Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Tips για νοικοκυρές: Δείτε γιατί δεν πρέπει να κρεμάτε την πετσέτα της κουζίνας στο φούρνο

Το γνωρίζατε;

12 Αυγούστου 2022 16:41
Tips για νοικοκυρές: Δείτε γιατί δεν πρέπει να κρεμάτε την πετσέτα της κουζίνας στο φούρνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αρκετές είναι οι νοικοκυρές, που κρεμάνε την πετσέτα της κουζίνας στην πόρτα του φούρνου, καθώς έτσι είναι άμεσα διαθέσιμη. Αυτό όμως, δεν πάει να πει ότι είναι και το σωστό.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Βρωμιά και λίπη στον φούρνο μικροκυμάτων: Το έξυπνο και απλό κόλπο με το λεμόνι για να τον καθαρίσετε αποτελεσματικά

Τελικά, αν το καλοσκεφτείς η πόρτα του φούρνου είναι το χειρότερο σημείο στην κουζίνα για να κρεμάσεις την πετσέτα.

Ο λόγος; Πρώτον, η λαβή της πόρτας του ψυγείου είναι γεμάτη μικρόβια και -ίσως- υπολείμματα τροφών.

 Tips για νοικοκυρές: Δείτε γιατί δεν πρέπει να κρεμάτε την πετσέτα της κουζίνας στο φούρνο

Σκέψου, είναι το σημείο της κουζίνας που πιθανόν ακουμπούν πολλά μέλη της οικογένειας αρκετές φορές μέσα στη μέρα και εκείνο που συχνά πιάνεις με χέρια λερωμένες από σάλτσες, όταν μαγειρεύεις.

Επίσης, σκέψου ότι συνήθως οι φούρνοι βρίσκονται χαμηλά στον τοίχο, με αποτέλεσμα όταν ανοίγεις την πόρτα του, η πετσέτα που θα έχεις κρεμάσει στη λαβή του, να σέρνεται στο πάτωμα, που είναι επίσης γεμάτο σκόνη και μικρόβια.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις μια κρεμάστρα στον τοίχο της κουζίνας σου αποκλειστικά για την πετσέτα της κουζίνας!

Πώς φεύγουν οι επίμονοι λεκέδες από τον φούρνο - Καθαρίστε τον σε βάθος με ... μαγειρική σόδα και όχι μόνο!

Ο καθαρισμός του φούρνου αποτελεί μία δύσκολη εργασία για τις νοικοκυρές του σπιτιού και εμείς σας παρουσιάζουμε τρεις εύκολους τρόπους για να καθαρίσετε εύκολα τους δύσκολους λεκέδες.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Πραγματικός κίνδυνος-θάνατος: Μία προς μία οι αρρώστιες που προκαλούνται από τον φούρνο μικροκυμάτων

Αρχικά και να γίνει η δουλειά σου πιο εύκολα και γρήγορα αφαίρεσε τις σχάρες και άφησε τες να μουλιάσουν σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και λίγο σαπούνι πιάτων. Ύστερα και αφού μουλιάσουν τρίβεις με ένα σφουγγάρι και ξεπλένεις. Στη συνέχεια φόρεσε τα γάντια σου, επίλεξε ένα από τα παρακάτω καθαριστικά και δες τον φούρνο σου να λάμπει.

Μαγειρική σόδα & Ξύδι

Αυτά τα τρία απλά προϊόντα αποτελούν την μαγική τριάδα της καθαριότητας αν ξέρει κανείς να τα χρησιμοποιεί σωστά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορούν να αντιμετωπίσουν μέχρι και τα επίμονα λίπη. Με ένα νωπό σφουγγάρι περνάμε όλες τις επιφάνειες του φούρνου και πασπαλίζουμε με μαγειρική σόδα όλες τις βρόμικες επιφάνειες και τα καμένα λίπη. Στη συνέχεια ψεκάζουμε με ξύδι.

Μόλις το ξύδι πέσει πάνω στη σόδα θα δούμε το μείγμα να αφρίζει. Το αφήνουμε να δράσει για δέκα λεπτά. Σε αυτό το σημείο θα χρειαστεί να έχουμε λίγη προσοχή ώστε να μην ψεκάσουμε τις τρύπες εξαερισμού. Μόλις περάσουν τα δέκα λεπτά μπορείς πολύ εύκολα να ξύσεις με μία σπάτουλα καθαρισμού τα λίπη απαλά ώστε να μην γδάρεις το φούρνο. Τέλος περνάς όλο το φούρνο με σφουγγάρι για να αποσύρεις όλα τα υπολείμματα.

Μαγειρική σόδα & Αλάτι

Ένας ακόμα τρόπος για να καθαρίσετε αποτελεσματικά το φούρνο σου είναι να φτιάξεις μια πάστα από μαγειρική σόδα, χοντρό αλάτι και νερό. Ανακατεύεις ίσες ποσότητες σόδας και αλατιού προσθέτοντας νερό μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή πάστα. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και λίγο υγρό πιάτων για άρωμα.

Μόλις η πάστα είναι έτοιμη τρίψε το φούρνο με ένα σφουγγάρι και άφησε το διάλυμα να δράσει για 30 λεπτά. Στα δύσκολα σημεία όπως οι γωνίες θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις μια οδοντόβουρτσα για βέλτιστο αποτέλεσμα. Τελειώνοντας πέρνα όλες τις επιφάνειες με ένα υγρό πανί και δες τα λίπη να εξαφανίζονται από μόνα τους.

Χυμός λεμονιού

Πώς φεύγουν οι επίμονοι λεκέδες από τον φούρνο - Καθαρίστε τον σε βάθος με ... μαγειρική σόδα και όχι μόνο!

Άλλος ένας γρήγορος και απόλυτα φυσικός τρόπος είναι να στίψουμε 3 λεμόνια. Βάζουμε το χυμό τους σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το τοποθετούμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 250 βαθμούς Κελσίου.

Εφόσον ο φούρνος κρυώσει βρέχουμε ένα πανί με τον ζεστό χυμό και περνάμε όλες τις επιφάνειες που θέλουμε να καθαρίσουμε. Μία λύση τόσο απλή όσο και θαυματουργή. Την ίδια αυτή διαδικασία μπορείς να ακολουθήσεις και για τον καθαρισμό του φούρνου μικροκυμάτων.

Για να είμαστε απόλυτα ασφαλείς καλό είναι να κατεβάζουμε το γενικό ή τον διακόπτη του φούρνου κατά τη διάρκεια της καθαριότητας. Με τους παραπάνω τρόπους αυτή η ανιαρή διαδικασία μπορεί να γίνει παιχνιδάκι και να νιώσεις εύκολα και φυσικά την ικανοποίηση του λαμπερού αποτελέσματος.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share