απλώστε μια κουταλιά αλάτι πάνω στην επιφάνεια και απλώς περάστε το καυτό σίδερο από πάνω, σαν να σιδερώνατε κανονικά τα ρούχα σας.

Αφήστε λίγο να κρυώσει και έπειτα αφαιρέστε το αλάτι που έχει περισσέψει χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί.

Απαγορεύεται διαπαντός: Μην βάλετε ποτέ ξανά αλουμινόχαρτο στην βάση του φούρνου

Το χρησιμοποιούμε για να τυλίξουμε το τοστ που θα πάρουμε μαζί μας στη δουλειά, για να σκεπάσουμε το ταψί με το φαγητό ή το γλυκό που θα μπει στο ψυγείο, για να μη χαλάσει. Με την ευκαιρία, δείτε το μοναδικό κόλπο που μπορεί να κάνει το αλουμινόχαρτο τον μεγαλύτερο «σύμμαχο» των ρούχων σας

Το αλουμινόχαρτο είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κουζίνας κάθε νοικοκυράς και λύνει πολλές από τις ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά.

Παρόλα αυτά οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τίποτα για την ορθή του χρήση.

Απγορεύεται διαπαντός: Μην βάλετε ποτέ ξανά αλουμινόχαρτο στην βάση του φούρνου

Μην τοποθετείτε το αλουμινόχαρτο στον πάτο του φούρνου

Πολλοί χρησιμοποιούν με αυτόν τον τρόπο το αλουμινόχαρτο για να μην λερωθεί ο πάτος του φούρνου από τα λίπη και τα υγρά που αφήνει ένα φαγητό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα βλάψει τη συσκευή σας, την οποία θα ήταν καλό να καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση.

Τυλίξτε με αλουμινόχαρτο κρεατικά ή πουλερικά αν θέλετε να παραμείνουν ζουμερά

Είτε θέλετε να ζεστάνετε ξανά τα κρεατικά και τα πουλερικά σας είτε να τα μαγειρέψετε εκείνη τη στιγμή, το μυστικό για να μείνουν ζουμερά και μαλακά σαν λουκούμι, είναι να τα τυλίξετε σφιχτά σε αλουμινόχαρτο πριν τα βάλετε στο φούρνο, ώστε να τραβήξουν τη θερμοκρασία μέσα και όχι μόνο εξωτερικά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share