Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022

Συμβουλή μαμάς: Έτσι θα αφαιρέσετε αποτελεσματικά τον λεκέ από αντηλιακό σε ρούχα και πετσέτες

Δώσε βάση!

18 Αυγούστου 2022 14:37
Συμβουλή μαμάς: Έτσι θα αφαιρέσετε αποτελεσματικά τον λεκέ από αντηλιακό σε ρούχα και πετσέτες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν ξέρω για εσάς εγώ πάντως το καλοκαίρι στην παραλία είμαι τόσο ανέμελη και ενθουσιασμένη που σίγουρα θα αφαιρεθώ και θα μου πέσει αντηλιακό στα ρούχα θαλάσσης. Ωστόσο, ακόμα και αν δεν είσαι σαν εμένα. Μην ξεχνάς ότι θέλεις δεν θέλεις, ακόμα και να μην πέσει πάνω σου το αντηλιακό, έρχεται σε μεγάλη επαφή τόσο με εσένα όσο και με τα ρούχα και τις πετσέτες σου.

Φυσικά, γυρνώντας σπίτι μόλις δω τον λαδωμένο λεκέ από το αντηλιακό στο καινούργιο μου καυτάνι και την πετσέτα θαλάσσης που μου έκανε δώρο η κολλητή με πιάνει φρίκη. Ευτυχώς, όμως, η μαμά ήξερε να μου προτείνει το καλύτερο κόλπο για να απαλλαγώ από τους λεκέδες. Ποιο είναι το κόλπο λοιπόν;

Με την ευκαιρία δείτε εδώ πως θα αφαιρέσετε λεκέ από γάλα στα ρούχα.

Πρώτες ενέργειες

Εάν εντοπίσετε ένα λεκέ από αντηλιακό και δεν μπορείτε να τον καθαρίσετε ευθύς αμέσως, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πασπαλίσετε λίγο κορν φλάουρ ή σκόνη ταλκ στην λεκιασμένη περιοχή. Στη συνέχεια αφήστε την πάνω στο ύφασμα για 15-20 λεπτά για να απορροφήσει λίγο το λάδι. Αυτό σας βοηθά να έχετε τον χρόνο με το μέρος σας μέχρι να βάλετε το λεκιασμένο ρούχο για πλύσιμο στο πλυντήριο.

Όταν πλένετε τα ρούχα, το λεκιασμένο από αντηλιακό ένδυμα καλό είναι να το απομονώστε και να βάλετε πάνω στο λεκέ ένα καθαριστικό λεκέδων που θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ στο τμήμα των απορρυπαντικών. Αφήστε το να ενεργήσει για τουλάχιστον 15 λεπτά. Στη συνέχεια, βάλτε το στο πλυντήριο και χρησιμοποιήστε την πιο ζεστή θερμοκρασία νερού που μπορεί να αντέξει η σύνθεση του ενδύματος.

Για να το πλύνετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε πλυντήριο πιέστε το χυμό μισού λεμονιού στους λεκέδες και στη συνέχεια ρίξτε μια καλή δόση αλατιού πάνω από το χυμό. Αφήστε το μείγμα όλη τη νύχτα πάνω στο ύφασμα και στη συνέχεια βουρτσίστε μέχρι να φύγει το αλάτι. Στη συνέχεια, θα το πλύνετε στο χέρι.

Συμβουλή μαμάς: Έτσι θα αφαιρέσετε αποτελεσματικά τον λεκέ από αντιηλιακό σε ρούχα και πετσέτες

Χρήσιμες συμβουλές

Το αντηλιακό με τη μορφή λοσιόν μπορεί να φαίνεται πιο δύσχρηστο στην εφαρμογή, αλλά είναι ευκολότερο να κρατηθεί μακριά από τα ρούχα σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share