Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023

Το σπιτικό κόλπο για να μη μαυρίζουν οι πατάτες όταν τις καθαρίζετε

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε

22 Σεπτεμβρίου 2022 11:54
Το σπιτικό κόλπο για να μη μαυρίζουν οι πατάτες όταν τις καθαρίζετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σίγουρα έχετε καθαρίσει πατάτες και μέχρι να τις βάλετε στο φαγητό αυτές έχουν γίνει κατάμαυρες. Οι πατάτες γίνονται γρήγορα καφέ όταν εκτίθενται στον καθαρό αέρα επειδή είναι γεμάτες με άμυλο. Με την ευκαιρία, δείτε τον σίγουρο τρόπο για να διατηρείτε περισσότερο καιρό φρέσκες τις πατάτες

Όταν το άμυλο εκτίθεται στο οξυγόνο, υποβάλλεται σε μια διαδικασία που ονομάζεται οξείδωση, η οποία αφήνει την πατάτα σας με γκριζωπό ή καφέ χρώμα. Είναι 100% βρώσιμες, αλλά λιγότερο ελκυστικές.

Η ευκολότερη (και πιο συνηθισμένη) μέθοδος για την προστασία των πολύτιμων πατατών σας από το μαύρισμα είναι η χρήση κρύου νερού. Όταν οι κομμένες πατάτες τοποθετούνται σε νερό ή ακόμη και σε ένα μπολ με παγάκια μέσα στο ψυγείο, η διαδικασία οξείδωσης επιβραδύνεται.

Συμβουλή! Οι κομμένες ή αποφλοιωμένες πατάτες μπορούν να αποθηκευτούν σε κρύο νερό για περίπου 24 ώρες πριν συμβεί κάποια αισθητή αλλαγή στη δομή ή την υφή της.

Το σπιτικό κόλπο για να μη μαυρίζουν οι πατάτες όταν τις καθαρίζετε

Θέλουμε να κρατήσουν για... πάντα: Ο πιο σίγουρος τρόπος για να διατηρείτε περισσότερο καιρό φρέσκες τις πατάτες

Οι πατάτες είναι ένα χορταστικό φαγητό που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Γι’ αυτό και συνήθως υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες σε ένα σπίτι, αποθηκευμένες σε κάποιο ντουλάπι ή στην αποθήκη.

Δείτε επίσης: Μοναδική γεύση: Πατάτες φούρνου με σως σκόρδου - Τραγανές απ᾽ έξω, αφράτες από μέσα

Ωστόσο, κάποιες φορές ο καιρός περνάει χωρίς να προλάβουμε να τις μαγειρέψουμε. Οι πατάτες μαλακώνουν και βγάζουν φύτρες, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο να μαγειρευτούν. Υπάρχουν μερικές απλές σίγουρες οδηγίες ώστε να διατηρήσετε τις πατάτες φρέσκες για περισσότερο καιρό.

  • Αποθηκεύστε τες σε κάποια ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος. Η αποθήκη είναι συνήθως το ιδανικό μέρος για αυτό. Αν πάλι δεν υπάρχει, ένα σκοτεινό μέρος είναι κι αυτό καλό.
  • Όταν τις αποθηκεύεις ακουμπώντας τες πάνω σε τσιμέντο ή σε νάιλον σακούλα. Ο καλύτερος τρόπος να αποθηκευτούν είναι σε μια χάρτινη σακούλα, που τους επιτρέπει να «αναπνέουν».
  • Μην τις βάλεις στο ψυγείο. Το άμυλο θα μετατραπεί σε γλυκόζη, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί και η γεύση αλλά και η υφή τους, που δεν θα είναι καθόλου καλές μετά το μαγείρεμα.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share