Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022

Το μοναδικό κόλπο που μπορεί να κάνει το αλουμινόχαρτο τον μεγαλύτερο «σύμμαχο» των ρούχων σας!

Δεν είχαμε ιδέα τι μπορεί να κάνει

22 Σεπτεμβρίου 2022 14:01
Το μοναδικό κόλπο που μπορεί να κάνει το αλουμινόχαρτο τον  μεγαλύτερο «σύμμαχο» των ρούχων σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να ζούμε σε μια υπερ-καταναλωτική εποχή που όσο κι αν μας έχει γονατίσει η κρίση μια μικρή παρασπονδία την κάνουμε που και που και αγοράζουμε εκείνο το γλυκό ρούχο στη βιτρίνα που μας φώναζε «πάρε με». Με την ευκαιρία, δείτε το θαυματουργό μείγμα που θα κανει τις βρώμικες λευκές σας κάλτσες κατάλευκες.

Ας το επιτρέψουμε στον εαυτό μας δεν είναι δα και τόσο κακό! Πως μπορούμε, όμως, να το κρατήσουμε όπως την πρώτη μέρα που το πήραμε; Η μόνη σίγουρη λύση είναι να μην το φοράμε και να το αφήσουμε στη βιτρίνα της ντουλάπας μας. Το πήραμε για να το φοράμε, όμως, και όχι για να το θαυμάζουμε.

Η λύση είναι απλή και το πιο σημαντικό σχεδόν ανέξοδη αρκεί να έχετε στο σπίτι λίγο αλουμινόχαρτο. Η διαδικασία δε είναι ακόμη πιο απλή! Κόψτε ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο (κάτι παραπάνω απ’ όσο θα χρειαζόσασταν για να σκεπάσετε ένα πιάτο για παράδειγμα) και τσαλακώστε το μέσα στην παλάμη σας, σφιχτά, προσπαθώντας να φτιάξετε μια σφαίρα. Αυτό ήταν! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το βάλετε στον κάδο του πλυντηρίου την ώρα της πλύσης μαζί με τα ρούχα.

Το αλουμινόχαρτο θα αποτρέψει τον στατικό ηλεκτρισμό και θα κρατήσει την υφή των υφασμάτων στην αρχική τους κατάσταση ενώ ταυτόχρονα θα κάνει το σιδέρωμα να μοιάζει παιχνιδάκι!

αλουμινοχαρτο-ρουχα-22-9

Έπεσε καφές στα ρούχα σου; Το εύκολο κόλπο για να καθαρίσεις το λεκέ με μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα υλικό εξαιρετικά χρήσιμο για το σπίτι, ικανό να μας βοηθήσει σε αρκετές δουλειές και να μας κάνει, ως εκ τούτου, πιο εύκολη τη ζωή, ακόμη και για το πλύσιμο των ποδιών.

Εκπλήσσεται κανείς, μάλιστα, από το τι είναι ικανό να κάνει αυτό το προϊόν, ακόμη κι όταν πρόκειται για διάφορους λεκέδες, όπως του καφέ και του τσαγιού.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σόδα για να εξαφανίσετε τα σημάδια του καφέ και του τσαγιού από τα λευκά και ανοιχτόχρωμα ρούχα σας, καθώς και τις μυρωδιές από τις κούπες. Αν ο λεκές είναι σκληρός, εφαρμόστε απευθείας επάνω του με ένα σφουγγάρι.

Σκληρά ρούχα: Μία δόση από αυτό το κουζινικό υλικό στο πλυντήριο θα κάνει τα ρούχα σας ξανά απαλά

Το πλυντήριο είναι μεγάλη υπόθεση! Αν και μας λύνει τα χέρια με τη ταχύτητα που πλένει τα ρούχα χωρίς να κοπιάζουμε, υπάρχουν κάποια δύσκολα σημεία που δεν απαιτούν απλά μία πλύση με το πλυντήριο αλλά χρειάζονται και μια ενίσχυση για ένα τέλειο αποτέλεσμα. Με την ευκαιρία, δείτε 4 χρήσεις της μαγειρική σόδας που θα κάνει τα ρούχα σας σαν καινούργια.

Ένα παράδειγμα "δύσκολων σημείων" είναι τα σκληρά υφάσματα, τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης. Πολλές φορές το μαλλακτικό δεν αποδίδει, για αυτό και καταφεύγουμε σε φυσικές και σπιτικές λύσεις.

Ένα υλικό που θα απαλύνει τα σκληρά σας υφάσματα αποτελεσματικά είναι το ξύδι.

Πέρα σπό τη δράση του στα σκληρά υφάσματα είναι ιδανικό για να απομακρύνει τις μυρωδιές, ενώ δρα και ως αντιβακτηριδιακό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share